Foto's in de Tuin week 42
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 42; de week van onze herfstvakantie

Het is woensdag en dus weer tijd voor het weekoverzicht. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 42; de week van onze herfstvakantie.

Maandag

Foto's in de Tuin week 42 - maandag
Deze maandag was de eerste dag van de herfstvakantie. Het was een heerlijke nazomerdag. Samen met een vriendin en haar kinderen gingen we naar het Prinsenbos, hier in de buurt. Zoals je misschien al op Instagram langs hebt zien komen hadden Luuk en Sofie het erg naar hun zin. Daarom besloten wel ook wat langer te blijven en te genieten van het moment. Aan het einde van de middag waren we pas thuis. In de tuin was het ook nog heerlijk weer, dus speelden Luuk en Sofie daar verder en ging ik koken. Toen ik Luuk en Sofie na het avondeten op bed had gelegd trof ik in de tuin het resultaat van een dag in de buitenlucht.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 41; zo veel te doen in zo weinig tijd

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 42
Dinsdag was het minder zonnig, maar wel droog en weer voor met-zonder-jas. Ik nam mijn kabouters mee naar het Staelduinse Bos, ook hier in de buurt. We gingen op zoek naar paddenstoelen. Echte paddenstoelen als in ‘rood met witte stippen’ vonden we niet, maar wel enorm veel zwammen en meer van dattum. Natuurlijk vonden Luuk en Sofie ook heel veel takken. Wegwijstakken, looptakken, sleeptakken en blaadjesverzameltakken. Ze zijn er in vele soorten en maten. Dat wist je niet hè?! We liepen de ‘Vleermuisroute’ langs de Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Om te voorkomen dat de vleermuizen op hun hoofd zouden gaan zitten, zetten Luuk en Sofie steeds de capuchons van hun vesten op. Het zijn zo net twee kabouters.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 42 - woensdag

Woensdag had ik met een (andere) vriendin en haar twee kinderen afgesproken bij Boerderij ’t Geertje. Het was wederom een heerlijke nazomerdag. Luuk en Sofie genoten van het scharrelen op de boerderij. Op de parkeerplaats redde ze een kip en haar kuikens van platgereden worden door de auto’s die aankwamen. Ze hebben de koeien hooi gevoerd, ook al moesten ze eigenlijk van de boer van het ‘speciale gras’ afblijven. Dat bleek na een halfuur, toen de boer een bord bij de koeienstal neerzette.

Maak ook: [Recept] Loaded Nachos mét kidsproof variant

Luuk en Sofie hebben de geitjes een flesje melk gegeven, biks van hun hand laten eten en samen met een heleboel andere kinderen gespeeld in de stroberg. Ze hebben de loslopende varkentjes een paar keer een aai kunnen geven en -heel stoer- ponygereden. Ook hebben Luuk en Sofie nog in de speeltuin gespeeld en een pannenkoek gegeten. De tijd vloog voorbij en dat zorgde ervoor dat we aan het einde van de dag nog moesten opschieten, want Luuk had een pannenkoekenfeestje van een klasgenootje. Twee keer pannenkoeken op een dag én een feestje. Hoe leuk!

Donderdag

Foto's in de Tuin week 42 - donderdag

Donderdag was een dag van boodschappen doen. Gelukkig kunnen Luuk en Sofie aardig ‘shoppen’ en ‘kijken, kijken, niet kopen’. Als we bij de Action zijn, wil Luuk altijd even bij de auto’s kijken. Sofie heeft nog niet zo’n voorkeur in de winkel, hoewel haar aandacht hier toch echt wordt getrokken door een roze kasteel. Iets met #genderneutraal of niet?

Lees ook: 5 x wat ik tijdens de herfstvakantie had willen doen

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 42 - vrijdag
Vrijdagochtend brachten we Luuk en Sofie naar opa en oma in Leiden om te logeren. Mijn hubster en ik gingen een weekendje weg, nog voor mijn verjaardag. Deze stond al ruim een half jaar gepland. Waar we hier op weg naartoe zijn, zal ik binnenkort laten weten. Een plog van ons weekendje weg is in de maak.

Hoe was jullie herfstvakantie? Of zijn jullie van de tweede lichting en hebben jullie nu vakantie. Ik ben benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kirsten 26 oktober 2017 at 09:07

  Wat een mazzel met het weer hè? Als ik met de mannen naar de Action ga dan willen ze ook altijd bij de auto’s kijken 🙂

  • Reply Cindy 26 oktober 2017 at 16:43

   Echt heerlijk het weer… Nu nog! Schijnt van het weekend wel een stuk kouder te worden. Dat vind ik nog niet eens zo heel erg. Als het maar droog blijft. En mannen en Action… Dat is een verhaal apart; mijn kleine man wil zoals gezegd en net als die van jou bij de auto’s kijken en mijn grote man bij het gereedschap en ander aan-klussen-verwant-spul. De jouwe toevallig ook?

 • Reply Gerdi - Blond&Bruin 26 oktober 2017 at 10:57

  Haha super herkenbaar als je met de kids naar de action gaat… Ik ben benieuwd waar jullie weekendje naartoe ging.
  Gerdi – Blond&Bruin onlangs geplaatst…Review | Creative Use Of Technology | Houten horlogeMy Profile

  • Reply Cindy 26 oktober 2017 at 16:48

   Leuk hè, shoppen bij de Action met kinderen… Waar willen jouw kinderen altijd even kijken? Houdt Sleutel in de Tuin in de gaten voor ons weekendje weg 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge