De Koningsdag tag
Lifestyle

De Koningsdag tag

Over 2 weken is het 27 april, dan is het Koningsdag. Het is de dag dat koning Willem Alexander zijn verjaardag met ons wil vieren. De straten kleuren dan weer rood-wit-blauw en het is oranje boven. Hoe wij Koningsdag vieren lees je vandaag met de Koningsdag tag.

De Koningsdag tag

De Koningsdag tag is door Nathalie van Volgmama bedacht. Ingrid van Blogs by Ingrid tagde mij om de vragen over mijn Koningsdag te beantwoorden. Hier komen ze.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Ik heb niet zozeer een allerleukste herinnering aan Koningsdag. Deze dag vieren we immers pas sinds 2014. Ik heb jarenlang gewerkt op -toen nog Koninginnedag. Voordat ik kinderen kreeg vond ik het leuk om naar een Oranjefeest te gaan. Nu met de kinderen erbij vind ik het vooral leuk om de kneuterige festiviteiten van de plaatselijke Oranjeverenigingen af te gaan.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Koningsdag is al snel leuk als het zonnetje schijnt en het sfeertje goed is. Als Nederland oranje kleurt en er voor jong en oud wat te doen is. Ik houd ervan!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Sinds een paar jaar koop ik voor mijn kleuter en peuter een oranje T-shirt. Leuk om te dragen tijdens de Koningsspelen en tijdens Koningsdag, samen met een geschminkt vlaggetje en een oranje gespoten haar. Mijn hubster en ik gaan niet als een soort oranje-smurfen over straat, maar een oranje accent of iets met rood-wit-blauw is op Koningsdag wel aan ons besteed.
De Koningsdag tag

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?

Ja, onze school doet mee aan de Koningsspelen. Ik zit namens de ouderraad in de werkgroep van de Koningsspelen en we zijn er al even mee bezig. Of de peuterspeelzaal er iets aan doet weet ik niet. Op de dag dat de Koningsspelen zijn, gaat mijn peuter sowieso niet naar de peuterspeelzaal, dus zal ze er daar weinig van mee krijgen.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Ik vind het heerlijk om over de vrijmarkt te struinen. Om al die kleedjes af te gaan en iets leuks te scoren. Dat scoren met twee jonge kinderen bij je valt overigens niet mee. In de drukte van het moment hebben zij niet het geduld om op mama te wachten. Mijn kinderen krijgen altijd wel een euro om te verbrassen op de kleedjesmarkt. Op een subtiele manier leer ik ze zo struinen, want die euro geven ze niet zomaar aan het eerste of beste uit dat ze zien. Dan willen ze eerst nog even verder kijken.

Lees ook: de leukste grap van 1 april

Ik kan niet wachten tot ik zelf kan gaan verkopen op de vrijmarkt. Het vroege opstaan om de beste plek te bemachtigen vind ik een stuk minder leuk, maar het opgaan in het -zonnige- oranje sfeertje lijkt me erg gezellig. Bovendien kunnen we al aardig wat kleedjes vullen met de zooi die we in de loop van de jaren hebben verzameld.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Ik maak er al jaren een sport van om een oranje tompouce te scoren, hoewel ik liever een roze tompouce heb.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Als het regent op Koningsdag, dan zouden we thuis op televisie naar alle festiviteiten rondom Koningsdag kijken, mét die gescoorde oranje tompouce. Maar we zouden ook uitkijken naar het moment dat het toch even droog is om naar buiten te kunnen gaan.
De Koningsdag tag

Het leukste oudhollandse spelletje?

Het leukste oudhollandse spelletje… Er zijn er zoveel en klassiek als het aankomt op Koningsspelen. Spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen, ik heb de spelletjes vroeger allemaal gespeeld. Waar ik vroeger en nu nog altijd erg hard om moet lachen is tijdens een zeskamp met meerdere lopen op van die lange skilatten. Krijg het met z’n allen maar eens -met een borreltje op- voor elkaar om synchroon te lopen met die dingen onder je voeten.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ik heb nog nooit een Staatslot voor mezelf gekocht. Wat zeggen ze ook alweer? De kans is groter om een verkeersongeluk te krijgen, dan de Staatsloterij te winnen. Het is leuk als ik er een krijg hoor, je weet immers nooit. Bovendien zou ik zo’n grote prijs wel kunnen gebruiken. Die heb ik in mijn hoofd al een paar keer uitgegeven.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Tjonge, wat ik zou doen als ik voor 1 dag koningin mocht zijn… Me in de Gouden Koets laten vervoeren? Een staatsbanket organiseren? Van mezelf een staatsieportret laten maken? Nee, ik wil helemaal niet in de schijnwerpers staan. Ik ben vooral benieuwd of de koningin ook aan bingewatchen doet en wat haar favoriete series op Netflix zijn. Ik ben benieuwd of ze ook wel eens een pyjamadag houdt en of ze ook wel eens tegen haar kinderen staat te schreeuwen als ze chagrijnig is na een nacht met weer te weinig slaap. Als zij iemand heeft die soms een dag alles van haar overneemt, zodat zij even me-time heeft, dan zou ik die iemand wel voor een dag willen lenen. Of twee.

Wat doe jij met Koningsdag? Ik ben benieuwd naar de antwoorden van Patricia van Patricia neemt je mee.

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeeldingen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge