De 10 leukste Sinterklaasactiviteiten op weg naar Pakjesavond
Kinderen, Lifestyle

De 10 leukste Sinterklaasactiviteiten op weg naar Pakjesavond

Naarmate Pakjesavond nadert neemt de spanning hier in huis toe. Hoe lang duurt dan de middag uit school op weg naar Pakjesavond? Daarom deel ik vandaag de 10 leukste Sinterklaasactiviteiten op weg naar Pakjesavond als afleiding en om de tijd een beetje gezellig door te komen.

1. Pepernotenspel

Doel van het Pepernotenspel is dat je zo snel mogelijk al je pepernoten hebt opgegeten. Geef iedereen die meedoet 21 pepernoten, of kruidnoten in het meeste geval en zorg dat er een dobbelsteen is. Leg de pepernoten in een piramidevorm met een rij van zes pepernoten onderin, daarboven een rij van vijf kruidnoten en zo verder omhoog naar een kruidnoot bovenop. Om de beurt dobbel je een rijtje je mond in. Dobbel je vier, dan mag je het rijtje met vier pepernoten opeten. Is je rij al opgegeten, dan heb je pech.

2. Kruidnoten bakken

Maak het jezelf makkelijk en koop een kant en klaar pak om zelf kruidnoten te bakken. De kinderen zijn weer even bezig en de kruidnoten zijn vrij snel te eten. Kinderen blij, jij blij.

3. Pieten disco

Zoek de leukste cd met Sinterklaasliedjes op, zet de muziek op tien en dansen maar. Doe lekker gek, doe de Pietendans en laat de kinderen hun energie eruit schudden.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 46; over Sinterklaas en donker buiten

4. Nep cadeautjes maken

Heb je nog kosteloos materiaal in huis, zoals eierdozen, pakken melk of iets in die trant, pak het in. Heb je dat niet, pak dan gewoon dingen in die je dagelijks gebruikt -die niet kunnen breken of scheuren. Denk aan een puzzeldoos, een mandarijn, een boek of een speelgoedauto.

5. Cadeautjestoren bouwen

Heb je net als bij de vierde activiteit nep cadeautjes gemaakt van kosteloos materiaal? Maak er een toren van en doe een wedstrijdje wie je hoogste cadeautjestoren kan bouwen, zonder dat die omvalt.

6. Sinterklaasfilm kijken

Ze worden op tv uitgezonden, misschien heb je er wel een op dvd staan en Netflix staat er vol mee. Ga een Sinterklaasfilm kijken. In thema ben je dan meestal weer anderhalf uur onder de pannen. Mijn favoriete Sinterklaasfilm is ‘Het Paard van Sinterklaas‘ en het vervolg ‘Waar is het Paard van Sinterklaas?’ is bijna net zo leuk.

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Sinterklaasliedjes

7. Sinterklaasboeken (voor)lezen

Er zijn veel leuke Sinterklaasboeken. Mijn kinderen ontspannen altijd (lees: meestal) als ik hen voorlees. Dit zijn 5 leuke titels:

  1. Dikkie Dik – Sinterklaas – Jet Boeke
  2. Nog één nachtje slapen… Feest! – Jacques Vriens
  3. Sinterklaasje – Liesbet Slegers
  4. Woezel en Pip – Aftellen tot Sinterklaas – Dromenjager
  5. De Spiekpietjes – Thaïs Vanderheyden

8. Verkleden als Sinterklaas of Piet

Iets wat je kinderen misschien al vaker de afgelopen weken hebben gedaan, verleden als Sinterklaas of Piet. Niets leukers om het vandaag nog een keer te doen. Maak voor Sinterklaas een baard van watten en geef Piet met wat schmink of make-up roetvegen.

9. Klimmen en klauteren als de Pieten

Mits het weer het toelaat -iets met nu het weer zo lelijk is, kun je natuurlijk naar buiten gaan. Zoek een speeltuin op in de buurt en laat je Pietjes lekker klimmen en klauteren om wat van hun uitgelaten energie kwijt te raken.

Lees ook: Sinterklaas en de 4 cadeautjesregel

10. Tekenen voor Sinterklaas

Natuurlijk hebben ze er al zat gemaakt dit jaar. Hé, zelfs vanuit het Sinterklaasjournaal moest er een tekening gemaakt worden. Hier kon vooral mijn kleuter er geen genoeg van krijgen en bij iedere schoenzetterij zat er een tekening in zijn schoen. Zal hij hebben gedacht dat hij elke keer een cadeautje in zijn schoen kreeg als hij er een tekening in deed om het cadeautje mee in te pakken? Voor kinderen die na zoveel tekeningen inspiratieloos zijn geworden zijn er zat websites te Googlen waar je Sinterklaaskleurplaten kan vinden. Kleur lekker zen mee, zet er wat lekkers bij en het is gezelligheid alom.

Heb jij zin in Pakjesavond? Is het nog een beetje gezellig in huis of zijn je kinderen door de spanning niet te genieten? Ik ben benieuwd naar je reactie en lees deze graag terug in de comments hieronder. Ik wens je in elk geval veel plezier.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge