Foto's in de Tuin week 46 - foto 5
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 46; over Sinterklaas en donker buiten

Het is woensdag en dus weer tijd voor het weekoverzicht. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 46; over Sinterklaas en donker buiten…

Maandag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 1
De hele aanloop naar de aankomst van Sinterklaas had Luuk door het ziek zijn op school gemist. Af en toe kregen we wat WhatsAppjes met foto’s door van de buurvrouw -ons buurjongetje zit sinds de zomer bij Luuk in de klas. Zo wisten we ook dat zij een extra schoen voor Luuk had meegenomen om bij de openhaard in de klas te zetten. De kinderen hadden namelijk een brief van Sinterklaas gekregen dat ze dit mochten doen. Als verrassing hadden alle kinderen deze maandagochtend een mandarijn in hun schoen gekregen.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 2
Dinsdagochtend hielp ik tijdens het Sinterklaascircuit met het kleien van de stoomboot. Met een clubje van 6 kinderen, inclusief Luuk en Sofie gingen we in de grote aula zitten om dit te doen. De andere kinderen deden in kleine clubjes activiteiten in de klas of in de gang. Dit circuit was maandag begonnen en zou elke dag rouleren met elke dag een andere ouder die zou helpen.

Kijk ook: plog; weekendje in Zwolle

Toen het circuit klaar was en ik de boel aan het opruimen was, bleek Sofie bij de andere kinderen op de grond te zitten. Ze keken met z’n allen het Sinterklaasjournaal van de dag ervoor. Vervolgens was het tijd voor een laat 10-uurtje en zoals je op het bureau van de juf ziet staan, had Sofie (lees: ik; voor de zekerheid) ook wat meegenomen. Na het Sinterklaasjournaal werden alle stoeltjes door de kinderen in een kring gezet en werd er gedronken en gegeten. Ook door Sofie. De juf las een Sinterklaasverhaal voor en Sofie deed mee alsof ze aan het oefenen was. Dat werd door sommige kinderen ook opgemerkt. Luuk genoot er zichtbaar van dat ik ook in de klas was. Hij kon het niet laten om af en toe naar me te zwaaien.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 3
Op verzoek van school hadden Luuk en Sofie hun schoen op dinsdagavond in plaats van woensdagavond gezet. Dat had te maken met het Sinterklaasjournaal en het goede idee om de kinderen een tekening te laten maken en daar hun naam op te laten zetten, zodat dit als inpakpapier kon worden gebruikt. Bij ons geen ingepakte cadeautjes, maar cadeautjes die bij de verkeerde schoen lagen. De kinderen hadden het gelijk door en snapte wat er mis was gegaan. Luuk vond de trechter die hij via ome Ali voor bij zijn Hubelino had gekregen fantastisch. Op alle vrije momenten die hij die dag had is hij bezig geweest met het bouwen van een knikkerbaan. Af en toe had hij een beetje hulp nodig.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 4
Nadat Sinterklaas afgelopen zaterdag weer in ons land was aangekomen, moesten we een flinke inhaalslag doen. Het was me gelukt om de speelgoedboeken op de deurmat te onderscheppen, voordat de Luuk en Sofie ze onder ogen kregen. Maar daarmee sneed ik me nu een beetje in de vingers. Want wat stond er nu op hun verlanglijstje? Ik had al vaker bewust met ze gewindowshopt om hun wensen een beetje te peilen. Kijkend in het speelgoedboek bleek hun verlanglijstje toch wel anders.

Maak ook: [DIY] een Sinterklaas pepernotenkrans maken

Gelukkig werd een en ander wel duidelijk en kon ik gelijk aan de slag met dat wat ze graag wilden. Na wat onlineonderzoek kwam ik erachter dat ik bij Bol.com goed kon slagen voor scherp geprijsde Sinterklaascadeautjes. Woensdag besteld en donderdag al binnen. Ik was bijna klaar!

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 5
Vrijdag was Luuk kleutervrij. We deden ’s morgens rustig aan. Tenminste, Luuk en Sofie deden rustig aan in hun pyjama. Ik had om 10:00u al twee bedden verschoont, de was opgevouwen, twee wassen opgehangen en een derde in de wasmachine zitten. Ik had de vaatwasser al uitgeruimd en ik had beneden met Franse slag gezogen. Het was dus tijd voor koffie en dat deden we bij een vriendin en haar twee kinderen een paar huizen verderop.

Lees ook: 5 x Sinterklaas ‘schoentje zetten’ in winkels

Vervolgens hebben we de rest van de middag geknutseld en Sinterklaasfilms gekeken, tot ik besloot dat het tijd was om buiten te gaan spelen. Het werd een gezellige boel want de buurtkinderen kwamen ook buiten spelen en later voegden nog meer kinderen uit de buurt zich bij ons. Ze speelden buiten tot het donker werd en zo zagen we de maan door de bomen schijnen…

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 6
Zaterdag gingen we aan het einde van de middag nog even naar buiten. Omdat het al zo snel donker werd konden de lampen van hun fietsen aan. Fietsen in het donker is leuk en spannend tegelijk. Het werd ook echt wel snel donker. Zo donker dat ik de flitser van mijn smartphone moest aanzetten om op de foto te kunnen zien wat Luuk en Sofie aan het doen waren. Dit was het idee van Sofie; de eendjes de boterhammen voeren die zij ’s middags niet hadden opgegeten. Noem het een late-night-snack voor eenden.

Zondag

Foto's in de Tuin week 46 - foto 7
Zondag moesten we er op tijd uit, want er was feest. Het Sinterklaasfeest van het werk van mijn hubster. Alle werknemers met kinderen tot 12 jaar waren bij een binnenspeeltuin uitgenodigd. We hebben al een keer eerder mee mogen maken en ook nu vonden Luuk en Sofie het geweldig. Bij binnenkomst schoten ze meteen weg de speeltuin in en gingen wij aan de koffie. Limonade kon zoveel gedronken worden als je dorst had. Na een uur kwamen er vier Pieten -dat was wel even spannend- die een hoop grapjes maakten, strooigoed bij zich hadden en met de kinderen de speeltuin in gingen. Vervolgens kregen alle kinderen een cadeautje en daarna kon er weer gespeeld worden. Als afsluiter werden er patatjes met een snack gegeten. Een beter kinderfeestje kun je niet hebben!

Zijn jouw kinderen ook zo bezig met Sinterklaas? Zie jij de maan wel eens door de bomen schijnen? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge