Foto's in de Tuin week 44 - UA en vrijdag
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 44; over eten, strijkkralen en een peuter die niet fit is

Leuk dat je komt kijken naar nieuwe Foto’s in de Tuin week 44; over eten, strijkkralen en een peuter die niet fit is. Kijk je mee naar wat wij vorige week hebben beleefd?

Maandag

Foto's in de Tuin week 44 - maandag
Maandag bedacht ik me op tijd te beginnen met het maken van het avondeten. We aten boerenkool stamppot en het leek me lekker, om naast een HEMA-rookworst, gerookte magere spekreepjes te bakken. Nou, dat gaf me een bende! Tjonge jonge, daar ging ik met mijn plan om ’s morgens alvast mijn eten voor ’s avonds klaar te zetten. Ik kreeg er zo een taak bij voor de middag. Beetje jammer, want ik had die tijd liever anders besteed.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 43; lege stoelen, herfstbladeren en de Wintertijd

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 44 - dinsdag
Sofie was gisteren al niet lekker geworden. Bij het naar bed gaan bleek ze 39,8°C koorts te hebben. Ze was veel aan het hoesten en ’s nachts was ze veel aan het spoken geweest. Ze was rond 03:30u zo benauwd van het hoesten en het slijm dat daarbij loskwam, dat ik met haar in de badkamer heb zitten stomen. Gelukkig kwam ze daar een beetje van bij, maar ’s morgens stelde ze niet zo veel voor. Ik trouwens ook niet! Deze dinsdag besloot ik haar dus thuis te houden en heeft ze heel de dag in haar pyjama gelopen en een beetje tussen de bank en de televisie gehangen. Mét haar roze dekentje natuurlijk, die ze speciaal voor Halloween over zichzelf heen trok om als een spookje rond te dwalen.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 44 - woensdag
Luuk is helemaal into de strijkkralen, daar heb je misschien al iets van meegekregen. Steeds weer begint hij aan een nieuw project en Sofie mag er van hem niet mee spelen. Dat zorgt geregeld voor de nodige ruzie en maakt zo’n zonnige woensdagmiddag een stuk minder gezellig. En als je niet met de strijkkralen van je broer mag, dan pikt de krokodil🐊 ze gewoon…

Donderdag

Foto's in de Tuin week 44 - donderdag
Donderdagmiddag kon Sofie, ondanks het vele hoesten, naar de peuterspeelzaal. Dat ze niet fit was, dat was duidelijk, maar ziek was ze ook niet. Ze wilde er ook zelf heen! Dus toen Luuk uit school was, moesten we onszelf nog een halfuur vermaken, voordat we haar konden ophalen. Het was droog, dus deden we dat in de speeltuin.

Lees ook: 40 jaar; de cadeautjes en mijn verlanglijstje

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 44 - UA en vrijdag
Deze vrijdag maakte Luuk project strijkkraal van afgelopen woensdag af. Voor het eerst had hij zo’n heel vierkant gevuld met de kralen. Hoewel er steeds meer patronen in de strijkkralen komen, maakte hij er nog geen echte vormen of afbeeldingen van. Ik vind het heerlijk om te zien dat hij er gewoon zijn eigen ideeën erop los laat. Hij kan zich er uren mee vermaken en hé, er is nog geen pot of bakje om gegaan *knock on wood*. Zie hier, een onderzetter. Binnenkort gaat hij er nog een voor me maken. Ik ben benieuwd!

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 44 - zaterdag
Zaterdagochtend organiseerde het kindercentrum waar Sofie op de peuterspeelzaal zit een herfstfeest. Namens de oudercommissie stond ik bij de koek en zopie kraam. De kraam was deze ochtend beter bekend onder de naam live Pinterest, want wat een creatieve, leuke en smaakvolle gerechtjes werden er door de andere ouders gebracht. Oh, en zie je die saaie maiswafels rechtsonder? Die had ik dus meegenomen…

Lees ook: 10 x spelletjes uit de oude doos die nog steeds leuk zijn

Zondag

Foto's in de Tuin week 44 - zondag
Zondagochtend gingen de mannen samen zwemmen en gingen de dames samen tutten. Samen in bad, samen haren doen en samen make-uppen. Nog altijd niet het vrouwtje -ze blijft maar hoesten, maar wel in staat om te spelen. Het lukte me niet om er een scherpe foto van te maken, maar Sofie deelde de fiets met dit poppetje en zat soms zelf op het mini-fietsje.

Doen jullie ook weleens iets apart met de kinderen? Als een soort moment van extra aandacht? Hoesten jullie kinderen er ook al op los? Ik ben benieuwd naar je reactie en lees deze graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge