Foto's in de Tuin week 7
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 7; feestjes en Valentijn

Het is weer woensdag en dus weer tijd voor nieuwe foto’s. De week begon vol goede moed, maar ik werd helaas op mijn plek gezet. Kijk je mee naar Foto’s in de Tuin week 7; feestjes en Valentijn…

Maandag

Foto's in de Tuin week 7
Oké, dit is superburgerlijk… Maar ik moet wat! Ik wil meer bewegen, maar vind daar overdag simpelweg de tijd niet voor. Als ik in elk geval een kwartiertje per dag samen met Olga -wie kent haar niet? aan de slag kan is dat mooi meegenomen. Deze maandag was de aftrap. Hopelijk kan ik het snel opbouwen naar meer bewegen inplannen op een dag. ’s Avonds kroop ik op de home-trainer en fietste ik een uur naar weet ik waarheen, terwijl ik op Netflix naar een aflevering van The Sinner keek.
Foto's in de Tuin week 7
Sofie krijgt het knutsel-virus steeds meer te pakken. Hier is ze aan de slag met allemaal kleine soort van zelfklevende strass-steentjes. Op zich heel leuk, maar ze blijven dus niet heel goed plakken. Gevolg: allemaal steentjes door mijn huis en onder mijn sokken. Zucht!

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 7
Op dinsdag vierde Luuk Carnaval op school. Dit jaar wilde hij als kok verkleed. Een pollepel was zijn accessoire, maar die liet hij hier net op de grond vallen.
Foto's in de Tuin week 7
Knutselen en spelletjes spelen it is… Steeds weer opnieuw spelen we Kleurentorentje. Ze kan het trouwens ook alleen spelen…
Foto's in de Tuin week 7
En dan breek ik, als ik van de peuterspeelzaal naar huis wil fietsen, mijn fietssleutel doormidden… Hoe dan?! Flink balen, maar ik was allang blij dat de sleutel niet in het slot was afgebroken. Normaliter zou ik naar huis zijn gelopen om de reservesleutel te halen. Ware het niet dat ik bij het naar school brengen van Luuk tijdens het afstappen van mijn fiets flink door mijn enkel was gezakt. Lopen deed heel erg veel pijn en het fietsen ging op zich nog wel.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 6; autopech en een weekendje weg

Ik probeerde mijn hubster die in de buurt werkt of hij toevallig aan de zaak was en thuis de reservesleutel op kon pikken. Dat lukte en zo kwam het dat ik met een kwartier thuis was.
Foto's in de Tuin week 7
Thuis ben ik gelijk met mijn voet omhooggegaan en gaan koelen. Wat deed dat zeer zeg! Ik heb jaren geleden mijn enkelbanden gescheurd en dat deed toen ook zo’n pijn. Ik vreesde het ergste… Helaas kon ik niet de rest van de dag op de bank kunnen blijven zitten -wanneer wel, want ik moest na een kleine twee uur Luuk alweer van school gaan halen.
Foto's in de Tuin week 7
In de tijd dat Luuk en ik moesten wachten om Sofie van de peuterspeelzaal te kunnen halen, gingen we langs de brievenbus om Valentijnskaarten te posten. Niet plakken, maar smakken, waar ik al eerder over schreef. Luuk had er aardig wat te versturen.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 7
Woensdagochtend besloot ik toch maar even naar het inloopspreekuur van de huisarts te gaan voor mijn enkel. Gelukkig was het niet gebroken, maar dat had ik zelf ook al door. Het waren weer mijn enkelbanden. Of ze waren verrekt of gescheurd kon wegens de zwelling nog niet beoordeeld worden. Ik mocht in principe doen wat ik wilde -want de pijn zou wel aangeven of het kon of niet, maar zodra ik ging zitten moest mijn voet weer omhoog. Daar werd deze mama niet vrolijk van.

We waren net op tijd terug voor de muzikale theatervoorstelling ‘Het Muizenhuis’ met Sam en Julia. Sofie heeft genoten van deze voorstelling. Het was zo leuk! Je zou er bijna zelf een paar muizen… Nee, toch niet!
Foto's in de Tuin week 7
Samen met een vriendin en haar dochtertje gingen Sofie en ik naar Het Muizenhuis. Rond 12:00u was het tijd om de grote broers uit school te halen. Wij gingen de ene kant op en zij de andere kant op. Om vervolgens bij ons thuis weer samen te komen voor een pizzafeestje als lunch.
Foto's in de Tuin week 7
En toen bleek de postbode ook nog langs te zijn geweest met Valentijnspost. Zo leuk! Zo lief!

Lees ook: [Tip] Geef een boek cadeau

Donderdag

Foto's in de Tuin week 7
Donderdagmiddag had ik tussen de bedrijven door even tijd voor mezelf. Even zitten en even niets… Tenminste, als ik niet te veel in dat kleine uurtje had gepropt. Voet omhoog, split screen aan, nagels lakken en een lekkere mok thee met wat druiven erbij. Een soort van relaxen en door!
Foto's in de Tuin week 7
’s Avonds gingen mijn hubster en ik naar een ouderavond van de stichting waar de peuterspeelzaal onder valt. Het thema was E.H.B.O. bij kinderen. Ik ben jarenlang bedrijfshulpverlener geweest en voor mij was dit een kleine opfrisser. Voor mijn hubster was het een en ander nieuw. Het was een reminder dat wij toch wel heel graag samen een uitgebreide (opfris)cursus E.H.B.O. bij kinderen willen gaan doen.

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 7
Toen Luuk uit school bij zijn klasgenoot en buurjongen ging spelen, vroeg Sofie zijn zusje om bij ons te komen spelen. Net als de vorige keer ging de verkleedkist gelijk open en veranderden ze in Elsa en K3 -met (kroon)juwelen. Natuurlijk moest daar ook ‘make-uppie’ bij. Dit keer mochten ze het zelf doen. Wat zijn kleine meisjes dan ineens dametjes…

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 7
Zaterdagochtend had Luuk een kinderfeestje.

Lees ook: een brief aan alle hondenbezitters

Foto's in de Tuin week 7
En wij maakten er gebruik van om in die tijd naar IKEA te rijden. Wil iemand ons de volgende keer tegenhouden als we bedenken om op zaterdagochtend naar IKEA te gaan?!
Foto's in de Tuin week 7
Ondertussen kregen we deze geweldige actiefoto doorgestuurd… Hij kan zo lekker baggeren, mijn kleuter. Mama zet de wasmachine wel weer voor je aan.
Foto's in de Tuin week 7
Met haar broer nog op het kinderfeestje, kon Sofie eindelijk haar klus-kwaliteiten laten zien. Normaliter pikt haar broer dit plekje namelijk vaak in. Vader en dochter gingen aan de slag met de knutselkar die we bij IKEA kochten. Geweldig om te zien hoe Sofie de gebruiksaanwijzing las om de juiste (hoeveelheid) schroeven te kunnen pakken. Zonder ruzie te maken hadden ze de kar vrij snel klaar. A-Je-To!

Zondag

Foto's in de Tuin week 7
Zondag was het ein-de-lijk tijd voor de grote opruiming van de zolder. Eindelijk heb ik van kleding en speelgoed van zowel Luuk als Sofie uitgezocht. Het duurde wel even hoor, want alles dat door mijn handen ging herinnerde me aan mooie momenten.
Foto's in de Tuin week 7
Aan het einde van de dag moesten we er even uit. Noem het dat het mini-volk gelucht moest worden. Kijk eens goed naar de fiets van Sofie… Ik heb een (little) chick on a mission.

Hoe was jouw week?

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge