Foto's in de Tuin week 33 - UA en donderdag
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 33; voorbereiden, opruimen, updaten en afsluiten

Wat leuk dat je er weer bent en dat je komt kijken naar Foto’s in de Tuin. Ze zijn terug van weggeweest! Vanaf vandaag geef ik je iedere week op mijn blog weer een kijkje in ons leven. Sinds vorige week kon je op Instagram, Facebook en Twitter al nieuwe foto’s vinden. Hier deel ik van elke dag van de afgelopen week nog een nieuwe foto. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 33; voorbereiden, opruimen, updaten en afsluiten…

Foto's in de Tuin week 33 - maandag

Maandag

Maandag kwam de schilder langs om alle kozijnen af te lakken, om de buitenboel zogezegd up te daten. Afgelopen week was hij tussen de buien door bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. De voor- en achtertuin werden overgenomen door schilderspullen. ’s Morgens maakte ik er met Luuk en Sofie nog even gebruik van dat we nog weg konden. Na het middaguur was de schilder klaar en moesten alle deuren en ramen open blijven staan om te drogen. Er kon niets worden afgesloten en moest ik dus thuisblijven om ons fort te bewaken.

Foto's in de Tuin week 33 - dinsdag

Dinsdag

Op dinsdag gingen we op visite bij oma in Leiden. Het was een regenachtige dag en toen we nog maar net op weg waren troffen we deze situatie. Een auto was tegen een verkeerslicht gebotst. Het daadwerkelijke ongeluk hadden we niet zien gebeuren, maar jeetje. Het zal je maar gebeuren dat je, door welke omstandigheden dan ook, een botsing maakt. Of er kinderen in de auto zaten kon ik niet zien, maar je zal je kinderen achterin hebben zitten. Ik moet er niet aan denken! Ik hoop dat de bestuurder en eventuele passagiers geen letsel aan deze botsing hebben overhouden.

Foto's in de Tuin week 33 - woensdag

Woensdag

Luuk is helemaal gek van auto’s. Wandelend, fietsend of in de auto, hij kijkt altijd naar auto’s. Dinsdag zag hij dan ook gelijk dat er een ongeluk was gebeurd. Ga dat dan maar eens uitleggen…

Mijn kleuter heeft heel veel auto’s verzameld de afgelopen jaren. En tijdens de braderie in een naastgelegen dorp vorige week heeft hij voor het eerst geld uit zijn spaarvarkentje besteed aan auto’s die hij heel graag wilde kopen.

“Mama, deze wil ik echt heel heel heel erg graag kopen.”

Voor de zoveelste keer deze week moest Luuk zijn auto’s van mij opruimen. Je vindt ze hier in huis namelijk overal als hij dat niet af en toe moet doen. Ik breek er geregeld mijn nek over en erger nog; hij is geregeld een auto kwijt en dan is het huis te klein. Hij riep me toen hij klaar was met opruimen en bleek al zijn auto’s rondom op de rand van zijn (kajuit)bed te hebben gestald.

Lees ook: 10 x van een moeder; mijn hobby’s

Foto's in de Tuin week 33 - UA en donderdag

Donderdag

Over deze donderdag kan ik alleen maar zeggen dat het een hele natte dag was. Het animatieteam (lees: mama) draaide overuren. Op een gegeven moment moesten mijn kleuter en peuter echt even worden gelucht, want het werd er binnen echt niet veel gezelliger op. Er zat niets anders op dan de regenlaarzen aan te trekken en de paraplu uit te klappen en een plassenspeurtocht te gaan doen. Dat vonden ze geweldig! Ze hebben net zo lang en veel in plassen staan stampen dat hun sokken er nat van waren. Hier zie je Sofie in actie. Ze draagt hier overigens regenlaarsjes die van Luuk zijn geweest. Dit is geloof ik al het derde paar die ze doorkrijgt.

Foto's in de Tuin week 33 - vrijdag

Vrijdag

Uit de categorie: ‘lekkerder kunnen we het niet maken, wel leuker’ zie je hier het avondeten van deze vrijdag. ‘Ooit’ heb ik in een gekke bui een keer een bord opgeleukt met appelmoes en saus en dat was een hit. In zoverre dat er bijna wekelijks een verzoek wordt ingediend. Hier zie je Simon Spinazie. We hebben ook een variant met rodekool. De oren zijn hier al van het hoofd gegeten…

Lees ook: Foto’s in de Tuin week 23: over een jarige peuter en een meidenweekend weg

Foto's in de Tuin week 33 - zaterdag

Zaterdag

Deze zaterdagochtend gingen de heren tuinruimen bij vrienden en gingen de dames allerlei winkels langs om inkopen te doen. Na de lunch had Luuk zin in een spelletje. Zo leuk dat hij daar steeds meer en vaker interesse voor krijgt. Ik ben zelf namelijk ook van de spelletjes, net als mijn hubster. Maar op een of andere manier maken hebben we er geen tijd voor.

Tijdens de vakantie hebben we dit wel gedaan. Drankje en iets te knabbelen erbij, helemaal gezellig. En dus nu ook steeds vaker met mijn kleuter. Daar maak ik dus wel tijd voor. Ook met een drankje (lees: kop thee) en iets te knabbelen (lees: fruit of een koekje) erbij. Hier spelen we Uno Extreme, een spel dat ik al jaren heb en dat Luuk sinds vorig jaar regelmatig wil spelen. Stiekem oefent hij daarmee de cijfers, kleuren en op zijn beurt wachten. Ook leert hij zich aan (spel)regels houden, (spel)inzicht te krijgen en natuurlijk veel (spel)plezier te hebben. Bij elkaar een goede voorbereiding voor school.

Foto's in de Tuin week 33 - zondag

Zondag

We gingen zondag naar de kermis hier in het dorp om de feestweek en daarmee ook de zomervakantie af te sluiten. Luuk en Sofie mochten in twee attracties. Op Instagram zag je ze al samen in een auto zitten, Hier zie je, of eigenlijk zie je ze niet, Luuk samen met zijn vader onder de kap. Vroeger noemden wij dit de ‘Rups’, tegenwoordig heet deze attractie ‘Tropicana’ volgens mij. Meerdere karretjes zitten aan elkaar vast en als een soort rups rijdt hij golvend en steeds sneller rond. Op een gegeven moment gaat de kap erover heen en zo rijdt hij nog een paar rondjes door.

We hebben er eerst naar staan kijken, voordat hij bravoure besloot de volgende ronde echt samen met zijn vader -ik word tegenwoordig al misselijk van het kijken naar de draaimolen- in te stappen. Ik was zo trots op hem. De spanning kon je van zijn gezicht af lezen, maar ondertussen had hij een grijns van oor tot oor. Trots als een pauw en met een grote glimlach stapte hij ons een paar minuten later tegemoet, terwijl zijn vader de oliebol die we kochten wel tot thuis zou bewaren.

Dit waren de nieuwe Foto’s in de Tuin van week 33. Over voorbereiden, opruimen, updaten en afsluiten. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken. Is er bij jou in het dorp of in de stad tijdens de zomervakantie ook een feestweek? Ik ben benieuwd en lees het graag terug in de reacties.

Tot volgende week!
Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge