[DIY] Sinterklaas pepernotenkrans maken
DIY, Kinderen, Knutselen, Lifestyle

[DIY] een Sinterklaas pepernotenkrans maken

Sinterklaas is weer in het land en ik vind dit het gezelligste kinderfeest van het jaar. Ik houd ervan om ons huis in Sinterklaassferen te brengen en daarom maakte ik ook dit jaar weer een Sinterklaas pepernotenkrans. Zo’n krans is heel makkelijk om zelf te maken en daarom schreef ik deze ‘Do It Yourself’. Kijk maar!

Wat heb je nodig?

Ik kocht de onderstaande spullen allemaal bij de Action.

  • Strokrans
  • Lijmpistool
  • Extra lijmpatronen
  • 2 zakken strooigoed met kruidnoten
  • 1 zakje chocolademunten
  • 1 zakje chocolaatjes in vrolijke folie

Lees ook: een bende van ellende; allemaal ziek!

Aan de slag

Zorg voor een schone werkplek. Ik gebruikte een knutselplacemat van mijn kinderen -ook van de Action. Leg alle benodigdheden voor het grijpen klaar. Het snoer van het lijmpistool is maar zo lang. Ik gebruikte een haspel om genoeg snoer te kunnen hebben om wendbaar met het lijmpistool om te kunnen gaan.

De achterkant van de krans kun je vrijlaten en hoeft dus niet beplakt te worden. Begin daarom aan de binnenkant met plakken. Wacht tot de lijm heet is geworden en ‘schiet’ dan steeds een klein kloddertje lijm op de achterkant van een kruidnootje -ik noem het een pepernotenkrans, maar ik gebruik kruidnoten en druk deze steeds een seconde aan. Begin met een binnenste ring. Leg de tweede ring kruidnoten in verband om een breuklijn te voorkomen en ga zo verder met alle ringen.

Het zal niet lukken om alle kruidnoten even netjes aan te laten sluiten. Dat is geen probleem! Zodra de strokrans van binnen naar buiten is beplakt met de kruidnoten, ga je de krans versieren. Je kan de gaten dan wegwerken. Gebruik hiervoor de schuimpjes en de hartjes uit het strooigoed en de chocolademunten en chocolaatjes in vrolijke folie. Plak ze niet te netjes, maar een beetje op en door elkaar.

Let op: de lijm wordt erg heet!

De lijm wordt erg heet en komt op een gegeven moment heel makkelijk uit het pistool. Mijn kleuter en peuter hielpen mij bij het aangeven van al het lekkers. Dat ging niet altijd even handig. Houdt het lijmpistool uit de buurt van de kinderhanden.
Let daarbij dan gelijk ook op je eigen vingers, want ik kan uit ervaring spreken dat een kloddertje hete lijm op je vinger best zeer doet.

Kijk ook: plog; weekendje in Zwolle

Neerleggen of ophangen

Vorig jaar had ik de Sinterklaas pepernotenkrans op de salontafel liggen met in de krans een grote vaas/lantaarn met een stompkaars als een gezellig thema tafereeltje. Dit jaar heb ik de krans aan de voordeur gehangen. Gezelligheid alom bij het binnenkomen. Ik heb er al veel complimentjes over gekregen.

Er zal van alles overblijven

Natuurlijk moet er tijdens het maken van deze Sinterklaas pepernotenkrans worden gesnoept. Zowel door de kinderen die helpen als door de maker. Er zal van alles overblijven. Geniet ervan!

Ga jij ook een Sinterklaas pepernotenkrans maken? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge