Foto's in de Tuin - vrijdag
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 40; vrije dagen en mobiele eenheid

Het is weer woensdag en dus weer tijd voor een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee naar Foto’s in de Tuin week 40; vrije dagen en mobiele eenheid.

Maandag

Foto's in de Tuin - maandag
Op maandag geef ik mijn planten altijd water. Ik heb zo mijn afspraken met de planten. Sommigen krijgen elke week water, anderen om de week en een enkele alleen de eerste maandag van de maand. Je moet immers een beetje je best doen als je getrouwd bent met een tuinderszoon. Geloof me, ik stof mijn planten soms af met een oude sportsok en praat soms tegen ze. Ik geef ze mijn liefde -call me crazy, maar soms gaat het mis. En hier ging het dus echt mis. Dit zijn dezelfde planten. Op hetzelfde moment gekocht en op dezelfde manier liefde gegeven. Soms heb ik een haat-liefde verhouding met mijn planten. Het wordt weer tijd voor een rondje tuincentrum, want zo ben ik dan ook wel weer.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 39

Dinsdag

Foto's in de Tuin - dinsdag
Ik probeer vaak ’s morgens mijn eten klaar te zetten voor het avondeten. Om 17:00u hoef ik dan alleen maar gas te geven en dan heb ik mijn handen vrij tegen de tijd dat er in de namiddag de eerste ik-ben-heel-erg-moe-en-heb-enorme-trek crises aanwakkeren. Mijn jongste helper laat me momenteel geen minuut met rust en wil constant bij me zijn. Sofie wil me vaak helpen en dit mag ze regelmatig. Maar toegegeven, eigenlijk loopt ze negen van de tien keer in de weg en had ik allang klaar kunnen zijn als ik het even snel zelf had kunnen doen. Steeds probeer ik zo creatief mogelijk onder haar hulp uit te komen, gewoon om tempo te kunnen maken. Hier helpt ze me kijken naar de zelfgemaakte gehaktballen en of het bakken goed gaat. Moet kunnen toch?

Woensdag

Foto's in de Tuin - woensdag
In je Frozens Elsa jurk, met de oude regenlaarzen van je broer aan, klimmen in het rek bij de kassa, terwijl je moeder staat af te rekenen. That’s my girl! Zelfs de kassier moest erom lachen en ik vond het een foto waard.

Kijk ook: Shoplog: Loods5, HEMA, Kruidvat en IKEA

Donderdag

Foto's in de Tuin - donderdag
Deze dag was de dag van de landelijke staking in het basisonderwijs. Leraren legden allemaal het werk neer en dat betekende voor ons een vrije dag. Daar waar ik eerst dacht met mijn kleuter en peuter op pad te kunnen, besefte ik mij op tijd dat Sofie ’s middags gewoon naar de peuterspeelzaal moest. Ik maakte er daarom een gewone donderdag van waarbij we als extraatje ’s morgens rustig aan konden doen. We hadden dit spel bij de speel-o-theek geleend en dit was een goed moment om het eens uit te proberen.

Vrijdag

Foto's in de Tuin - vrijdag
Niet alleen donderdag was Luuk vrij, ook deze vrijdag was hij vrij. Dit was een kleutervrije dag -iets met te veel uren die kleuters per jaar maken. We gingen ’s morgens op kraambezoek en ’s middags hadden we een verjaardag. Het was het einde van de dag aan het einde van de week en de puf om nog even buiten te spelen -zie je dat het zonnetje schijnt? voordat we gingen eten was er niet. Luuk mocht even op de tablet ‘kleuren’ en Sofie op mijn oude smartphone ‘puzzelen’. Hallo mobiele eenheid!

Lees ook: Kinderboekenweek met nachtmerries

Zaterdag

Foto's in de Tuin - zaterdag
Wij zijn ons aan het oriënteren op een caravan of vouwwagen voor de aanstaande zomervakantie (and then some). Het regende bijna de hele ochtend en dus kwam het goed uit dat deze dealer een overdekte stalling had. Hier in de hal van occasions konden mijn kleuter en peuter helemaal losgaan. Rennen en slippen! En caravans induiken -dat was wat minder leuk voor ons, maar voor hen fantastisch. Zij zien die vakantie al zitten hoor. Nou moeten wij nog wat leuks vinden wat wij zien zitten. Heb je tips betreft caravans of vouwwagens, dan hoor ik dat graag.

Zondag

Foto's in de Tuin - zondag
’s Morgens gingen we naar een verjaardag en na een late lunch ging ik naar ons kantoortje op zolder om me terug te trekken achter de laptop. Even tijd voor Le Blog. Heerlijk! Toen ik beneden wat drinken ging halen trof ik deze mobiele eenheid aan. Ze waren bezig om erachter te komen dat het samen delen van een tablet best moeilijk is. Lees: er werd geschreeuwd en getrokken. Zo gezellig! Ik ging snel weer terug naar boven.

Heb jij tips voor (educatieve)apps voor kleuters en peuters? Ik lees ze graag terug in de comments hieronder. Net als de tips betreft caravans en vouwwagens trouwens.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge