De Rotklusjes van het ouderschap...-tag
Lifestyle, Persoonlijk

De Rotklusjes van het ouderschap…-tag

Hoort het er echt allemaal bij? Draai ik mijn hand er niet voor om? Of doe ik alsof ik het niet zie? Hier lees je de Rotklusjes van het ouderschap…-tag.

De Rotklusjes van het ouderschap…-tag

Deze tag werd anderhalf jaar geleden bedacht door Charlotte van Aukjes wereld en dit jaar vulde ze hem opnieuw in. De tag ging rond in bloggersland en kwam via Kim van Kim’s Blogs bij mij terecht. Hier komt íe:

Hoe vaak knip je de nagels van je kind? 

Zowel mijn kleuter als peuter vegen zelf hun billen af als ze hebben gepoept en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Mijn kinderen spelen regelmatig met en in het zand. Ze helpen graag met koken. Do I need to say more?! Ik houd de nagels van mijn kinderen dus zo kort mogelijk.

Lees ook: Oud en Nieuw tag; dag 2017, hallo 2018!

En de teennagels? 

De teennagels zijn een soort vergeten soort, zeker in de winter. Omdat ze in sokken verstopt zitten, vergeet ik ze nog wel eens. Vaak vragen mijn kinderen of na hun vingernagels ook hun teennagels moeten worden geknipt. Het is immers voor hun de gewoonste zaak van de wereld.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind? 

Vrijdagochtend worden de bedden van de kinderen hier standaard verschoont. Ik houd zelf van een fris ruikend hoofdkussen en een matras zonder zand, kruimels, pluisjes, vouwen, whatever en dat gun ik mijn kinderen ook. Toegegeven: een zomerdekbed verschoon je veel makkelijker en sneller dan een winterdekbed. En het verschonen van een halfhoogslaper valt niet mee.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon? 

Na iedere douchebeurt, zo om de dag, maak ik de oren van mijn kinderen droog en schoon. Het grovere werk met een handdoek en daarna de oorschelp en het aanzicht van de gehoorgang met zo’n wattenstaafje voor baby’s. Ik vind het zo vies als je bij iemand oorprut ziet zitten, dat laat ik bij mijn kinderen niet gebeuren.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 52; de laatste week van het jaar 2017

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)? 

Toen wij nog in de luiers zaten, gingen we eigenlijk gelijk op met het verschonen van de vieze varianten. Zowel mijn hubster als ik konden ons nog wel eens verbazen met welk gemak (lees: zonder te kokhalzen) hij ook spuitluiers poepluiers verschoonde. Het bleek toch anders toen het om de poep van zijn eigen kinderen ging. Gelukkig! Met het vieze billen poetsen op de wc is dit net zo. Momenteel zitten wij overigens in de fase van het navegen, want de kleuter móet en de peuter wíl het zelf doen.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt? 

Over het algemeen sta ik ’s nachts op als een van de kinderen wakker wordt. Aan de ene kant komt dat door de afspraak die we hebben gemaakt toen onze kleuter nog een newborn was. Ik zou er ’s nachts uit gaan, omdat mijn hubster de volgende dag naar zijn werk moest. Daarin is vooralsnog niets verandert. Aan de andere kant slaap ik veel lichter en ben ik sneller mijn bed uit. Al zou mijn hubster ’s nachts op willen staan als een van de kinderen wakker wordt, dan duurt het zo lang eer dat hij een beetje up and running is, dat ik het net zo goed zelf kan doen. Maar heel soms *bekentenis* heb ik geen zin ben ik te moe en doe ik net alsof ik het niet hoor en wacht net zo lang tot mijn hubster reageert.

Lees ook: doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen? 

Omdat ik degene ben die overdag thuis is met en voor de kinderen, ben ik degene die met de kinderen naar het consultatiebureau gaat om de inentingen te halen. Een keer was ik ziek en toen ging mijn hubster er heen. Ik: “En? Hoe ging het?” Hij: “Oh… Best.”

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan? 

We proberen het oppassen tussen de opa’s en oma’s wel een beetje af te wisselen en hebben dan de ongeschreven regel dat mijn hubster het aan zijn ouders vraagt en ik het aan de mijne vraag. Kunnen zij niet oppassen en duiken we ons (te kleine) oppasnetwerk in, dan ben ik meestal degene die het regelt.

Hierbij tag ik Maaike van Maaike schrijft op. Ik ben heel benieuwd wat zij de rotklusjes van het ouderschap vind.

Wat vind jij nou echt een rotklusje van het ouderschap? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge