Foto's in de Tuin week 14
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 14; Paasversieringen, moederen, logeren en een barbecue

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe Plog: Foto’s in de Tuin week 14. Een week die in het teken stond van Paasversieringen, moederen, logeren en een barbecue. Kijk je mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 14Maandagochtend waren Sofie en ik heel de ochtend bezig en onderweg. Na diverse winkels voor boodschappen gingen we naar een tuincentrum om spullen voor Pasen te halen. Sofie (en Luuk overigens ook) vind het altijd leuk om even naar het decor bij de ingang te kijken. Dieren; haar favoriet!

Foto's in de Tuin week 14Bij het tuincentrum deze Paastakken in mijn auto gepropt. Óveral zaten blaadjes! Ik moest mijn auto uitzuigen en zag een herhaling hiervan door mijn huis niet zo zitten. Dus moest Sofie de takken naar de achtertuin brengen.

Foto's in de Tuin week 14In de achtertuin besefte ik me ineens hoe de Japanse Roos (Camellia) door de zon en warmte van de afgelopen dagen uit zijn knoppen was geknald. Zo mooi!

Foto's in de Tuin week 14 Nieuw recept van Luuk: een volkoren boterham met cervelaat en Smarties…

Foto's in de Tuin week 14De baby’s gaan op de trap slapen, want poppen-mama Sofie gaat buiten spelen… Zo grappig om te zien hoe Sofie steeds meer gaat moederen over haar poppen!

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 14Het lijkt bijna op spammen, maar ook deze mooie en vooral stralende foto van deze bloem in de zon wilde ik met jullie delen. Dan krijg je toch zin in de zomer? In vakantie!

Foto's in de Tuin week 14Alle Paasspullen zijn weer van de zolder gehaald en zelfs Sofie en Luuk gaan in Paassfeer… Hier twee haasjes aan tafel tijdens de lunch.

Foto's in de Tuin week 14Onze Paastakken of ‘lange takken met kuikentjes’, zoals Sofie ze noemt…

Foto's in de Tuin week 14Uit school wordt de verkleedbak overhoopgegooid op zoek naar nog meer Paaskleding. Helaas, die hebben we niet, maar wel twee paar muiltjes. Al wiebelend en klikklakkend hebben Sofie en Luuk vervolgens een uur door het huis gelopen. Het is nog een wonder dat er nog iets van hun enkelbanden over is.

Foto's in de Tuin week 14Yasss! Mommytime! Naar de kapper… Eindelijk! Dit is de ‘schade’ als ik na een halfuur mag afrekenen. Het was heerlijk om even verwend te worden, maar veel te kort.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 14 Tussen Luuk naar school brengen en de volgende afspraak zijn Sofie en ik even thuis…

Foto's in de Tuin week 14En op naar het eerste dreumesfeestje van deze dag. De cadeautjes kunnen voor een dreumes nog lekker praktisch zijn. Dus daarom een cadeaubon van een kinderkledingwinkel en als uitpakcadeautje een kleine bal.

Foto's in de Tuin week 14Wat zei ik… Sofie gaat steeds meer moederen over haar poppen. Deze pop -sorry Sofie; baby- moest ook mee naar de verjaardag en net als Sofie in de gordel.

Foto's in de Tuin week 14Tussen verjaardag en Luuk uit school halen hadden we nog wat tijd over. Sofie wilde nog even gansjes kijken. Ze ging bij ze zitten en ze kwamen een beetje naar haar toe lopen. Zo lief!

Donderdag

Foto's in de Tuin week 14Even klimmen tot we Luuk kunnen halen…

Foto's in de Tuin week 14Daar is ‘ie voor Luuk; de oproep voor het laatste onderzoek bij het consultatiebureau. Mét herhaling van de DKTP-prik en een ogentest…

Foto's in de Tuin week 14Uit de doos van Pasen en bewaard van vorig jaar; een puzzel die ze zelf in kunnen kleuren.

Foto's in de Tuin week 14En als je dan toch bezig bent, dan knip je alvast het oefenbrilletje uit voor de ogentest bij het consternatiebureau. Dus!

Foto's in de Tuin week 14Kleine meisjes worden groot en op 6 juni 3 jaar. Dan krijgt Sofie een grote-meiden-bed en dus kan haar complete babykamer weg… Momentje hoor!

Foto's in de Tuin week 14Uit de categorie ‘in de verstopfase’ de vraag: waar zal Sofie nou weer verstopt zitten?!

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 14Want als je er niet bij kan, dan klim je gewoon op de kast… Voor schooltijd nog tijd over om te spelen. Huh?!

Foto's in de Tuin week 14Man oh man… Wat was deze vrijdag een drukke dag! Hij begon goed, want Luuk en Sofie hadden voor schooltijd nog tijd over om te spelen en dat gebeurd anders nooit. Nadat we Luuk naar school hadden gebracht gingen Sofie en ik naar het inloopspreekuur van de huisartsenpraktijk. We waren daar nog voor 08:45u en toen we de wachtruimte inliepen stond ik in dubio:

Gaan we erbij zitten of moeten we wegrennen?!

Wat was het druk!?! We zaten uiteindelijk pas om 09:45u in de auto op weg naar de supermarkt om de weekboodschappen te kunnen halen. Normaliter ben ik rond die tijd al klaar. Tot overmaat van ramp bleek het bij de supermarkt ook hartstikke druk en moest ik al twee rondjes rijden om mijn auto ergens achteraf te kunnen parkeren.

Tatadaaa…

Dat werd dus haasten naar huis en thuis heb ik alle koelkast en vriezerspullen opgeruimd om daarna snel Luuk te gaan halen. Na de lunch gingen we met z’n drieën weer naar school, want ik zou helpen tijdens de techniekmiddag -heel erg leuk trouwens-. Het was na deze middag niet meer de moeite om naar huis te gaan, dus bleven Sofie en ik in het park hangen en waren we uiteindelijk om 15:30u thuis. Nadat we wat hadden gedronken, ging ik verder met het opruimen van de weekboodschappen. En dit is wat ik dus om 16:00u tegenkwam… Tatadaaa: mijn ontbijt, of in elk geval wat daar nog van over was.

Foto's in de Tuin week 14Een liefdesverklaring van Luuk voor mama… ♥

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 14Ze wilden het al een tijd zo graag en meerdere keren hebben ze het ook geprobeerd, Sofie bij Luuk in bed slapen. Nou blijkt het voor een kleuter en een peuter toch best een dingetje om een logee te hebben en om te logeren, zeker samen in bed. Meerdere pogingen werden voor het in slaap vallen afgebroken, omdat er ruzie ontstond of omdat er huilbuien uitbraken. En vrijdag lukte het! Na een paar uur logeren, troffen we dit aan… Ze hebben het volgehouden en om 06:30u -goedemorgen! <gaap>- hoorden we Luuk geruststellend de geluiden van zijn kamer naar Sofie verklaren.

Foto's in de Tuin week 14We moesten er toch vroeg uit, want om 08:00u zat er al een loodgieter bij ons onder de grond…

Foto's in de Tuin week 14 En als je dan zo koffiezet, kun je je afvragen of het misschien toch niet tè vroeg was…

Foto's in de Tuin week 14Door naar de volgende klus; bij opa in de schuur de nieuwe schuifdeur maken voor de achtertuin. En klussen, dat doe je bij ons met z’n allen. Whahaha… vind papa leuk, want dan doet hij er lekker lang(er) over.

Zondag

Foto's in de Tuin week 14De zon schijnt en dus is het weer blote voeten tijd. Tijd om de tenen van stal te halen en de nagels in de lak te zetten… Dilemma: welke kleur zal ik doen?

Foto's in de Tuin week 14

Het is echt heerlijk weer buiten! Het lijkt wel zomer en veel warmer hoeft het voor ons niet te worden. Oké, nog een paar graden erbij dat het echt korte broekenweer is, dat is genoeg. We pakken de fietsen en een tas om in het park bij de speeltuin te gaan picknicken. Hier staan we nog even bij de pony’s van de kinderboerderij te kijken, maar we moeten naar huis. We krijgen immers visite.

Foto's in de Tuin week 14

The heat is on! Eerste barbecue van het jaar is een feit!

Foto's in de Tuin week 14En van het stralende zonnetje met 22°C van vandaag, gaan we keihard 10°C naar beneden de komende week. Beetje jammer! Maar de eerste ‘we gaan barbetjoe eten’, zoals Sofie zegt, hebben we alvast in de pocket.

Dit was hem… Plog: Foto’s in de Tuin week 14. Hij begon met Paasversieringen en eindigde met een barbecue.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge