Foto's in de Tuin week 34 - UA
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 34; weer naar school, heerlijk weer en vermoeide kinderen

Het is woensdag en dus weer tijd voor een overzicht van onze afgelopen week. Het was de eerste week na de zomervakantie en dus ging Luuk weer naar school en Sofie naar de peuterspeelzaal. En geloof het of niet, de zon ging weer schijnen. Het was al met al een best vermoeiende week. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 34; weer naar school, heerlijk weer en vermoeide kinderen…

Foto's in de Tuin week - maandag

Maandag

Op maandag begonnen bij ons de basisscholen weer. De ochtend was hier om door een ringetje te halen. Luuk en Sofie waren op tijd wakker (te krijgen) en fris en fruitig aangekleed beneden. Ze gingen met een gevulde maag en een tandpasta smile met frisse zin (mee) naar school. Luuk stapte de klas binnen, alsof hij niet 9 weken vakantie had gehad. Hij had er zo’n zin in! Zo fijn voor deze moeder! Tussen de middag aten we snel een boterham thuis en na schooltijd wilde hij gelijk bij een klasgenootje spelen. Het was heerlijk weer en dus kon hij de waterballonnen, die hij nog op school als cadeautje van voor de vakantie te goed had, goed gebruiken. Zie hier het resultaat van een natte middag. Super!

Foto's in de Tuin week 34 - dinsdag

Dinsdag

Deze dinsdag was het wederom heerlijk weer. Korte broeken aan en gaan. Ik hou ervan! ’s Middags ging Sofie voor de eerste keer na de zomervakantie naar de middaggroep van de peuterspeelzaal. Ze had er zin in, maar naarmate het moment daar was, begon ze het wel spannend te vinden. Bij het afscheid nemen kon ze door de juf na een hint van mij afgeleid worden met een puzzel. Toen ik Luuk uit school had gehaald, moesten we dus even ‘overblijven’. Dat deden we in de speeltuin. Toen we aan het einde van de middag weer thuis waren was het tijd voor een ijsje. Had ik al iets gezegd over een heerlijke nazomer?

Lees ook: what’s in my bag: vluchttas met 6 zomeressentials

Foto's in de Tuin week 34 - woensdag

Woensdag

De vakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dat betekent ook dat de ouder- en kindgym (ook bekent onder de naam peutergym of binnenruimte voor het betere klim- en klauterwerk) weer is begonnen. Yasss! Er is weer wat te doen! Mijn peuter heeft er regelmatig behoefte aan om te kunnen klimmen en klauteren en ik heb liever dat ze dit in een gymzaal doet dan bij ons thuis in de woonkamer. Bovendien is dit wel echt het moment dat we even met z’n tweeën (oké, en een hoop andere dreumesen, peuters en volwassenen) zijn en Sofie mag bepalen wat we waar gaan doen. Ze vindt het altijd jammer als het weer voorbij is. Hier staan we net in de zaal en is ze haar klim- en klauterplan aan het voorbereiden, denk ik.

Foto's in de Tuin week 35 - donderdag

Donderdag

In de loop van de eerste schoolweek was duidelijk te merken dat de eerste indrukken niet meevielen voor mijn kleuter. Tussen de middag hangt hij na de lunch al over de tafel heen en naarmate de week vordert wordt hij ook uit school hangerig. En chagrijnig! Logisch! Het valt ook allemaal niet mee! Dat chagrijnige is alleen wat minder… Hier heeft hij na het ophalen van Sofie van de peuterspeelzaal een instort-moment. We komen thuis, zetten op verzoek van de peuter op YouTube een compilatie van K3 (K3-fever is toegeslagen bij Sofie) filmpjes aan en Luuk ploft op het ‘grote kussen’. Hij komt er niet meer vanaf tot het avondeten.

Lees ook: 10 x van een moeder; checklist voor de eerste schooldag na de zomervakantie

Foto's in de Tuin week 34 - vrijdag

Vrijdag

Na de lunch brengen we Luuk weer naar school en daarna zouden Sofie en ik een spelletje gaan doen. Vrijdagochtend verschoon ik altijd de bedden van de kinderen en draai ik de ene was na de andere. Met dit heerlijke weer hang ik de was overigens buiten aan de droogmolen, dan is het zo droog. Ik schoot nog snel even naar zolder voor de was en toen ik weer beneden kwam trof ik dit aan. Ahhh… Was ze gewoon in slaap gevallen. Althans, ze had een lekker plekje voor zichzelf gemaakt en was toen in slaap gevallen. Zo lief! Ik heb haar maar even gelaten, want blijkbaar had ze het echt nodig. Het bijzondere was dat ze vlak voordat we naar school moesten om Luuk te halen heel ontspannen wakker werd. Ik had zo met haar willen ruilen.

Foto's in de Tuin week 34 - zaterdag

Zaterdag

Heel de ochtend is Luuk aan het knutselen. Hij vindt het zo leuk om dat te doen. Uren kan hij dit achter elkaar doen. Hij kan er ook heel goed een bende van maken en zijn knutselsporen nalaten. Ik moet altijd van alles bewaren voor hem, omdat hij overal een potentiële knutsel in ziet. Dat doen we dus niet! We hebben dan ook een speciale knutselbak voor hem. Naast knutselmateriaal dat we kopen, hebben we ook veel kosteloos materiaal in huis. Hier zie je een raket in wording.

Foto's in de Tuin week 34 - zondag

Zondag

Op zondagochtend gingen we naar opa en oma in Leiden. Na de lunch reden we weer naar huis, omdat we nog een druk programma hadden. Toen we voor de deur stonden troffen we dit op de achterbank. 9 van de 10 keer is het raak; wat een autorit wel niet teweeg kan brengen. Twee slapende kinderen, hoe lief! Beetje jammer alleen dat ze altijd in van die incourante posities in slaap vallen. Die nekjes! Wat er op het middagprogramma stond heb je ondertussen op Instagram kunnen zien.

En met deze slaapsessie komen we aan het einde aan deze Foto’s in de Tuin van week 34. Over weer naar school, heerlijk weer en vermoeide kinderen. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken. Zijn jouw kinderen ook weer naar school? Ik ben benieuwd en lees het graag terug in de reacties.

Tot volgende week!
Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge