Foto's in de Tuin week 15
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 15; (de dagen voor) Pasen

Anders dan normaal gesproken verschijnt deze Plog: Foto’s in de Tuin van week 15 later dan gewend. Dat heb ik expres gedaan, zodat ik de foto’s van Tweede Paasdag ook nog mee kon nemen. Week 15 stond in het teken van -hoe kan het ook anders- (de dagen voor) Pasen! Kijk je weer mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 15
Wauw! Sofie zei alleen maar: “Wauw!” Een nieuw T-shirt voor Koningsdag en Sofie vindt hem heel heel erg mooi.
Foto's in de Tuin week 15Grote wasjes, kleine wasjes… Gewoon, omdat het maandag is!

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 15Ik lig helemaal dubbel van het lachen als Sofie in mijn melkbeker verdwijnt tijdens het ontbijt. Sofie doet graag net als mama.
Foto's in de Tuin week 15
En Luuk wil dat er om hem ook gelachen wordt. Of ik van hem ook een foto wilde maken. Natuurlijk! Luuk spaart overigens momenteel lege flessen voor het goede doel. Deze ging mee naar school.
Foto's in de Tuin week 15Tussen peuterspeelzaal en Luuk ophalen moeten er natuurlijk wat madeliefjes worden geplukt.
Foto's in de Tuin week 15En als je dan bezig bent met de blogpost van afgelopen vrijdag heb je gelijk wat lekkers voor bij de lunch.
Foto's in de Tuin week 15Dat je al dagen zoekt naar een binnen zoekgeraakt stukje Lego, niet durft te stofzuigen -gheghe, goed excuus- en dat je kleuter hem net buiten terugvindt… Buiten? Ja, buiten! Zucht!

Woensdag

Foto's in de Tuin week 15
Projectje met tuinkers.
Foto's in de Tuin week 15
Hoe kom ik van A naar B… Peutergym; vol uitdagingen en veel plezier.
Foto's in de Tuin week 15Letterlijk een foto uit de tuin; de Japanse azalea of rhodondendron japonicum. Ik heb iets met fuchsia.
Foto's in de Tuin week 15En als we dan toch bezig zijn… Hier een appeltaart in wording.
Foto's in de Tuin week 15’s Middags wordt er door Luuk stevig door geknutseld aan een mooie paasontbijtdoos voor een klasgenootje. Plan om een ‘glimmende doos’ -pardon my french- net als de glimmende eieren, zoals Luuk graag wilde, viel nog niet mee.
Foto's in de Tuin week 15Kijk die lucht eens betrekken…

Donderdag

Foto's in de Tuin week 15Luuk vertrok bepakt met glimmende paasdoos en al naar school. Het was een succes! Hij kwam met een andere -lege doos- thuis.
Foto's in de Tuin week 15’s Middags nam Luuk een logé voor de komende dagen uit school mee naar huis… Flip de Beer!
Foto's in de Tuin week 15Net als Luuk, moesten Flips kleren bij het naar bed gaan voor de volgende dag worden opgehangen aan de kapstok. Fijn! Hoeven we met Flip ook de strijd niet aan te gaan over welke kleren hij morgenochtend aan wil…
Foto's in de Tuin week 15Luuk: “mama, wil je ’s nachts een foto van Flip en mij maken als we liggen te slapen?” Dit is om 21:00u! Hoeft Luuk niet te weten…

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 15Luuk en Flip moesten er optijd uit. Zij gingen logeren… Zie je daar rechts trouwens nog een stuk van Flips logeerbed? Die heeft Luuk bij elkaar gezocht. Ik was dus 5 dagen mijn wasmand kwijt.
Foto's in de Tuin week 15Nog even snel met papa klussen, voordat Luuk naar opa en oma gaat.
Foto's in de Tuin week 15En Flip de Beer ging natuurlijk ook mee! Net als Sofie overigens…
Na een dag samen klussen is het date-night voor Jeroen en mij. Das alweer veul te lang geleden en was zo gezellig! We hebben eerst bij de Italiaan gegeten en daarna heerlijk gelachen bij Spot – Pieter Derks.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 15Vroeg richting Den Haag en parkeren in de allerduurste parkeergarage ooit. Wel een toplocatie, maar toch!
Foto's in de Tuin week 15De beste manier om een vriendinnendag te starten… Met appeltaart én slagroom!
Foto's in de Tuin week 15Lunchtijd! Nomnom…
Foto's in de Tuin week 15When in Den Haag… Lush! Speciaal voor Pasen haalde ik een bos wortelen om te kunnen bubbelen. Zo lekker!

Zondag

Foto's in de Tuin week 15Dat de kinderen alvast aan het paasontbijt beginnen, omdat ze honger hebben… Vrolijk Pasen!
Foto's in de Tuin week 15Zaterdag kocht ik De Gruffalo Uitgave van stichting Ik Wil Een Prentenboek! voor slechts €2,00 (tip!) in een boekenwinkel. Het is een hit! Bij klassieke prentenboeken zoals deze, heb ik ook graag altijd het knuffeltje. In dit geval dus de Gruffalo, gewoon, omdat ik dat leuk vind. Helaas kon ik deze zaterdag nergens vinden.

Ik Wil Een Prentenboek! wil het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Want geletterdheid is belangrijk voor een kind, schoolsucces en een kansrijke toekomst hangen daar mee samen. ​En dat niet alleen, lezen en voorlezen geeft ook veel plezier! En lezen, dat begint bij prentenboeken voorlezen.​

Foto's in de Tuin week 15Paaseieren zoeken in de tuin van opa en oma…
Foto's in de Tuin week 15En weer thuis paaskoeken versieren met veel plak-precisie.

Maandag

Foto's in de Tuin week 15Paasspeurtocht in het Staelduinse Bos. Het was heel erg druk, maar dat mocht de pret niet drukken. Lintjes zoeken, nummers spotten en paasfiguren vangen. Met een beker limonade en een paaseitje onderweg en een plantje voor in de tuin toe. Luuk en Sofie hebben zelfs nog hele jonge kuikentjes gezien en met echte konijntjes mogen knuffelen. En dat allemaal voor het goede doel…
Foto's in de Tuin week 15Sofie nam deze grote paddenstoel op een omgevallen boomstam bijna te letterlijk. Hij was nog net niet rood met witte stippen, maar zorgde er wel voor dat zij het liedje al had ingezet.
Foto's in de Tuin week 15Naast paaseieren vond ik toen we weer thuis waren nog wat anders… Wat een cadeautje deze mooie blauwe lucht!
Foto's in de Tuin week 15Naast dat ik het een heel gezellige tijd vind en geniet van (de dagen voor) Pasen ben ik ook blij dat het morgen weer voorbij is. Dan heb ik eindelijk mijn dressoir weer terug!

Met deze Paasmaandag eindigt deze Plog: Foto’s in de Tuin week 15 die in het teken stond van Pasen. De rest van de week staat er ook nog het een en ander op het programma. Zo is er dinsdag kijkochtend bij Luuk op school en moet Luuk donderdag voor de laatste keer naar het consultatiebureau. Vrijdag zijn er de Koningsspelen en zondag ga ik naar een workshop Koffie en Kalligrafie.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.
Heb je ook zo genoten van (de dagen voor) Pasen? Wat zijn jouw plannen voor de rest van de week?
Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge