De Is het al bijna Kerst? Tag
Lifestyle, Persoonlijk

De Is het al bijna Kerst? Tag

Ik heb deze tag de laatste weken al vaak langs zien komen in bloggersland. Het leek mij leuk om juist vandaag mijn invulling van deze tag met jullie te delen: de Is het al bijna Kerst? Tag…

De Is het al bijna Kerst? Tag

Deze tag is twee jaar geleden bedacht door Tamara van The Mommy Diaries. Ik vind tags altijd leuk om te lezen en om zelf in te vullen. Toevallig vind ik de (de dagen voor) Kerstmis ook leuk, dus 1+1= de Is het al bijna Kerst? Tag.

Hoelang nog tot het kerst is?

Het is vandaag eerste Kerstdag! Gisteren zijn we aan het einde van de middag al begonnen met het vieren van Kerstmis.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik vind het sfeertje van Kerst met alle lichtjes, decoratie en lekkers altijd erg gezellig. Daarvoor een 9. Maar de aanloop met het geregel ernaartoe, daar keek ik minder naar uit.

Lees ook: Kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Sowieso altijd pas als Sinterklaas met de boot naar Spanje is vertrokken. Dan is het verder maar net hoe het uitkomt. Dit jaar stond de boom de avond na pakjesavond al. We hadden het de rest van de week te druk, dus pakten we gelijk door. Gevalletje Sinterklaas eruit, de kerstboom erin.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

De Is het al bijna Kerst? Tag

Ik zeg altijd dat ik een klassieke kinderboom heb. De boom is groen -what else- en daarin hangen rode en zilveren glimmende en matte ballen aangevuld met een bontgekleurde (kinder)ballen en kerstfiguurtjes. Er staan van die kaarsjes in die je vastklemt op een tak en er liggen dikke zilveren slingers op de takken. Bovenop prijkt natuurlijk een piek.
We hebben al jaren een kunstboom, puur voor het gemak. In een ideale wereld zou deze heerlijk ruiken naar dennengeur.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Dit liedje -en ook de video- is echt jeugdsentiment. Het is volgens mij niet eens een officieel kerstliedje, maar je hoort het elk jaar in de dagen voor Kerstmis regelmatig op de radio. Op een jaar na stond het ook altijd in de top 2000. Het leuke is dat ik vroeger ook een boekje had van Bruintje Beer -de Nederlandse vertaling van Rupert.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 49; niets is zo veranderlijk als het weer


Tegenwoordig vind ik het heerlijk om met nummers als deze mee te blèren. Maar hé *confession* zodra Sinterklaas op de boot zit, gaat bij mij de radio -in huis, op mijn wekker en in de auto- op Sky Radio. Dat zegt denk ik wel genoeg.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Tja, wat kan er echt niet… In eerste instantie moest ik bij deze vraag denken aan zo’n vraag die bij een missverkiezing wordt gesteld, wat is je grootste wens? Er kan een heleboel niet met Kerst! Überhaupt niet! Met Kerst nog ergens een oorlog of een ruzie uitgevechten, dat kan niet. Ik vind het niet kunnen dat er kinderen alleen in een instelling zitten met Kerst, omdat ze geen thuis hebben. Ik vind het sowieso niet kunnen dat er mensen alleen zijn of het gevoel hebben dat ze alleen zijn. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat is niet bevorderlijk voor mijn kerstige gemoedstoestand.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Ik kijk niet uit naar een specifiek kerstgerecht. Eigenlijk ben ik meer van de keuze uit meerdere hapjes. Sowieso vind ik het leuk als er tijdens een van de dagen wordt gegourmet. Toevallig is dat bij ons vandaag -whoop whoop: lang leve de stank in je huis-. Daarnaast vind ik het idee van buffetten altijd lekker en ontspannen. Iedereen neemt iets mee, zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij lekker vindt en de gastvrouw/-heer hoeft dan niet heel de middag in de keuken te staan.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Ik koop geen kerstoutfit voor mezelf. Toevallig heb ik dat dit jaar voor Luuk wel gedaan. Hij had voor het eerst kerstdiner op school en ik vond het wel leuk als hij er wat netter uit zou zien aan tafel. Maar poepiesjiek, nee. Zo zijn wij niet en zo doen wij niet, zal ik maar zeggen. Meestal kleed ik me in het donkergrijs of zwart. Ik lak mijn nagels wel altijd rood, geld dat ook? Misschien zet ik mijn kerstmuts wel op of hang ik kleine rode of groene kerstballetjes (die ik dit jaar toevallig tegenkwam) in mijn oren.

Maak ook: [Recept] Kerstmis Chocolade Bark

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Kerst over 25 jaar… Dan ben ik 65 jaar! Hoe bizar is dat?! Dan hoop ik in alle gezondheid in een sfeervol ingericht huis tijd met vrienden en tijd met mijn gezin door te kunnen brengen. Dat we genieten van lekker eten en drinken, maar vooral van elkaars aanwezigheid en tradities voortzetten die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

De Is het al bijna Kerst? Tag

Hét Kerstgevoel, daar moest ik eerlijk gezegd dit jaar wel een beetje inkomen. Iets met erg druk, bezig en onderweg zijn… Tradities, ja die hebben we wel. Natuurlijk de kerstboom pas opzetten als Sinterklaas is vertrokken en ook dan pas Sky Radio door de speakers laten knallen. Een andere traditie die we pas hebben sinds Luuk en Sofie er zijn en die ik echt heel leuk vind, is dat zij elk jaar een kerstbal mogen uitzoeken om vervolgens thuis in de kerstboom te mogen hangen. Als ze dan later, misschien wel over 25 jaar, een eigen Kerstboom mogen optuigen, dan krijgen ze hun eigen uitgezochte ballen mee.

Dit was de ‘Is het al bijna kerst?’ Tag. Omdat het vandaag al Kerst is, tag ik zelf niemand. Misschien volgend jaar weer. Ik kijk ernaar uit!

Fijne Kerstdagen en geniet van elkaar!

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge