Foto's in de Tuin week 38 - foto 6
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 38; samen spelen, fanatieke helpers en mooi nazomerweer

Het is woensdag en dus weer tijd voor het weekoverzicht. Kijk je mee naar Foto’s in de Tuin week 38; samen spelen, fanatieke helpers en mooi nazomerweer?

Maandag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 1
Maandag kreeg Sofie drie verlate verjaardagscadeautjes, omdat ze 6 juni 3 jaar was geworden. Alle cadeautjes vielen in de smaak. Ze kreeg een Metoo Angela Doll -love it ♥, een puzzel van Janod en een ballonnenjurk. En zoals je op de foto ziet zijn deze drie prima te combineren. De jurk bleef heel de dag aan en meisje-konijn, zoals ze de pop heeft genoemd, ging overal mee naar toe.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 37; regenboog, vrije dagen en appelkruimeltaart

Dinsdag

FOto's in de Tuin week 38 - foto 2
Dinsdag was er sprake van een hoog staaltje logistieke planning. Ik ging namelijk naar de Web & Fundag van Buro Staal bij NON pop-up in De Lier om achter de schermen aan Sleutel in de Tuin te kunnen werken. Mijn dag zag er logistiek zo uit:

 • 08:15u Samen met Sofie Luuk met de auto naar school brengen.
 • 08:45u Huishoudelijke taken doen, zoals de vaatwasser uitruimen en het avondeten alvast voorbereiden en ondertussen met Sofie bezig zijn.
 • 09:30u Jeroen komt uit werk om thuis te werken en ondertussen met Sofie bezig te zijn.
 • 09:45u Met de auto richting De Lier.
 • 10:00u Start Web & Fundag; aan de slag met mijn blogsite, netwerken (lees: vooral gezellig kletsen) en genieten van al het lekkers van NON.

Luuk blijft voor het eerst echt over op school en Jeroen luncht thuis met Sofie. Daarna brengt hij haar om 13:00u naar de peuterspeelzaal en gaat terug naar de zaak om verder te werken.

 • 15:00u Met de auto richting Naaldwijk.
 • 15:15u Luuk uit school halen.
 • 15:20u Met Luuk naar de speeltuin -hands up voor het goede weer, tot we Sofie van de peuterspeelzaal kunnen halen.
 • 15:45u Samen met Luuk Sofie van de peuterspeelzaal halen.
 • 16:10u Thuis even wat drinken met wat lekkers en met Luuk en Sofie kletsen over school en de peuterspeelzaal.
 • 16:20u Verder met de huishoudelijke taken die ’s ochtends waren blijven liggen en ondertussen zorgen dat Luuk en Sofie elkaar niet in de haren blijven vliegen.
 • 17:00u Eten opzetten en tafeldekken.
 • 17:05u Sofie redt het net niet om op tijd naar de wc te gaan en moet onder de douche.
 • 17:10u Luuk achter de oppas -lees: televisie, gezet.
 • 17:15u De gang en de wc-schoonmaken en dweilen.
 • 17:20u Sofie uit de douche geplukt.
 • 17:25u Sofie achter dezelfde oppas als Luuk gezet.
 • 17:30u Jeroen komt thuis en het eten staat op tafel…

Vanaf 17:00u lijkt het volgens het tijdsplan allemaal heel rustig en gestructureerd. Niets was natuurlijk minder waar. Ik schoot van hot naar her, had het zweet op mijn rug staan, liet het vlees aanbakken en gromde tegen alles en iedereen. Zucht!

Woensdag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 3
Woensdagochtend was het weer tijd voor ouder- en kindgym. Of beter gezegd: peutergym. Sofie krijgt dan altijd van mij voor drie kwartier de leiding en mag doen wat ze wil binnen de regels van de gymzaal. Dit keer had ze helemaal de smaak te pakken van de ringen. Als een gymnaste zwaaide ze heen en weer. Ze deed een tussenstap -oké, soort van, want de ringen hingen te laag en een halve draai. En favoriet was een soort van anderhalve lengte twist. Ze vond het geweldig! Moeilijk was het dan wel weer om soms te moeten stoppen en wachten, omdat een ander kind ook graag aan de ringen wilde hangen.

Lees ook: 6 x hoe je weet dat de herfst is begonnen

Donderdag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 4
Donderdag kwam Luuks buurjongen en sinds na de zomervakantie tevens klasgenoot spelen. Zo leuk om te zien hoe deze twee jongens naar elkaar toe trekken om te spelen. Ik schreef er al eerder over, Luuk heeft de strijkkralen helemaal ontdekt. Hij nodigde zijn speelgenoot uit om dit ook te doen. Die speelde uiteindelijk toch liever met wat anders. En dat deed hij ook, want dat kan als je vier jaar bent en bij de buurvrouw in huis speelt.

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 5
Vrijdag is hier in huis wasdag. ’s Morgens worden de bedden van de kinderen verschoond en als het even lukt ga ik de uitdaging aan om aan het einde van de dag mijn wasmanden leeg te hebben gewassen. Door het onvoorspelbare weer hang ik de was niet meer buiten. Dat betekent dat de zolder een grote wasruimte wordt. Sofie zit momenteel heftig in haar ‘ik wil helpen’ fase en doet dit dan ook graag. Niet dat ik het altijd maar prettig vind hoor. Ik bedoel: je kan niets meer alleen doen en ze wil overal bij zijn. Alle huishoudelijke taken duren tien keer zo lang. En kijk nou hier: hoe een peuter de sokken te drogen hangt. En ik mag me er ook niet mee bemoeien hoor, dan heb ik ruzie met haar.

Kijk ook: plog: weekend in Amersfoort Fab@40

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 6
Zaterdagochtend is voor klussen. Klussen in huis of net als hier in de tuin. Het was heerlijk weer. Nou ja, nog wel aan de frisse kant. Jeroen werkt hier samen met opperman Sofie en toezichthouder en tevens rapporteur Luuk. Ik zat binnen aan een lekkere kop warme koffie en grinnikte in mijn vuist als ik Jeroen af en toe hoorde grommen naar zijn fanatieke helpers. Had ik al gezegd dat onze tuin al anderhalf jaar in wording is?

Zondag

Foto's in de Tuin week 38 - foto 7
Het was op deze zondag mooi nazomerweer en dat kwam goed uit. ’s Morgens had ik een moment om te bloggen en na de lunch gingen we richting Schipluiden voor de Boeren- en PaardenDag, een plattelandsfestival in Midden-Delfland. Het werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en het was een succes. Het koe melken om zo een beker limonade te vullen was een hit bij Luuk en Sofie. Net als de ijskar met het lekkerste boerenijs. Heerlijk om het weekend mee af te sluiten.

Aankondiging: houdt Sleutel in de Tuin in de gaten, want wie jarig is trakteert…

Heb jij ook zo van het heerlijke nazomerweer genoten? Ben je er toevallig ook op uit gegaan? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag bij de comments hieronder.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge