Foto's in de Tuin week 47 - foto 2
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 47; Sinterklaas, Sinterklaas en nog meer Sinterklaas

Leuk dat je komt kijken naar nieuwe Foto’s in de Tuin week 47; Sinterklaas, Sinterklaas en nog meer Sinterklaas. Kijk je mee naar wat wij vorige week hebben beleefd?

Maandag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 1
Spanning en sensatie deze maandag op school. Alle kinderen van de kleutergroepen werden ’s ochtends op de gang door de juffen opgewacht totdat iedereen er was. Er was namelijk een hoop om te doen. De rommelpieten waren geweest en het bleek een grote bende in de klas. Fantastisch! Geweldig hoe dit spel door volwassenen kan worden gespeeld. De kinderen wisten niet waar ze het zoeken moesten en begonnen gelijk en helemaal uit zichzelf alles op te ruimen en op de goede plek weer terug te leggen. Het leek net een live-uitzending van Het geheime leven van 4-jarigen. Binnen een kwartier was alles opgeruimd en keek de juf verrast en trots de klas rond. Deden ze dat bij mij thuis ook maar eens, zonder te vragen zo snel en zonder ruzie te maken opruimen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 46; over Sinterklaas en donker buiten

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 2
Op school deden ze ook deze week weer het Sinterklaascircuit. Een onderdeel daarvan was het paard van Sinterklaas verven. Deze dinsdag zag ik dit kunstwerk van Luuk in de gang hangen toen ik hem op kwam halen. Zeg nou zelf: sprekend Amerigo, niet?!

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Sinterklaasliedjes

Woensdag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 3
Op woensdag stond de peutergym natuurlijk ook in het teken van Sinterklaas. Sinterklaas en zijn Piet hangen er hier niet zo heel charmant bij, maar het idee was leuk. Klimmen en klauteren en overal pakjes heen moeten brengen. We deze een pietendans en er kwam zelfs een Piet langs. Sofie werd verwend met een zakje kruidnoten en een cadeautje. Erg leuk dat hier zoveel aandacht aan werd besteed. Sofie moest overigens niet zoveel hebben van die Piet. Ze hield hem (lees: haar) nauwlettend in de gaten en als hij te dichtbij kwam verstopte ze zich in me.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 4
Omdat alleen maar foto’s over Sinterklaas zo saai is, op donderdag een foto van een regenbui waarvoor Luuk en ik aan het schuilen zijn. ’s Morgens had ik met Sofie tijdens het doen van de weekboodschappen al vier keer regen in mijn nek gehad en dus nu bleven Luuk en ik mooi in de auto wachten tot we Sofie van de peuterspeelzaal op konden halen.

Lees ook: Sinterklaas en de 4 cadeautjesregel

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 5
Whoop whoop! Deze vrijdag was het date-night en gingen mijn hubster en ik in het theater naar De Lief en Leed Tour van Eric van Sauers. Een vermakelijke show, niet echt cabaret wat ons betreft -maar smaken verschillen, gelukkig, en daarom vonden wij het niet heel bijzonder. Wat wij namelijk heerlijk vinden is op zijn tijd samen te lachen, heel veel te lachen, tot je er pijn in je buik van hebt. Opvallend was wel dat hij de zwarte pieten discussie aanhaalde en daarbij zelfs een standpunt durfde aan te nemen.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 6
Zowel Luuk als Sofie had al eerder kruidnoten gebakken, maar ook thuis had ik nog een pak -lekker makkelijk- staan. Zaterdag was een goede dag om thuis de kruidnoten te bakken. Tenminste, kruidnoten… Luuk maakt er een variant op en mag jij raden wat het zijn. Iets met kleuters en een fase die daarbij hoort. Het huis rook na het bakken heerlijk naar Sinterklaas -hoe gek klinkt dit?! Nadat er flink van was gesnoept hadden we nog genoeg over voor de volgende dag.

Lees ook: de 10 leukste Sinterklaasactiviteiten op weg naar Pakjesavond

Zondag

Foto's in de Tuin week 47 - foto 7
En op zondag vierden wij pakjesmiddag. Linksboven zie je de restanten van de kruidnoten die we op zaterdag bakten. De rest kocht ik er zelf bij om tijdens het uitpakken van de cadeautjes in Sinterklaasthema te kunnen snoepen. Natuurlijk had ik veel te veel gekocht en kunnen we waarschijnlijk tot de kerst genieten van al het Sinterklaasspul. Luuk en Sofie werden flink verwend door Sinterklaas en ook de hulpsinterklazen die pakjesmiddag mee kwamen vieren hadden nog een flinke duit (lees: cadeautjes) in de zak gedaan.

Ik heb genoten van de afgelopen week en alles wat met Sinterklaas te maken had. Heb jij ook genoten? Of ben je blij dat de goede oude Sint weer naar Spanje vaart? Ik ben benieuwd naar je reactie en lees deze graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge