Foto's in de Tuin week 11
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 11; veel verjaardagen, aan-migraine-verwante-hoofdpijn en heerlijk lenteweer

Het is weer maandag en tijd voor een nieuwe Plog: Foto’s in de Tuin week 11. Waarin we veel verjaardagen vierden, ik aan-migraine-verwante-hoofdpijn kreeg en we van het heerlijke lenteweer genoten. Kijk je weer mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 11.1
Op deze maandag is Luuk vrij van school en rijden we naar Leiden om de verjaardag van oma te vieren. We waren al met zijn allen getrakteerd op een etentje om het te vieren, maar vandaag was ze echt jarig. Opa trouwens ook, maar die was er niet. Hoe leuk is het dan om oma bij de HEMA op een tompouce te trakteren.

Foto's in de Tuin week 11.2
Toen we ’s middags naar huis reden, viel Sofie in de auto in slaap en had Luuk nog praatjes voor tien.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 11.3

Nadat ik Luuk naar school en Sofie naar de PSZ had gebracht, kwam ik met een lege fiets thuis.

Ik besefte me dat dit waarschijnlijk een van de laatste keren was dat we met z’n drieën op mijn fiets zaten.

Sofie is haar stoeltje voorop echt ontgroeid en moet naar de achter stoel. Daar zit ze sowieso al als Luuk er niet bij is. Luuk zal binnenkort op zijn eigen fiets naar school fietsen. De voorstoel gaat er dan vanaf en Sofie gaat naar achter.

Foto's in de Tuin week 11.4
Luuk eet deze middag voor het eerst op school (momentje hoor…) en Sofie doet graag net als mama tijdens de lunch. Dat kleine koppie verdwijnt bijna in mijn melkbeker.

Foto's in de Tuin week 11.5
Sofie slaapt een gat in de middag en zo tref ik haar aan in haar ledikant. Heerlijk! Ik zou er zo bij willen kruipen. Nog even en deze kleine dame krijgt een grote meiden bed (wederom een momentje…).

Foto's in de Tuin week 11.6
Luuk at op school, omdat hij ’s middags met de klas naar het museum zou gaan. Een soort van (eerste) schoolreisje (och, weer een momentje…). Hij kwam thuis met mooie verhalen en dit geweldige zelfgemaakte kunstwerk van Maurits de Muis.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 11.7
Deze ochtend is eigenlijk zoals elke ochtend. Als iedereen weer fris en fruitig is en voorzien is van zijn natje en droogje en het tijd is om de deur uit te gaan, heb ik eindelijk tijd voor mijn natje en droogje. Lees: de koffie is koud en ik neem snel 3 happen van mijn lowfat Griekse yoghurt met granola. Er is namelijk géén tijd meer. Onderweg eet ik nog snel een banaan.

Dit is trouwens momenteel Sofie’s favoriete coupsel: 2 ‘klotjes’ met ‘knijpertjes’.

Foto's in de Tuin week 11.8
Sofie heeft het weer naar haar zin bij de peutergym. Rennen, klimmen, klauteren en vandaag heel veel keer glijden.

Tijdens het gymen krijg ik ineens last van mijn aan-migraine-verwante-hoofdpijn. Het is lang geleden dat ik hier last van heb gehad.

Mijn zintuigen staan tijdens zo’n aanval op scherp en ik voel me binnen no-time hondsberoerd.

Ik haal nog snel een paar boodschappen en app dan of Jeroen in de mogelijkheid is om naar huis te komen. Gelukkig kan hij wat regelen! Ik moet echt zo snel mogelijk mijn bed in. Het moet donker zijn, er moet geen geluid zijn en ik moet niets ruiken…

’s Avonds gaat Jeroen voor mij naar de stembus en stemt hij namens mij op een vrouw.

Donderdag


De volgende ochtend gaat het een stuk beter, maar voel ik me nog wel groggy. De zon schijnt de keuken in en sketchen Luuk en Sofie nog wat, voordat ik ze naar school en de peuterspeelzaal breng. Eenmaal thuis ga ik aan de slag voor Sleutel in de Tuin, maar komt er niets uit mijn handen. De letters dansen voor mijn ogen en ik kan me niet concentreren.

Foto's in de Tuin week 11.10
Ik haal Sofie weer op van de peuterspeelzaal en we wachten in de speeltuin tot het tijd is om Luuk op te halen. Het is heerlijk weer!

Foto's in de Tuin week 11.11
’s Middags besluit ik het rustig aan te doen en samen met de Luuk en Sofie van het heerlijke weer te genieten. Ik bedenk dat zij in de poort gaan fietsen en dat ik mijn tijdschrift ga lezen, maar zij bedenken dat ze willen knutselen. Mijn tijdschrift blijft uiteindelijk gesloten.

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 11.12
Een vrijdagochtend om snel te vergeten en wel hierom:

  • Lopen we net de winkel in om de weekboodschappen te halen, zegt Sofie dat ze heeft gepoept… Ik koop een pak luierbroekjes en een pak billendoekjes en bedenk dat ik haar, net als onderweg tijdens de vakantie, in de achterbak kan verschonen.
  • Is de klant voor ons bezig met afrekenen, valt de stroom uit en staan we ruim een kwartier te wachten tot alles het weer doet.
  • Gaan we na het verschonen door naar de andere winkel waar we altijd de weekboodschappen aanvullen, blijkt ook daar de stroom te zijn uitgevallen.
  • Nadat ik thuis de boodschappen snel had opgeruimd en we wat hadden gedronken gingen we door naar een ander filiaal van de laatste winkel. Deze was net verbouwd en waar ik dacht snel wat boodschappen wilde halen, zocht ik me een ongeluk naar de producten. Het bleek bovendien veul drukker dan normaal, omdat er weer een ander filiaal gesloten was wegens verbouwingen en dus was de rij bij de kassa heul erg lang.
  • In de auto op weg naar huis vertelde Sofie een lekluier te hebben. Oef! Slecht bericht! De diarree zat op haar rug… – iets met je eigen beeldvorming-
  • Jeroen had mijn fiets deze ochtend voor een APK naar de fietsenmaker gebracht en dus ik had bedacht om Luuk lopend van school te halen. Sofie zou dan op haar fiets gaan en ik zou Luuks fiets meenemen. Nadat alle boodschappen in huis waren en Sofie gesopt en verschoond was, dacht ik dat ik ondanks alles nog goed op schema lag. Dacht ik…
  • Terwijl Sofie voor me uit fietste en ik Luuks fiets tilde (daar had ik me een beetje op verkeken), zag ik ineens al kinderen uit school komen. Fok! Shoot! Fok! Vergist in de tijd. Luuk is op vrijdag om 11:45u uit en niet om 12:00u (dat is alleen op woensdag). Fok! Hoe kan ik me daar nou zo in vergissen?! Gas erop voor Sofie en met het zweet op mijn rug (waarom had ik die winterjas nog aan?!?) kwamen we te laat op school en zat Luuk op een bankje bij de juf een boekje te lezen… -iets met mijn hart die brak- Dat gebeurd me dus echt nooit weer!!

Foto's in de Tuin week 11.13
Gelukkig vond Luuk het fantastisch dat ik zijn fiets had meegenomen en dat hij naar huis mocht fietsen.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 11.14
Het weer was helemaal omgeslagen en er viel bijna heel de dag regen. Aan het begin van de middag gingen we naar een verjaardag. Toen we weer thuis waren wilde Sofie graag op de bank onder haar dekentje boekjes lezen. Hier leest ze Kaatje in de Winter. Binnenkort leest ze Karel in de Lente, passend bij de lente. Echt!

Foto's in de Tuin week 11.15
Luuk stort zich met papa op het bouwen van een nieuwe knikkerbaan met de Hubelino en de Duplo.

Zondag

Foto's in de Tuin week 11.16
De krokussen in de tuin hebben zwaar geleden onder de regen.

Foto's in de Tuin week 11.17
En dit is het uiteindelijke resultaat van de knikkerbaan; een safaribaan!

Foto's in de Tuin week 11.18 Foto's in de Tuin week 11.19
Aan het begin van de middag gaan we naar opa om zijn 70ste verjaardag te vieren (had ik al gezegd dat we veel verjaardagen vieren in maart; deze week?!). Luuk en Sofie geven hier hun knutsels speciaal gemaakt voor opa.

Foto's in de Tuin week 11.20
Hoe een Feyenoorder een Ajacied feliciteert met zijn verjaardag; trots op zij zetten en samen naar een thuiswedstrijd van de favoriete club van je vader gaan.

Foto's in de Tuin week 11.21
Om deze bijzondere leeftijd te vieren gaan we uiteten in een pannenkoekenrestaurant en Sofie laat het zich heerlijk (plakkerig) smaken.

Foto's in de Tuin week 11.22
Luuk heeft zelfs nog plek voor een lekker kinderijsje toe.

En met dit etentje sluiten we week 11 van Foto’s in de Tuin af.

In week 12 volg ik de basistraining van BOinK, heeft Luuk een vrije dag van school, doen Jeroen en Luuk mee aan een hardloopwedstrijd van school en gaat de zomertijd in.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.
Heb jij gestemd? Heb jij ook zo genoten van het lenteweer?
Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge