[DIY] Knutselen voor Vaderdag
DIY, Kinderen, Knutselen, Knutsels

[DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag

Zondag 18 juni is het Vaderdag. Gaat jouw kind (nog) niet naar de basisschool? Gaat jouw kind (nog) niet naar de peuterspeelzaal? Vind je het leuk als jouw kind iets maakt om op Vaderdag te kunnen geven? Dan zal je dus zelf en samen met je kind aan de slag moeten. Daar kun je best wel een soort stress van krijgen… Moet je niet doen! Het duurt nog ruim een week en hier heb ik [DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag voor je…

Achterover zitten

Ik heb het geluk dat mijn kleuter naar de basisschool gaat en mijn peuter naar de peuterspeelzaal gaat. Ik hoef zelf niet meer met ze te knutselen. Volgens mij gaan ze er komende week mee aan de slag, dus dat gaat helemaal goed komen. We zijn al met z’n drieën op pad geweest voor een cadeautje die ze bij hun vader vonden passen, dus ik kan achterover zitten. Het wordt immers vanzelf 18 juni.

Fotohouder

[DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag

Luuk maakte deze fotohouder vorig jaar op de peuterspeelzaal. Een bolletje Creall Do & Dry klei, een satéprikker en miniknijpertjes, allen bij de Action te koop. Daar hebben ze ook eventueel de verf om de fotohouder een kleur te geven. Bij Luuk zat er dit hartje bij, maar je kunt natuurlijk ook zelf bij de plaatselijke foto afdrukservice de leukste foto van je kind afdrukken en deze vastklemmen.

Kleurplaat

[DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag

Een kleurplaat in het thema van Vaderdag doet het altijd goed. Luuk klust graag met zijn vader, dus deze kleurplaat zou goed bij hen passen. Als je de kleurplaat iets kleiner print dan A4-formaat of hem na het inkleuren zelf kleiner knipt, kun je hem op een gekleurd A4-papier plakken. Dan heeft de kleurplaat een vrolijke passe-partout. En om het helemaal af te maken kun je de kleurplaat beplakken met plakplastic. Nog beter en steviger is lamineren, maar dan moet je maar net zo’n lamineerapparaat in huis hebben. Je kan de kleurplaat ook in een fotolijst doen. Helemaal leuk!
Deze kleurplaat heb ik van een website waar meer kleurplaten en andere ideeën voor Vaderdag staan. Klik hier om de website te bezoeken.

Lees ook: [DIY] knutselen voor Moederdag

Sleutelhanger

[DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag

Hoe leuk is dit?! De handafdruk van je kind vereeuwigen op een bepaalde leeftijd is al heel bijzonder, laat staan als je hem zodanig kan verkleinen dat je de afdruk aan een sleutelhanger kan doen. Papa kan de sleutelhanger dan overal aanhangen, dus niet alleen aan zijn sleutelbos -kan me voorstellen dat dit niet altijd even comfortabel zit in een broekzak.
Verkleinen doe je met krimpfolie. Krimpie Dinkie, ken je dat nog van vroeger? Ik vond dit idee overigens hier.

Memo aan vader: moeder vindt dit een leuke knutsel om te krijgen…

Wc-rol houder

[DIY] 5 x knutselen voor Vaderdag

Deze wc-rol houder maakte ik vorig jaar met Sofie. Ik had inspiratie opgedaan op Pinterest en toen ik deze tegen kwam hoefde ik niet verder te zoeken. Laten we erop houden dat dit thema iets is tussen Sofie en haar vader.
Sofie versierde met een wc-rol -hoe toepasselijk- een gekleurd A4-papier met hartjes. Het papier plakte ik over een hard stuk karton. Ik perforeerde er twee gaatjes in en met sisaltouw maakte ik een rol wc-papier vast. De afzender hoef je natuurlijk niet zoals hier te noemen. Wat ik al zei, dat is iets tussen Sofie en haar vader.

Lees ook: [DIY] Knutselen voor Valentijnsdag

Vaderdagkrant

[DIY}] 5 x knutselen voor Vaderdag

Dit kwam ik in allerlei varianten tegen op Pinterest, een Vaderdagkrant. Leuk om deze samen met een met een wat oudere peuter in de vullen en eventueel ook nog door de peuter te laten versieren. Een mooie herinnering voor later.
Net als bij de kleurplaat zou je deze krant vervolgens kunnen lamineren of in een fotolijst kunnen doen.

Deze 5 voor Vaderdag zijn makkelijk om te maken en leuk om te geven. ‘Moet’ jij dit jaar (nog) aan de slag met je kind? Of kun je het uitbesteden? Ik ben heel benieuwd welke knutsel jouw kind voor Vaderdag maakt en lees je reactie graag in de comments.

Dank je wel voor het lezen en hopelijk tot de volgende keer.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge