Doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018
Lifestyle, Persoonlijk

Doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018

Het is de eerste week van 2018. Net zoals iedereen heb ik ook nagedacht over mijn goede voornemens. Heb ik ze wel of juist niet? Vandaag vertel ik je over doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018…

Niet geschoten is altijd mis

Elk jaar zeg ik niet aan goede voornemens te doen te doen, omdat ze vaak/meestal/altijd mislukken. Toch zijn er altijd dingen waar ik extra aandacht aan wil besteden. Voor dit jaar heb ik er ook weer een aantal en niet geschoten is altijd mis, dus daarom beginnen we gewoon weer met frisse moed.

Lees ook: de ‘Best Nine 2017’ van Sleutel in de Tuin

Doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018

Noem het doelen, voornemens of zaken waar ik extra aandacht aan wil geven in 2018. Ze zijn heel divers, misschien komt het daar wel door. Ze hebben in elk geval betrekking op mezelf. Hier komen ze:

Afvallen

Het is cliché en ik ben vast en zeker niet de enige. Ik heb al meerdere vriendinnen gesproken die hetzelfde plan hebben als ik. Afvallen! Als ik die knop heb gevonden -mindset change!!! dan kan ik het heel goed. Net als jojo-en overigens -en helaas. Ik ga er na de kerstvakantie gelijk mee beginnen en houd mijn eerste doel voor ogen. Met hulp van een activity tracker, knikkers en een foto hoop ik die knop weer te vinden en vast te houden. Who’s with me? -later volgt er trouwens meer hierover.

Lees ook: mijn plannen voor 2017

Meer bewegen

Om het afvallen te stimuleren, wil ik meer bewegen. Als moeder van jonge kinderen, loop je soms je poten uit je lijf -pardon my french-, dus daar ligt het niet aan. Ik wil echter niet zo zeer achter de feiten mijn kinderen aanlopen, maar voor mezelf meer gaan bewegen. Ik pak vaker de fiets en de trap, want sporten is dus zeg maar… echt niet mijn ding.

Toegegeven, bewegen is ook goed voor een lijf dat ouder wordt. En dat wordt mijn lijf nou eenmaal *huilt in stilte*. Fabulous@40, maar soms bij het opstaan ’s morgens lijkt het wel @80.

Lees ook: Oud en Nieuw tag; dag 2017, hallo 2018!

Vaker naar buiten

Iets met vitamientjes buiten -vitaD dus- willen vangen. Vaker naar buiten is beter voor mijn kleuter en peuter én voor mij. Niet alleen in de tuin en in de poort spelen. Meer naar het bos of naar het strand. Of gewoon een stukje wandelen naar de speeltuin in de buurt. Voor hen om hun gelucht te worden en voor mij… Nou ja, voor mij dus ook.

Op tijd naar bed

Of het te maken heeft met moeder zijn van jonge kinderen of dat ik het gewoon niet goed doe, maar ik zit zelden voor 22:00u op de bank. Er is altijd nog wel wat te doen/schoon te maken/op te ruimen. En ja, ik heb het al vaker geprobeerd om het te laten voor wat het is, want hé morgen weer een dag. Maar dan heb ik er meestal spijt van, want dan moet ik nog meer doen/schoonmaken/opruimen. Als ik dan dus om 22:00u eindelijk op de bank zit -ja, ik had dan ook naar bed willen gaan, maar ik heb ook nog een eigen leven- dan ben ik ook nog zo eigenwijs dat ik een dubbele aflevering van een serie op Netflix wil bingen.

Het bloggen beter plannen

Tjonge jonge jonge, het valt me echt niet mee hoor. Overdag kom ik er met mijn peuter om me heen en het halen en brengen én halen en brengen van mijn kleuter van en naar school nauwelijks aan toe en ’s avonds is er dus nog altijd wat te doen/schoon te maken/op te ruimen. Ik moet het bloggen echt beter gaan plannen. Ideeën en plannen te over, maar geen tijd om het uit te voeren. Hoe zeggen ze dat ook alweer: so much that I want to do, in so little time. Zoiets? Ik ben zó benieuwd: hoe doen die andere moeders dat toch?!

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 52; de laatste week van het jaar 2017

Loslaten

Let it go, let it go
Turn away and slam the door
I don’t care
What they’re going to say
Let the storm rage on.
The cold never bothered me anyway
It’s funny how some distance
Makes everything seem small
And the fears that once controlled me
Can’t get to me at all
It’s time to see what I can do
To test the limits and break through
No right, no wrong, no rules for me,
I’m free!

Ik zing het bijna dagelijks mee met mijn dochter, let it go… Zo maar een paar coupletten van de songtekst van Disney’s Frozen en zo van toepassing op mij. Laat het los, laat het gaan. Dit wordt mijn mantra voor 2018: kan ik er iets aan veranderen? Nee? Accepteer het en laat het los! Dat scheelt me een hoop kopzorgen.

Dit waren ze: de doelen, voornemens en dat waar ik extra aandacht aan wil geven in 2018.

Welke goede voornemens heb jij voor 2018 gemaakt? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge