Plog: Foto's in de Tuin week 10
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 10; regenbuien en zonnestralen

Het is weer maandag en dus weer tijd voor een nieuwe Plog: Foto’s in de Tuin week 10. Deze week begon met regenbuien en eindigde met zonnestralen. Het was een week waarin Luuk weer naar school ging en Sofie naar de peuterspeelzaal. Een week zoals elke andere week en toch ook weer een beetje anders. Kijk je mee?

Maandag


De voorjaarsvakantie is weer voorbij en ik zit gelijk weer in het schema van een gewone maandag. Nog voor koffietijd heb ik al twee wassen hangen en gevouwen, een stofzuiger door het huis gehaald en het eten klaar staan. Zuurkoolstampot met zelfgemaakte rundvleesjus, rookworst en zuurkoolspek en het was heerlijk!

Rond 10:00u kijkt Sofie naar Frozen met wat fruit en drinken. De sneeuwpop Olaf zingt hier hoe hij zin heeft in De Zomer. Nou, anders ik wel.


En na een dag met heel veel,
Drukte en gehaast.
Dan helpt het als je in de zon,
Wat stoom afblaast.


Het lukt me eíndelijk om een vogel in de tuin op de foto te vangen, die van de ‘vetbollen 2.0‘ eet. Nu is het een merel, maar ook een houtduif, een roodborstje en een pimpelmees worden geregeld gesignaleerd.

Dinsdag


Als Sofie en ik Luuk ’s morgens uit school halen wil hij een werkje laten zien. Ze zijn in de klas begonnen met het thema ‘Trein’ en Luuk heeft geoefend met letters naschrijven. Zo trots!!

Na het avondeten mag ik plaatsnemen in de kappersstoel en maken Luuk en Sofie deze mooie creatie.

Sofie glijdt vervolgens van haar stoel af en trekt tijdens het afglijden de openstaande koffer met haaraccessoires met zich mee. Sofie is zonder pijn de schrik al weer snel te boven en ik stel voor om de koffer opnieuw in te richten. Ik moet wel opschieten, want ’s avonds heb ik vergadering van de Oudercommissie van het Kindercentrum waar de peuterspeelzaal onderdeel van is. Als voorzitter probeer ik er altijd als een van de eerste te zijn.

Woensdag


Onze leeuwin Sofie tijdens het ontbijt. Ze wilde graag met een vlechtje in slapen en dit is de volgende ochtend het resultaat.

Het is een regenachtige dag en ik besluit Luuk met de auto naar school te brengen, omdat Sofie en ik heel de ochtend bezig en onderweg zijn. Er werden meerdere kinderen met de auto naar school gebracht. Hier moest ik wachten tot ik weg kon, want er was filevorming.

We gaan naar de ouder- en kindgym. Hier ligt Sofie samen met Luuks vriendinnetje van de peuterspeelzaal, zijn Valentijn, in een schommelmat.


Als we door naar het volgende gaan, neemt Sofie de tijd om in de plassen te stampen. Gelijk heeft ze, want daar heeft ze haar regenlaarzen voor aangetrokken. Ook op de markt waar we vis gaan halen, zijn er genoeg plassen om in te stampen. Net als op het kleine stukje van de auto naar de bibliotheek. Op een gegeven moment begint ze wel een beetje te klagen dat haar sokken nat zijn. Thuis trekken we droge sokken aan, drinken we snel wat en gaan we Luuk uit school halen.


Buiten regent het nog altijd en dus neemt Luuk het er even. Hij kruipt samen met zijn beertje op de bank en kijkt een dvd.

Ik maak Sofie wakker van haar middagslaap en tut haar en Luuk een beetje op. De schoolfotograaf komt voor broertjes en zusjes. Ze zijn nog nooit bij een schoolfotograaf geweest en vooral Sofie vindt het wel spannend. De fotografe deed het heel leuk en al snel waren ze aan het lachen. Luuk kreeg zelfs de slappe lach! Ik ben heel benieuwd hoe de foto’s zijn geworden. Ik hoop er iets leuks mee te kunnen doen.

Natuurlijk moet de spanning rond de schoolfotograaf even weg gedanst worden. Singing in the rain, met paraplu en al!

Donderdag


Donderdag spotten Sofie en ik een nijlganzenkoppel met kuikens. We blijven op afstand, want deze ganzen kunnen erg agressief en territoriaal zijn, zeker als ze kuikens hebben.

Luuk is op school en Sofie is naar de peuterspeelzaal. Ik ga, net als dinsdag, naar mijn kantoortje op zolder voor Sleutel in de Tuin. Hier kom ik erachter dat de droplolly geen droplolly bleek te zijn. Je kan de blauwe tong en lippen er vast wel bij denken en ook dat ik mijn kinderen nog op moest halen.


Als we Luuk uit school halen, wil Sofie hem de nijlganzen met kuikens laten zien. Blijkbaar heeft ze mijn uitleg ’s morgens over voorzichtig doen goed opgepikt, want op haar manier legt ze Luuk uit dat ze rustig moeten doen en zachtjes moeten praten. Sofie: “anders gaan de ganzen schrikken en dan worden ze boos en dan gaan ze je wegjagen en bijten en slaan”. Oké, oké, ik heb het gedrag van de ganzen tijdens mijn uitleg een beetje aangedikt…


Als ik Sofie ’s middags uit bed haal is ze al even wakker. Ik hoorde haar liedjes zingen en samen met haar knuffels spelen. Hier heeft ze ‘de was’ gedaan en haar deken en ‘doekie‘ netjes over de rand van haar ledikant gehangen.

Vrijdag

’s Morgens halen Sofie en ik de weekboodschappen. Steeds bedenk ik me te laat om daar eens een foto van te maken.

Als we Luuk ’s middags uit school halen wil Luuk een werkje laten zien. Ik maak er altijd een foto van, zodat papa het ook kan zien.
Ons buurjongetje was samen met zijn moeder en zusje ook mee om Luuk uit school te halen. Ze schelen nog geen halfjaar en spelen regelmatig samen. Sinds Luuk naar school is, is dat een stuk minder en door mee naar school te gaan, kon hij zien waar Luuk was als hij ‘op school’ was. We kregen van de juf te horen dat het buurjongetje na de zomervakantie in dezelfde groep als Luuk komt. Leuk! Toevallig, want er zijn drie kleurgroepen, met groep 1 en groep 2 gecombineerd. Het leek bij de heren nog niet echt door te dringen.


Uit school is het heerlijk weer en besluiten we nog niet gelijk naar huis te gaan, maar even in de speeltuin te spelen. Dat vind ik zo geweldig van deze schoollocatie; een park, speeltuin en kinderboerderij in de achtertuin en bij ons om de hoek.

Eenmaal thuis is er weinig tijd om wat te drinken, want er moet gespeeld worden. En weg zijn ze!

Hé pssst! Zie je het? De zon zorgt al voor een flinke schaduw…


’s Avonds besluit Sofie haar toetje met twee lepels te eten. Of dat de schoonheidsprijs verdiende? Nou, nee! Maar het was wel leuk!

Zaterdag

Zaterdagochtend gaan we weer eens met zijn allen winkelen. Gezellig! Sofie in de buggy (lees: pakezel) en Luuk mee aan de wandel. We kwamen heel veel bekenden tegen. Leuk!

Als we thuiskomen hebben de ouder(s)/verzorger(s) van Luuk -that’s us!- post van het RIVM over de herhaling van de DKTP-vaccinatie. We hebben nog geen uitnodiging van de JGZ/het consultatiebureau (beter bekend als het consternatiebureau) ontvangen. Als hij 4 jaar en 3 maanden is, moet hij daar voor het laatst ter controle komen en als afscheid krijgt hij dan de vaccinatie, zal ik maar zeggen. Eind april is dat zover, dus die oproep zal binnenkort ook wel via de post komen.

Vind je niet dat deze enveloppe er bizar uitziet met die spuit er op. Als je nog geen spuiten-trauma hebt, dan krijg je die hier wel van!


Ondertussen is het weer zo lenteachtig, dat we ervoor kiezen om in de tuin te lunchen. Zo gezellig! De kinderen genieten ervan. En wij dus ook!
Jeroen en Luuk gaan ’s middags naar de eerste verjaardag en ik doe nog wat in huis en ga nog even aan de slag voor Sleutel in de Tuin als Sofie op bed ligt. Ik haal haar er weer op tijd uit, want als de mannen terug zijn, gaan we gelijk door naar de volgende verjaardag.

’s Avonds een semi-spontane actie op uitnodiging van een vriendin; naar Fifty Shades Darker in WestlandTheater De Naald. Spontane acties, daar houd ik van! En hé, nou kan ik toch mooi zeggen dat ik ook naar een Grey ben geweest, whahaha…

Zondag

Please excuse the mess, we are busy making memories…

Het is heerlijk weer en we laten ’s morgens thuis de boel de boel en gaan het Staelduinse Bos in.

Heuvels (of dijken, zoals Luuk ze noemt) opklimmen en er hard vanaf rennen. Op omgevallen boomstammen klimmen, er overheen lopen of beestjes zoeken. Vlakbij een van de oude bunkers een veld vol sneeuwklokjes vinden, met je vingers in de hondenpoep grijpen -getver!!!-, een slootje vinden en met takken in de grond porren.

Samen een worm bestuderen en takjes in een slootje gooien. Door het bos heen rennen en samen tegen een heuveltje liggen en naar de vogels luisteren.

Luuk en Sofie hebben de tijd van hun leven in het bos. Ze zijn vies, moe, dorstig en hongerig, maar hé, ze hebben er wel weer nieuwe herinneringen bij.


Eenmaal thuis blijven we buiten en gaan we de tuin in. De tuin komt echt tot leven. Wat doet een wat hogere temperatuur en een zonnetje mens en natuur toch goed! Ken je deze nog van Instagram, de Japanse Roos (Camellia), die wil echt nog niet opschieten met bloeien.

De krokussen wel! Die staan overdag echt te genieten van het zonnetje, om ’s avonds hun blaadjes te sluiten. Het zijn net mensen…

Foto’s in de Tuin week 10 eindigt letterlijk met een foto in de tuin. Lekker lang lunchen in het zonnetje.

Week 11 begint met een vrije dag van school. De Tweede Kamerverkiezingen zijn er en vieren we wederom veel verjaardagen. En verder zien we wel wat de week ons brengt.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.
Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Arnout Bos 13 maart 2017 at 13:32

  Wat heerlijk hé dat ze weer kunnen buitenspelen met dit weer, geniet ervan!

  • Reply Cindy 14 maart 2017 at 09:12

   Nou hè! Dank je wel en ook voor jou; geniet van het mooie lenteweer.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge