Foto's in de Tuin week 36 - UA
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 36; KWF, (buiten)spelen en de herfst

Het is woensdag en dus weer tijd voor een nieuw weekoverzicht. Leuk dat je komt kijken! Welkom bij Foto’s in de Tuin week 36; KWF, (buiten)spelen en de herfst…

Foto's in de Tuin week 36 - maandag

Maandag

Deze maandag aten we ons avondeten aan het einde van de middag, want om 18:00u gingen Luuk en ik op pad om samen de collecte te lopen voor KWF Kankerbestrijding. Het was de eerste keer dat Luuk de collecte met me meeliep. Het gebeurt regelmatig dat Luuk samen met mij de deur opendoet als er een collectant van een goed doel bij ons voor de deur staat. Hij is dan altijd heel nieuwsgierig en wil weten waarvoor het is en wat er met de centjes gebeurd die we geven. Toen ik een keer vertelde dat ik ook collecte loop, vroeg hij of hij mee mocht lopen. Jong geleerd is oud gedaan, dus natuurlijk mocht hij mee.

Collecte KWF Kankerbestrijding

Het was zo aandoenlijk om hem vol goede moed bezig te zien. Hij had geoefend wat hij ging zeggen als de deur open werd gedaan. Als de deur dan open ging zei hij gelijk: “wil je centjes geven voor het KWS/KWN/KWF?” Hij had de collectebus vast, maar al snel bleek deze te zwaar om te blijven tillen. Regelmatig moesten de mensen bukken om hun ‘centjes’ in de collectebus te gooien. En bij iedere cent die in de bus werd gedaan, groeide Luuk. Hij vond het fantastisch! Hij vroeg of ik de collectebus wilde tillen, maar dan wilde hij tussendoor wel graag met de bus rammelen om alle munten te horen rammelen. Sommige mensen vroegen hem waarvoor het KWF was en ook daar had hij over nagedacht. Dat was voor de dokters van hele zieke mensen voor hun medicijntjes om hen beter te maken en dat ze niet meer doodgaan, want dat is verdrietig. 4 jaar; geweldig toch?! Op de foto poseert Luuk met de collectebus als we rond 19:30u weer thuis zijn. Het kost hem moeite om de bus te tillen, maar doet een duimpje omhoog voor de opbrengst.

Lees ook: Collecteweek KWF Kankerbestrijding

De landelijke collecteweek van KWF Kankerbestrijding is ondertussen voorbij. Mocht je KWF net als ik een warm hart toedragen en de collectant hebben gemist, dan kun je hier doneren in mijn digitale collectebus.

Foto's in de Tuin week 36 - dinsdag

Dinsdag

Nadat Sofie en ik Luuk naar school hadden gebracht, gingen we gelijk door naar de kinderboerderij. Sofie had een tijd bij de konijnen in het grote hok binnen gespeeld en geknuffeld toen het hok schoongemaakt moest worden. De konijnen gingen naar het buitenhok en dus ook Sofie. Net als binnen, ging ze hierbuiten op de grond zitten en kwamen de konijntjes vanzelf naar haar toe. Soms was dit een beetje spannend, zeker omdat ze de konijntjes goed kon voelen op het blote gedeelte van haar benen als ze een beetje krabbelden, maar over het algemeen vond ze het fantastisch. Ze straalde van oor tot oor.

Foto's in de Tuin week 36 - woensdag

Woensdag

Omdat het weer steeds natter en kouder wordt -iets met de herfst- spelen Luuk en Sofie meer binnen. Ik vond het een goed moment om weer eens naar de bibliotheek en speel-o-theek te gaan om nieuwe boeken, puzzels en spelletjes te lenen. Dit was de buit die Luuk en Sofie hadden binnengehaald. Prentenboeken en een voorleesboek en een puzzel van Hello Kitty -bij gebrek aan een puzzel van Frozen en 4 puzzels van Cars in een box. Daarnaast wist Luuk ook nog een Smart Game te scoren.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 35; samen spelen, korte broeken en het KWF

Foto's in de Tuin week 36 - donderdag

Donderdag

Toen we Luuk naar school hadden gebracht gingen Sofie en ik de weekboodschappen halen. We zaten nog in de auto terug naar huis of Sofie vroeg al of ze K3 mocht kijken. Ze is echt fan! Het liefst zet ze, net als hier op de foto, haar stoeltje voor de televisie en kijkt ze alle clips via YouTube. Langzamerhand begint ze ook steeds meer liedjes mee te neuriën en te zingen of een danspasje na te doen als ze denkt dat ik niet kijk.

Foto's in de Tuin week 36 - vrijdag

Vrijdag

En toen kwam het aan het einde van de middag ineens met bakken uit de lucht. Je ziet de deur van de schuur nog open staan en zou dus kunnen zeggen dat we er ietwat door verrast werden. Het ging echt los en binnen no-time stond de tuin blank. Gelukkig bleken we vorig jaar een goede afwatering in de tuin te hebben aangelegd, dus zagen we al het hemelwater netjes met een stroompje onder de tuindeur door verdwijnen, zo het putje van de poort in.

Lees ook: de scholen zijn weer begonnen; het is weer tijd voor snot

Foto's in de Tuin week 36 - zaterdag

Zaterdag

We brachten Luuk en Sofie zaterdagochtend naar opa en oma om een nachtje te logeren. Hoewel opa en oma nog heel veel speelgoed uit papa’s jeugd hebben bewaard waar ze mee kunnen spelen, nemen Luuk en Sofie steevast iets mee om mee te spelen. Luuk nam onder andere de Smart Game Drie Kleine Biggetjes mee, die we woensdag bij de speel-o-theek hadden geleend. Helemaal leuk! Wij zijn fan van de Smart Games -ja, ik vond het ook leuk, en gaan op zoek naar meer van deze games voor kleuters (en peuters).

Foto's in de Tuin week 36 - zondag

Zondag

Aan het einde van de middag haalden we Luuk en Sofie weer op. Het waaide flink buiten, terwijl ze samen met opa kastanjes aan het zoeken waren in de tuin. En met deze kastanjes -Sofie laat er hier een zien, leek de herfst echt te zijn begonnen. Op de regen na, kan ik altijd erg van de herfst genieten.

Slaat bij jou de regen je ook geregeld om de oren? Stormt het ook buiten én binnen? Ofwel: is de herfst bij jou ook begonnen? Ik ben benieuwd of jij ook zo van de herfst kan genieten en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge