Foto's in de Tuin week 6
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 6; autopech en een weekendje weg

Afgelopen week stond in het teken met alles dat met de weg te maken heeft. Wegen bouwen, de weg blokkeren en de weg vrijmaken. De makkelijkste weg en je eigen weg gaan. Oh! En ik had ook nog autopech en we gingen een weekendje weg. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 6; autopech en een weekendje weg.

Maandag

Foto's in de Tuin week 6
Deze maandag stond in het teken van de weg blokkeren. De houten treinbaan is terug van even weggeweest. Luuk heeft de smaak weer helemaal te pakken en bouwt binnen no-time heel de huiskamervloer vol.
Foto's in de Tuin week 6
Sofie kon er ook wat van. Want als je iets van de LEGO Duplo niet kan vinden, dan kiep je toch gewoon heel de bak om. Midden in de doorloop naar de keuken <zucht>.

Lees ook: 5x Valentijnscadeautjes voor een moeder

Foto's in de Tuin week 6
En als er dan tussen de middag een klasgenoot komt eten, dan moet je natuurlijk constant in overleg over hoe de houten treinbaan verder gebouwd kan worden.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 6
Sofie is eigenlijk een beetje te groot aan het worden voor dit stoeltje. Dat uit zich vooral in haar zitgedrag tijdens het tv kijken. Nou ja, zitten kun je het dus niet echt meer noemen. Ze hangt meestal over het stoeltje heen en dat is voor blijkbaar voor haar de makkelijkste manier.
Foto's in de Tuin week 6
Aan het einde van de middag reed ik met Luuk naar de peuterspeelzaal. Daar moesten we even wachten tot het tijd was om Sofie op te halen. Dat deden we in de auto met de motor aan, want het was erg koud buiten. We luisterden naar muziek en Luuk drukte af en toe een knopje in.

Ineens ging de radio uit en die kreeg ik even niet aan de praat. Ik had het niet helemaal in de gaten gehouden en wist daardoor niet welk knopje Luuk indrukte, voordat de radio uitging. Uiteindelijk kreeg ik de radio weer aan door de auto opnieuw te starten…

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 4; veel om op te wachten

Toen we met z’n drieën in de auto zaten en naar huis wilden gaan, wilde de auto niet starten. Het enige wat lukte was een soort haperend geluid te produceren als ik de sleutel in het contact omdraaide. Foute boel dus!

Ik belde mijn hubster en hoopte dat hij aan de zaak zou zijn. Dat zou hij misschien even aan kunnen komen rijden om te situatie te beoordelen -iets met geen verstand hebben van auto’s. Bovendien zouden de kinderen in elk geval naar huis kunnen worden gebracht. Hij kreeg mijn auto ook niet aan de praat en dus belde ik met de pechhulp van KIA.

Er gebeurde daarna een hoop, maar om 18:45u stond mijn trouwe vierwieler weer voor de deur. Met de boodschap dat ik hem de volgende dag moest starten en als ‘ie het dan deed, dat ik gelijk door moest rijden naar de garage. Dus!

Woensdag

Foto's in de Tuin week 6
En zo stonden Sofie en ik dus op woensdagochtend, na de peutergym -waar we op de fiets heen gingen, dat snap je- bij de garage voor de deur. Gelukkig werden we gelijk tussen de bedrijven door geholpen -was gisteren zo afgesproken.

We moesten ons in de tussentijd wel een beetje vermaken en dat deden we door alle auto’s in de showroom te testen. Alle deuren werden open en dicht gedaan en ook de kofferbakken ontkwamen niet aan een inspectie van Sofie. Na ruim een half uur konden we weer naar huis. Met een nieuwe accu rijker en een hoop geld minder.
Foto's in de Tuin week 6
Uit school ging Luuk bij een klasgenoot lunchen en daarna kwamen ze bij ons spelen -iets met ook buurjongens zijn. Het was heerlijk weer en zonde om heel de middag binnen te zitten. Toen het samenspelen ten einde liep gingen we daarom ook snel wat winterzon vangen.

We gingen naar het Prinsenbos om te zien of het meer bevroren zou zijn. Natuurlijk moest voor de eenden de weg worden vrijgemaakt en dus hakten Luuk en Sofie met takken de sloot bij de brug weer open. Het was echt heerlijk weer en dat leverde mooie plaatjes op. Ik maakte zelfs een selfie zonder filter. Haha… geen bleek en moe bekkie te zien zo met de zon en mijn zonnebril.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 6
Dance like nobody’s watching! Heerlijk hoe mijn kleuter op zijn eigen manier danst en geniet van muziek. Check zijn moves tijdens de lunchpauze van school.
Foto's in de Tuin week 6
Hoe twee prinsessen kijken naar twee prinsessen… Luuk was uit school bij zijn buurjongen -en klasgenoot- gaan spelen en toen Sofie dat bij het ophalen van de peuterspeelzaal hoorde, besloot zij het buurmeisje te spelen te vragen. Dat bleek een goed plan!

Het eerste wat ze deden was verkleden. Geweldig! Jurken aan, make-up op, tiara’s op, juwelen om, hakken aan en tasjes -met telefoon, pasjes, sleutels en geld- aan de arm en vervolgens vragen of ze naar Disney’s Frozen mochten kijken. Ze ploften op het grote kussen en lagen ze samen alle liedjes mee te zingen.

Maak ook: [Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 6
Vrijdag was Luuk vrij van school. We brachten de kinderen ’s morgens bij opa en oma en vertrokken naar het noorden van het land voor een weekendje weg. Het was mijn cadeautje voor de verjaardag van mijn hubster en hadden we al een tijd geleden geboekt. Hier hadden we er al een vijfde deel van de reis opzitten. Zie je trouwens hoe koud het buiten is? En zie je dan ook dat ik de stoelverwarming volle bak aan heb staan? Lekker joh!

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 6
Wie het weet mag het zeggen… Waar zijn wij het weekend geweest? Houdt Sleutel in de Tuin in de gaten, want binnenkort komt de plog van ons weekendje naar het noorden online. 

Lees ook: Valentijnsdag; niet plakken, maar smakken

Zondag

Foto's in de Tuin week 6
Zo! En toen was het alweer zondag. Met alle rust weer wedergekeerd in huis -lees de kleuter en peuter lagen in hun eigen bed te slapen, tassen waren uitgepakt en de eerste was draaide- kroop ik met een kop thee op de bank om Wie is… De Mol? terug te kijken. Kijk eens hier, mijn mol vanaf de eerste aflevering zit nog altijd in het spel. Zal me het me nog een keer lukken om de mol er vanaf de eerste aflevering uit te kunnen pikken?

Weet jij waar wij het weekend heen zijn geweest? En wie is volgens jou… De Mol?

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge