Foto's in de Tuin stopt! Wat nu?
Persoonlijk

Foto’s in de Tuin stopt! Wat nu?

Tot op heden kon je elke woensdag mijn weekoverzicht hier op mijn blog vinden. Zoals je ziet, vandaag dus niet. Foto’s in de Tuin stopt en ik leg je vandaag uit waarom.

Foto’s in de Tuin stopt

Vandaag geen foto’s, maar een stuk tekst. Een stuk tekst, omdat Foto’s in de Tuin stopt. Ik leg je vandaag uit waarom en hoe het dan verder zal gaan met de foto’s, want die zal ik nog zeker maken.

Lees ook: Interview in het Algemeen Dagblad

Plog

Voordat ik begon met mijn persoonlijke blog, volgde ik al een aantal bloggers. Een van de leuke dingen was -en is nog steeds- het kijken naar hun foto’s. Ik houd er sowieso van om foto’s te kijken, van mezelf van vroeger of van anderen. Ik kijk graag naar hoe andere mensen wonen en leven. Hoe bijzondere of juist gewone momenten zijn vastgelegd als herinnering. Ik wilde dat foto’s een onderdeel van Sleutel in de Tuin zouden zijn. Daarom startte ik met het wekelijkse onderdeel, de photo-log, de plog: Foto’s in de Tuin.

Lees ook: de Koningsdag tag

Voor de beeldvorming

Er bleek echter meer tijd in te gaan zitten dan ik dacht. En die tijd, daar wringt de schoen een beetje. Daar heb ik niet zo veel van. Ik stond er niet bij stil dat er een hoop moet gebeuren, voordat je een plog online kan zetten. Voor de beeldvorming zal ik je het stappenplan met je delen:

 1. Foto’s maken.
 2. Naar mijn laptop ‘sturen’.
 3. Foto’s downloaden.
 4. Een selectie maken van de vele foto’s.
 5. Uploaden naar een bewerkingsprogramma.
 6. Foto’s bewerken.
 7. Voorzien van een watermerk.
 8. Wederom de foto’s downloaden.
 9. Wederom uploaden naar een bewerkingsprogramma.
 10. Foto’s croppen.
 11. En weer downloaden.
 12. En weer uploaden, maar nu in WordPress.
 13. Alt-teksten aan de foto’s toevoegen.
 14. Foto’s in een nieuw bericht plaatsen.
 15. Tekst bij de foto’s zetten.
 16. Voorbeeld nalopen.
 17. Plog publiceren.

Nou zegt de ervaren plogger wellicht dat dit veel makkelijker en sneller kan. Dat hoop ik ook! Deel je ervaring vooral met me, want zo heb ik het mezelf aangeleerd. En weet je nog? Ik ben een digibeet.

Lees ook: checklist voor de Koningsspelen

Picture perfect

Naast de tijd die erin gaat zitten is het ook niet zo dat ik heel de dag door met mijn smartphone -want geen fancy blog-, plog- of vlogcamera aanwezig, in de aanslag zit. Bovendien vinden mijn kinderen het veel te interessant als ik in de aanslag zit om een foto te maken. Dan gaan ze bewegen, met hun gezicht naar de lens draaien of lopen weg uit het beeld. Allemaal niet handig voor dat ene picture perfect momentje.

Social media

Om je toch een kijkje in mijn leven te geven zal ik actiever foto’s gaan delen op social media. Spoiler-alert: verwacht van mij geen insta-perfect pictures. Mijn feed op Instagram en Facebook zijn verre van perfect, maar perfect genoeg voor mij als moeder van twee jonge kinderen. Goed is immers ook genoeg!

Volg jij mij al op social media? Vind ik leuk!

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeelding
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge