Foto's in de Tuin week 43 - UA en dinsdag
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 43; lege stoelen, herfstbladeren en de wintertijd

Leuk dat je er weer bent en dat je komt kijken naar wat wij afgelopen week hebben meegemaakt. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 43; lege stoelen, herfstbladeren en de wintertijd.

Maandag

Foto's in de Tuin week 43 - maandag
Zo’n dag dus! Wassen, wassen en nog eens wassen… Wassen tot je geen plek meer hebt om de was op te hangen en dat je uit nood een was in de droger gooit. En dan nog de manden niet leeg hebt gewassen -maak ik altijd een sport van. Normaliter begin ik altijd met wassen op vrijdag en dan hoop ik de was voor het einde van het weekend weg te hebben gevouwen. Afgelopen vrijdag gingen we een weekend weg. De was van vrijdag lag er dus nog en daarop gooide ik zondagavond de was van het weekend -waar ik altijd te veel voor meeneem.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 42; de week van onze herfstvakantie

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 43 - dinsdag
Op dinsdagmiddag is mijn moment voor Sleutel in de Tuin. Luuk is dan naar school en Sofie is naar de peuterspeelzaal. Eerst breng ik met Sofie Luuk naar school en daarna Sofie naar de peuterspeelzaal. Als ik weer thuis ben heb ik ruim anderhalf uur om te knallen. Alles moet dan op het juiste moment samenvallen. Geen updates die mijn laptop juist op dat moment nodig heeft. Vastlopers van bewerkingsprogramma’s die dan heulemaal niet uitkomen en geen schrijversblok hebben -aan inspiratie overigens geen gebrek. Het is dan een race tegen de klok om op tijd weer bij school te staan. So much to do in so little time! Heel leuk voor Luuk, maar zo frustrerend als hij uit school onverwacht bij een klasgenootje gaat spelen. Als ik dat van tevoren had geweten had ik nog door kunnen werken, want Sofie hoeft pas drie kwartier later te worden opgehaald. Hier stap ik dus weer in een lege auto met alleen Luuks schoolwerkjes.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 43 - woensdag
Woensdagochtend gingen Sofie en ik weer naar de peutergym. Daarna gingen we naar de bibliotheek. Er was weer een Lees- en Speelochtend van Boekstart en de speel-o-theek. We waren erg vroeg en Sofie durfde voor het eerst om alleen op het grote kussen te gaan zitten. We hebben er een geitje bij! werd voorgelezen en dat is een van Sofies favoriete boeken over boerderijdieren. Het knutselen sloeg ze dit keer over en heeft heel lang een konijn geaaid en geborsteld. En zo lief, -het konijn zat in een mandje naast haar- kleine(re) kindjes die nieuwsgierig bij het konijntje kwamen kijken vertelde ze over het konijn en hoe ze het beste konden aaien. Ze pakte zelfs handjes vast om ze op weg te helpen. Mijn kleine meisje werd ineens weer een beetje groter…

Lees ook: wintertijd; gevolgen en tips voor kinderen en ouders

Donderdag

Foto's in de Tuin week 43 - donderdag
Het zijn weer van die dagen dat de blaadjes van de bomen waaien en vervolgens overal terecht komen. Ze liggen hier chronisch in de voortuin en regelmatig in de gang. Wat ik altijd vergeet is dat ze ook, zoals hier op mijn voorruit, tussen mijn ruitenwissers en op mijn filter liggen. En dat bedenk ik dan pas als ik al onderweg ben. Zucht!

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 43 - vrijdag

Als mama aan het einde van de dag op school moet vergaderen over Kerstmis -ja echt, nu al! dan moet je even overblijven op school. Luuk vond het maar wat leuk dat hij de juf mocht helpen met opruimen en bijvoorbeeld de krijttekeningen van het bord mocht halen. Sofie mocht de potloodpunten slijpen -alsof de juf het wist. Niet met een hand slijper, maar met zo’n slijpmachine. Deed me denken aan mijn schooltijd. Dan kon je ook het taakje ‘punten slijpen’ krijgen.

Lees ook: Ik ben zo’n moeder die…-tag

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 43 - zaterdag
Ook al waren we gisteravond laat, of eigenlijk aan het begin van de nacht pas thuis, de mannen hadden al om 09:00u een afspraak bij de kapper. Sofie en ik konden het rustiger aan doen en na het ontbijt wilde Sofie Finding Nemo kijken. Luuk komt hier net binnen op een heul spannend moment en werd gelijk naar het beeldscherm getrokken. En spannende momenten kun je het beste zien als je bijna met je neus de tv aan kunt raken. Spannend werd het ook toen ze de film niet af konden kijken, omdat we de deur uit moesten. Doen ze het of doen ze het niet?!

Zondag

Foto's in de Tuin week 43 - zondag
Zaterdag op zondag ging de wintertijd in. Op zich viel het mee hoe vroeg Luuk en Sofie wakker waren. Sterker nog, ik was als eerste wakker. We waren lekker op dreef en besloten spontaan bij de IKEA te gaan ontbijten. Het zal wel een gevolg van de nieuwe tijd zijn geweest, want hoe konden we bedenken om bij IKEA te gaan ontbijten?! Op zondagochtend?! Net als de rest van Nederland! Ja, lach maar… Man, wat was het druk! Gelukkig gingen we na het ontbijt niet met lege handen naar huis.

Hoe hebben jouw kinderen gereageerd op het ingaan van de wintertijd? Zijn ze al gewend aan de nieuwe tijd? En jij zelf? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug in de comments hieronder.
Lieve groetjes van Cindy

Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge