Boeken, Kinderen, Lifestyle, Wat ter tafel komt

De Nationale Voorleesdagen 25 januari t/m 4 februari

Met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land ging de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start. Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden er diverse voorleesactiviteiten georganiseerd, waarbij het Prentenboek van het Jaar centraal staat…

De Nationale Voorleesdagen 25 januari t/m 4 februari

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden er diverse voorleesactiviteiten georganiseerd. De meest bekende is waarschijnlijk het Nationale Voorleesontbijt. Vanmorgen lazen (on)bekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land ging de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Luuk ging vanmorgen voor het eerst naar de basisschool -momentje hoor-, daarom gingen Sofie en ik voor het eerst met zijn tweeën naar de bibliotheek.

Prentenboek van het Jaar

Elke laatste woensdag van de maand is er in onze bibliotheek van 10:00 – 11:30u een BoekStart speel- en leerochtend. Vanmorgen stond de ochtend in het teken van het Prentenboek van het Jaar 2017; De Kleine Walvis, geschreven door Benji Davies.

‘De Kleine Walvis’ gaat over Boy. Deze jongen woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Hij voelt zich eenzaam. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap, maar ook van een probleem…

BoekStart speel- en leerochtend

Tijdens de BoekStart speel- en leerochtend werden de kinderen voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Het verhaal werd ondersteund met een grote walvis-knuffel en linten als golven in het bad en in de zee. Dat was erg leuk. Sofie genoot ervan. Er werden liedjes gezongen in het thema. Zo werd het bekende liedje ‘Visje, visje’ aangepast naar: ‘walvis, walvis in het water. Walvis, walvis in de zee. Walvis, walvis kan niet praten, walvis, walvis zwem je mee’. De kinderen konden knutselen binnen het thema. Sofie verfde met een wattenstaafje haar walvis. Ze vond het zo leuk om te doen, dat ze er twee verfde. Daarna ging ze lekker spelen met het speelgoed dat beschikbaar was vanuit de speel-o-theek. En mama ging aan de koffie!

Prentenboek TopTien 2017

Luuk en Sofie genieten altijd als er wordt voorgelezen, omdat het een moment van rust en samen zijn is. Daar geniet ik ook van. Ik vind het erg leuk om voor te lezen en doe het sowieso elke avond en geregeld overdag nog extra. Ben je op zoek naar voorleesinspiratie? Er is een Prentenboek TopTien 2017:

Lid worden van de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 4 februari 2017. En dit is het uitlezen moment om lid te worden van de bibliotheek. Want kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen, dus voor 4 februari, lid worden van de bibliotheek, krijgen het vingerpoppetje van het walvisje uit het boek cadeau (zolang de voorraad strekt). Leuk toch?!

Werden jouw kinderen voorgelezen tijdens Het Nationaal Voorleesontbijt? Lees jij je kinderen voor? Welke boeken staan in jullie top 10?


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge