Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 4
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 48; Sinterklaas, de kerstboom en een sneeuwpop

Zo! Dat was me het weekje wel… Foto’s in de Tuin week 48; van Sinterklaas via de kerstboom naar een sneeuwpop. Kijk je mee naar onze afgelopen week?

Maandag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 1
Deze maandag ging ik ’s morgens met Sofie naar het tuincentrum. Ik zocht wat winterharde plantjes om de tuin een beetje op te leuken en kwam tijdens mijn zoektocht deze bijzondergekleurde -hysterische- heide tegen. Deze bont gekleurde toestand vond ik te ver gaan en dus ging ik voor winterharde (kleine) viooltjes.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 2

Afgelopen zondagmiddag vierden wij pakjesmiddag thuis dus deze dinsdag 5 december waren er geen spannende toestanden thuis. Luuk mocht als piet verkleed naar school. Helemaal verkleden wilde hij niet, maar ging voor een pietenmuts en roetvegen van mama’s make-up. Hij wilde er ook rode lippenstift bij. Je raadt het al, dit zat binnen no-time op zijn kin. Lekker belangrijk, hij had het naar zijn zin en dit is de rest van de dag zo gebleven. Hij genoot van de Sinterklaasviering -het was zijn eerste keer- op school en aan het einde van de middag speelde hij als pietje met Lego Juniors Cars3 dat hij zondag al van Sinterklaas had gekregen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 47; Sinterklaas, Sinterklaas en nog meer Sinterklaas

Woensdag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 3
Toen Luuk woensdag weer op school was, ben ik met de ouders van de werkgroep Kerstmis van de oudervereniging van school de aula ingedoken. We hebben het decor van Sinterklaas afgebroken en de aula in kerstsferen gebracht. Dat was een gezellige boel met de kerstklassiekers die op de achtergrond klonken en een paar achtste groepers die meehielpen met het optuigen van de bomen. Sofie zat ondertussen bij Luuk in de klas en deed mee alsof ze al aan het wennen was voor groep 1 -iets met klaar zijn voor school.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 4
En ja, je kan ervan zeggen wat je wil, maar nadat we woensdagochtend op school alles in kerstsferen hebben gebracht, zijn mijn hubster en ik ’s avonds thuis aan de slag gegaan. Ik vind die kerstsfeer altijd zo gezellig. We hebben wel de ongeschreven regel dat eerst Sinterklaas weer naar Spanje moet zijn, voordat er ook maar iets van Kerst in huis komt. Dat was aardig gelukt. Met alle toeters en bellen die van zolder kwamen, kwam ook de kerststal van Little People tevoorschijn. Zowel Luuk als Sofie vinden deze geweldig -ik ook. Vaste prik is om elke ochtend voor het ontbijt op het engeltje te drukken, zodat de kerstster gaat branden en er een kerstliedje te horen is. Helaas is de kerststal die wij hebben niet meer leverbaar, maar hier vind je een leuk alternatief van de Fisher-Price Little People Kerststal.

Lees ook: Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs?

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 5
Op vrijdag was Luuk weer kleutervrij en gingen we naar Leiden. Opa en oma hebben het beste uitzicht -helaas niet voor lang meer- om naar buiten te kijken als het sneeuwt. Wat er hier uit de lucht viel, viel gelukkig nog wel mee. We moesten immers nog terug naar huis. We deden er wat langer over dan normaal, maar waren wel op tijd weer op school, want ik had een bijeenkomst van de werkgroep Kerst.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 6
Op zaterdag was het tijd om samen met papa het kerstdorpje op te zetten. Noem het kneuterig of kitsch, maar ik houd ervan. Daar waar Luuk en Sofie naar staan te kijken is een treintje dat een rondje rijdt en een liedje speelt als je in je handen klapt. De lantaarn gaat dan ook aan. Je begrijpt dat er aardig wat wordt afgeklapt hier in huis. En zie je die gevouwen handjes van Sofie? Die hebben niets te maken met in je handen klappen, maar iets met kijken met je ogen…

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Kerstliedjes

Zondag

Foto's in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop - foto 7
Wat van de week met een paar sneeuwvlokken begon, werd op deze zondag doorgezet. Zodra Luuk en Sofie doorhadden dat er sneeuw in de lucht zat, hielden ze het buiten nauwlettend in de gaten. Op het moment dat de sneeuw op de grond bleef liggen, schoot Sofie naar buiten en toen er meerdere kinderen buiten aan het spelen waren was ook Luuk buiten te vinden. Met z’n allen maakten we deze sneeuwpop bij de voortuin. Het is een van de vele sneeuwpoppen (lees: sneeuwhoopjes) die we eerder deze dag maakten.

Zo kwam het dat we van Sinterklaas, via de Kerstboom naar de sneeuwpop gingen. We hebben ervan genoten. Hoe was jouw week? Ook zo genoten van Sinterklaas? Staat jouw kerstboom al? Heb je ook een sneeuwpop gemaakt? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge