Foto's in de Tuin week 50 - foto 4
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 51; Kerstmis, Kerstmis en nog eens Kerstmis

Het is woensdag en dus weer tijd voor een overzicht van onze afgelopen week. Deze week heeft eigenlijk in het teken gestaan van maar een ding. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 51; Kerstmis, Kerstmis en nog eens Kerstmis…

Maandag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 1
Momenteel lijkt Sofie haar favoriete creatieve hobby kleien te hebben verruild voor verven. Ik kocht deze grote kleurplaten vorig jaar bij de Action en Sofie besloot deze maandagochtend te verven met de glitterverf die ze in de knutselkast vond. Ze wilde namelijk een schilderij voor me maken, want mijn kerstdeur was nog erg leeg. Note: ik verzamel knutsel- en schoolwerkjes op de trapkastdeur en om de zoveel weken vervang ik deze voor de nieuwe lichting die via Luuk en Sofie binnenkomt. De kerstknutselwerkjes waren steeds om neer te zetten of bleven op school.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 2
Dinsdagmiddag had ik voor de oudervereniging van school samen met een andere ouder boodschappen gedaan voor het kerstdiner op school. Toen we weer terug op school waren en de boodschappen hadden opgeruimd, was het de moeite niet meer om naar huis te gaan tot de kinderen opgehaald moesten worden. Daarom bleef ik met een kop thee op school hangen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 49; niets is zo veranderlijk als het weer

Ik had er in alle haast en drukte niet bij stilgestaan dat ik daardoor geen drinken en tussendoortje voor Luuk bij me had voor de tijd dat we moesten wachten tot we Sofie van de peuterspeelzaal op konden halen. Het was ook nu niet de moeite om naar huis te gaan, dus kreeg Luuk ook een kop thee en at het koekje dat hij toevallig van een klasgenoot had gekregen. Hier zit hij in de aula met zijn thee te kijken naar de grote kinderen van groep 8 die nog even aan het tafeltennissen waren, tot ze naar huis moesten.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 3
Woensdagochtend was het weer tijd voor de ouder- en kindgym. Vandaag was het in het thema Kerstmis. Er lag bij binnenkomst in de zaal allemaal sneeuw (lees: wattenbolletjes) op de grond. Er werden spelletjes gedaan in het thema en zo konden de peuters hier tijdens het liedje ‘o dennenboom’ een kerstboom versieren.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 4
Donderdagmiddag bracht ik Sofie naar de peuterspeelzaal. Daarna ging ik samen met een paar leden van de oudervereniging voor het kerstdiner aan de slag. Dat wil zeggen, de juffen gingen aan de slag in de klas en wij gingen op het schoolplein aan de slag. We maakten de entree voor het kerstdiner speciaal door een Winterwonderland sfeer te creëren. Alle kinderen kwamen via de sneeuw over een witte loper door het kerstbomenbos en via de grote sneeuwpop naar binnen. Voor de ouders was er na het brengen van de kinderen voor het kerstdiner de mogelijkheid om glühwein of warme chocomelk te blijven drinken. Daarom waren er ook vuurkorven en galmde er kerstmuziek over het plein. Gezelligheid alom!

Maak ook: [Recept] Kerstmis Chocolade Bark

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 5
Vrijdagochtend viel het niet mee om uit bed te komen. Na het kerstdiner was Luuk helemaal kapot en ging anderhalf uur later naar bed dan gewoonlijk. Dat hakte erin. Gelukkig kreeg ik hem fris en fruitig én op tijd op school en kon ik weer verder met het aftuigen van alle kerstdecoratie op school. Sofie werd wederom meegesleept -het arme kind- en heeft bijna heel de ochtend in de lerarenkamer zitten kleuren en Buurman en Buurman op mijn oude smartfoon zitten kijken. ’s Middags waren alle kinderen vrij en hebben we niets anders gedaan dan bankhangen. Of zoals Luuk hier, hangen bij zijn knikkerbaan.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 6
Zaterdagavond was het plan om een vriendin te verrassen met een cabaretvoorstelling van Claudia de Breij. Ware het niet dat ze op doktersadvies nog moest rusten met haar geschuurde enkelbanden en dus de voorstelling moest cancelen. Balen joh! Ik had er zo’n zin in! Omdat we de avond toch al vrij hadden staan besloten we naar de Kerstmarkt in Leiden te gaan en te genieten van het gezellige sfeertje daar.

Lees ook: de Is het al bijna Kerst? tag

Zondag

Foto's in de Tuin week 50 - foto 7
Zondagmiddag maakten we ons op voor de eerste kerstviering met familie op Kerstavond. Door aanstaande verhuisomstandigheden stond er geen Kerstboom en was dit het alternatief voor de cadeautjes onder de kerstboom. Gelukkig was er meer aan kerstsferen in huis te vinden. Het was een beetje anders dan gewoonlijk, maar niet minder gezellig.

Hoe wij eerste en tweede kerstdag doorbrachten zie je volgende week bij de Foto’s in de Tuin van week 52.

Hoe waren jullie kerstdagen? Heerlijk genoten? Ik ben benieuwd wat jullie hebben gedaan en lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge