Foto's in de Tuin week 49 - foto 3
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 49; niets is zo veranderlijk als het weer

Leuk dat je komt kijken naar nieuwe Foto’s in de Tuin. Vorige week eindigde met sneeuw en deze week begint met een hoop (nieuwe) sneeuw. Zal de week ook zo eindigen? Tussendoor maakten we ook nog tijd voor elkaar en een ander. Foto’s in de Tuin week 49; niets is zo veranderlijk als het weer… Kijk je mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 1
Deze maandag was er een hoop sneeuw blijven liggen. Mijn hubster was ’s morgens zo lief geweest, om mijn autoruiten te krabben, maar tegen de tijd dat ik naar school wilde gaan, was de boel al weer vastgevroren. Bovendien duurt het altijd een eeuwigheid, voordat mijn voorruit is ontwasemd. Fietsen, met Luuk naast me op de fiets, was wegens het grote glijgevaar geen optie en dus gingen we lopend naar school. Een loopje waar je in je eentje vijf minuten over doet, duurt met een kleuter en een peuter al gauw een kwartier. En door de sneeuw duurde het nog veel langer en daar hadden we nou eenmaal geen tijd voor.

Vier keer moesten we náár school… Ik: “Schiet op! Loop door! Blijf van elkaar af! Kijk uit waar je loopt! Schiet op! Blijf van de gele sneeuw af! Loop door! Kijk uit, POEP! Loop door!” En ook tussen de middag uit school was het niet veel anders. Gelukkig konden we er de laatste keer op weg naar huis veel langer over doen. Toen was het niet meer racen tegen de klok, maar begon code rood in onze nek te hijgen. Er viel in korte tijd zoveel sneeuw en begon het te waaien dat zelfs de paraplu’s de koude wind en sneeuw niet meer uit ons gezicht kon houden.

Begrijp me niet verkeerd hoor: ik houd van sneeuw, het maakt dat ik me weer kind voel. Heerlijk! Sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevecht houden, sneeuwengeltjes maken, noem maar op. Maar je moet er wel de tijd voor hebben om van te genieten én tijdens een sneeuwstorm is er niets zo heerlijk om je bij de openhaard met een warme choco met marshmallows op te warmen. Ja toch?

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 2
Op dinsdag was er weer een staking in het basisonderwijs en ook onze school deed weer mee. Luuk en Sofie vonden dat helemaal niet erg en genoten ervan om in hun pyjama beneden te ontbijten en te spelen. Sofie moest ’s middags wel gewoon naar de peuterspeelzaal, dus moesten we uiteindelijk nog een soort van haasten.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop

Woensdag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 3
Woensdag zette de dooi zich in en trof ik op een gegeven moment dit tafereeltje aan. De restanten van een sneeuwpopje op de tuintafel. Ik vond het er zo triest uitzien. Een soort vergane glorie na veel plezier.
Foto's in de Tuin week 49 - foto 4
Eindelijk kon Luuk ’s middags doen, waar hij al een week om aan het zeuren vragen was; kerstkaarten schrijven. Ik schreef de mijne en hij schreef die van hem. In die van mij zette hij bij de meesten zijn eigen naam. Met die hij aan vriendjes en klasgenootjes wilde geven was hij helemaal druk. Versieren, zijn naam schrijven, een tekeningetje en dan moest ik opschrijven wat hij zei.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 5
Hier zie je de tijd waarop ik donderdag mijn bed weer instapte… Oef! 2:23u. Het was weer technisch een onrustige nacht -om het maar zo te noemen- en onze peuter is al een tijd bang voor de herrie geluiden die de wind, regen en hagel tegen haar rolluik maken. Toen we ’s avonds op de bank zaten grapten we er nog over, het wordt een onrustige nacht. Daar kregen we helaas gelijk in, want dit was niet de eerste keer dat ik mijn bed weer instapte en ook niet de laatste keer die nacht.

Lees ook: 5 x de leukste kerstmarkten van Zuid-Holland

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 6
Er was ’s nachts flink wat regen gevallen. In elk geval zoveel dat er vrijdag behoorlijke plassen lagen. Deze plas is vlak bij school en favoriet van Sofie. Omdat je er zo lekker in weg kan zakken, of zoiets. Plassen stampen mag alleen met je regenlaarzen aan en dus zorgde Sofie ervoor dat ze deze aanhad toen we Luuk aan het einde van de ochtend op gingen halen.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 7
Zaterdagnacht was er van alles in de straat aan de hand geweest, waardoor we -wederom- slecht hadden geslapen. We waren kapot, maar wilden en moesten nog vanalles doen. De ochtend vloog voorbij en ’s middags gingen we naar een verjaardag. Na die verjaardag gingen we met z’n vieren uit eten om te vieren dat we afgelopen dinsdag vijf jaar getrouwd waren. Dit was ons uitzicht tussen de gangen door, want Luuk en Sofie speelden in de speelhoek met andere kinderen. Het was onrustig en de romantiek was ver te zoeken, maar het was wel gezellig.

Lees ook: Kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters

Zondag

Foto's in de Tuin week 49 - foto 8
Zondag wilden we eigenlijk een soort pyjamadag gaan houden. We hingen al een tijdje op het grote bed (lees: kinderen filmpjes kijken en papa en mama een poging doen om nog een beetje weg te dommelen) toen ik het rolluik een stuk omhoog deed. De zon bleek zowaar te schijnen en toen besloten we snel, zover snel mogelijk is met een kleuter en peuter, een winterstrandwandeling te gaan maken.

Hoe was jullie week? Ook zo veranderlijk als het weer? Ik ben benieuwd naar je reactie en lees deze graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge