De scholen zijn weer begonnen; het is weer tijd voor snot - UA
Lifestyle, Persoonlijk

De scholen zijn begonnen; het is weer tijd voor snot

Ik kon er de klok op gelijk zetten… De scholen zijn begonnen en Midden-Nederland, waar wij onder vallen, is alweer met de derde week bezig. Je zou dus kunnen zeggen dat we al weer lekker in het ritme zitten. Iets anders wat er al weer lekker in zit, dat zijn de bacillen. De bacillen die lekker hebben kunnen broeien tijdens de zomervakantie. De scholen zijn weer begonnen; het is weer tijd voor snot…

De scholen zijn weer begonnen

Tijdens de zomervakantie hebben wij nauwelijks ergens last van gehad. Geen snot of wat. Het lijkt wel of er ergens in de muren op school de bacillen lekker hebben kunnen broeien. Alsof ze hebben zitten wachten tot alle kinderen er weer zouden zijn. Geweldig! De scholen zijn weer begonnen.

De snottebel is geboren

Op school wordt er natuurlijk in een naar verhouding kleine ruimte door te veel kinderen heel wat uren per dag doorgebracht. Al door te kuchen, niezen, praten of zelfs ademen, stoten de kinderen vanuit hun keel of longen kleine druppeltjes vocht uit. Wanneer een kind ziek is of een verkoudheid meedraagt, kunnen deze druppeltjes duizenden bacillen bevatten en lang besmettelijk zijn. En zie hier, de snottebel is geboren.

Lees ook: een kop vol snot

Apotheekje niet meer up to date

De snottebel bleek geen solist en dus moest ik mijn apotheekje er weer eens bij pakken. Dit bleek lang geleden en daardoor was hij niet meer up to date. Ik moest dus op pad voor een nieuwe voorraad.
De scholen zijn weer begonnen; het is weer tijd voor snot
Van misgrijpen houd ik niet. Ik had mijn wagen (oké, mijn mandje) volgeladen met neusspray, hoestdrank, inhalatiezalf en paracetamol. Alles in willekeurige volgorde en aanvullend op de restanten in huis. De dame achter de kassa van de drogist liet het allemaal door haar handen gaan en kreeg daardoor blijkbaar het gevoel dat ze het een en ander bij me moest checken. Ja, het zijn veel neussprays (8). Ja, het zijn 2 soorten (volwassenen en kinderen). Ik weet het, maximaal 7 dagen achter elkaar gebruiken (ik hoop ook dat ik snel weer lucht heb). En natuurlijk moeten die sprays na een maand de deur (prullenbak) uit. Vandaar dat ik ook zo grof insla. Het kost me klauwen met geld!

De scholen zijn weer begonnen; het is weer tijd voor snot

We niezen en snuiten vrolijk verder

De tissues en pakjes zakdoekjes zijn hier niet aan te slepen. We niezen en snuiten met zijn allen vrolijk verder. Er zit niets anders op. Voor ziek zijn hebben we geen tijd, dus doen we het er maar mee. Ondertussen breiden de bacillen zich steeds verder uit en horen we dat steeds meer mensen om ons heen verkouden zijn. En zo draaien we het wieltje nog eens rond…

Geef tijd: Collecteweek KWF Kankerbestrijding

Zijn bij jullie de bacillen ook al uit de muren van school gekomen? Lukt het jou om de snottebellen buiten de deur te houden? Ik lees je reactie graag in de comments hieronder.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge