Foto's in de Tuin week 11
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 11; Pasen is aan!

Het is weer woensdag en dus weer tijd voor een nieuw weekoverzicht. We begonnen de week met knutselen voor Pasen en eindigden de week met paastakken. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 11; Pasen is aan!

Maandag

Foto's in de Tuin week 11
Op maandag begonnen we de dag met knutselen. Vorige week kreeg Sofie bij de Lidl deze leuke knutselplaat van een groot paasei. Ze wilde het helemaal ‘zelluf doen’ en sloeg alle tips van mijn kant in de wind. Zie hier een paasei dat nooit meer een paasei zal worden…

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 11
Op dinsdag was er nog een variant van ‘zelluf doen’ -zal het met de leeftijd te maken hebben?! en besloot Sofie alleen UNO Extreme te spelen. Een familiespel dat officieel nog niet voor haar leeftijd geschikt is. Ze speelt er wel vaker mee en legt dan bijvoorbeeld de kleuren bij elkaar. Nu pakte ze het serieus aan, maar het ontbrak voor mij aan logica.
Foto's in de Tuin week 11
Uit de categorie ‘je kunt het maar klaar hebben staan’ zie je hier de lasagne die we ’s avonds zouden gaan eten. Luuk speelde uit school bij een klasgenoot en, voordat ik hem ging halen schoof ik de lasagne in de oven en tegen de tijd dat we thuis waren konden we aan tafel.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 10; weer naar buiten

Woensdag

Foto's in de Tuin week 11
Voor de tweede keer op rij deden we iets met Pasen bij de peutergym. Dit keer mocht Sofie vijf verschillend gekleurde paaseieren in de gymzaal verstoppen. Kijk nou, hoe heerlijk is dit?! Ze tilde een mat op, legde de vijf eieren onder de mat en legde de mat weer neer. Toen het zoeken begon was er grote paniek, want een ander kindje pakje haar verstopte eieren. Hmm… ze had duidelijk een opfriscursusje eieren verstoppen nodig.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 11
When je ’s morgens voor schooltijd nog zoveel tijd over hebt dat je nog even een treinbaan kunt bouwen.
Foto's in de Tuin week 11
Tussen de middag at er een klasgenoot mee en doken ze na het eten het ‘Ontdek de wonderlijke wereld met Freek Vonk’-boek in. Yup! Hier hebben we nog twee exemplaren liggen die geregeld worden ‘gelezen’.
Foto's in de Tuin week 11
’s Middags was Sofie bij de peuterspeelzaal geweest en was haar broek een klein beetje nat geworden. Haar sokken waren ook een beetje plakkerig en daarom besloot ze de kleding op de convectorput te drogen te leggen. Ik mocht me er niet mee bemoeien, want ze wilde het ‘zelluf doen’. Gaat helemaal goedkomen met die spijkerbroek zo.

Lees ook: winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk

Foto's in de Tuin week 11
En toen was het ineens echt even nat geworden buiten. De duiven in de tuin lieten zich er niet gek door maken en aten rustig verder uit de vogelvoerbak.

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 11
Eerder deze week spotte ik tijdens een wandeling deze kronkelhazelaar en dus gingen we aan het einde van deze vrijdagmiddag op pad om een paar takken af te knippen.

Zaterdag

Foto's in de Tin week 11
Zaterdagochtend gingen we er vroeg uit, want we gingen voor het eerst met z’n allen naar de Efteling. Het was steenkoud en zou de hele dag gaan vriezen. Even hebben we nog getwijfeld of het wel verstandig was om te gaan, maar we zaten vast aan deze dag. In de auto draaide de verwarming op volle toeren en stond de stoelverwarming voluit -heerlijk. In het park hadden Luuk en Sofie, naast hun winterjas, sjaal, wanten en muts hun skibroek en snowboots aan. Dat was gelukkig prima te doen.

Lees ook: weinig aandacht voor de Paralympische Winterspelen

Foto's in de Tuin week 11
We hebben een hoop dingen kunnen doen en zien. Luuk en Sofie vonden het fantastisch en gaan graag nog een keer terug. Ze deden het heel goed tijdens het wachten en met de kou, hoewel ze het aan het einde van de middag echt wel koud begonnen te krijgen.

Zondag

Foto's in de Tuin week 11
Op zondag was Sofie nog geen half uur beneden of ze wilde zich al verkleden. Deze keer ging ze voor haar K3 jurkje en wilde ze graag make-uppen. Je begrijpt het waarschijnlijk al… Dat wilde ze ‘zelluf doen’. Wat een dametje!
Foto's in de Tuin week 11
Na het betere knip, insteek en ophangwerk stonden onze paastakken op de schouw te pronken. Luuk en Sofie wezen aan waar wat aan de takken moest hangen en decoreerden de schouw. Pasen is aan!

Heb jij (al) paastakken staan?

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge