5 x Checklist voor de Koningsspelen
Kinderen

5 x Checklist voor de Koningsspelen

Voor alles is een eerste keer! Ook voor de Koningsspelen. Net als ieder andere feestdag die op school wordt gevierd en/of georganiseerd wordt ervan uit thuis wel iets verwacht. Of er blijkt iets anders dan normaal te gaan. In mijn korte carrière als basisschoolmoeder heb ik al een paar feestdagen langs zien komen. Door schade en schande wordt men wijzer. Mijn 5 x checklist voor de Koningsspelen deel ik hier met jou…

Oranje T-shirt

Ik heb het voor elkaar gekregen om ‘de Koningsspelen’ op de peuterspeelzaal te vergeten, te laat door te hebben en toen was er dus nergens meer een (leuk) oranje T-shirt meer te krijgen. Dat gaat mij dus nooit meer gebeuren. Bijna niet dan, want vorig jaar ging ik er nog vanuit dat Luuk vanuit school een T-shirt van de Koningsspelen zou krijgen. Toegegeven, het is nu ook laat, maar het is beter om er vandaag achter te komen dat je geen Oranje T-shirt voor je kind hebt, dan vrijdagochtend. Denk ook aan de groeispurt van vorige maand! De leukste oranje T-shirts en accessoires vind je bij de Zeeman, Kruidvat of HEMA.
5 x Checklist voor de Koningsspelen
Misschien ben je hulpouder deze dag of moet je op een of andere manier acte de préséance geven *steekt vinger op* en dan is het wel zo gezellig om jezelf ook in een vleugje oranje te hullen. Dus hop hop, die kast in en anders vliegensvlug naar de dichtstbijzijnde winkel. Tip: drogisterijen en huishoudwinkels hebben vaak goedkope varianten van T-shirts en accessoires.

Ontbijt of lunch

Vaak wordt er tijdens de Koningsspelen een gezamenlijk moment van eten georganiseerd. Dat kan in allerlei varianten zijn. Een gezamenlijk ontbijt, tussendoortje of lunch. Let erop óf er een gezamenlijk moment is. En vooral welke! Nog belangrijker: of je kind daar zelf iets voor moet meenemen of niet. Dat je kind te veel eten en/of drinken meeneemt is vervelend, maar niet erg. Dat je kind bijvoorbeeld zonder ontbijt op school komt is vreselijk! Bij ons is dit jaar geen koningsontbijt en moeten de kinderen zelf hun tien-uurtje meenemen. Mits kinderen niet overblijven, eten ze tussen de middag gewoon thuis. Hoe zit het bij jouw kind op school?

Continurooster

Onze school is vooralsnog een school zonder continurooster. Vorig jaar was er tijdens de dag van de Koningsspelen wel een continurooster, maar dit jaar niet. Mogelijk gaat het bij jullie wel anders. Dat betekent dat er op school wordt geluncht -moet je zelf voor de lunch zorgen? en dat je kind ’s middags eerder uit is. In mijn geval moet ik dus op de gewone tijd op school zijn om hem op te halen, maar voor jou betekent dat misschien wel dat je eerder opvang moet regelen. Netwerken dus!

Lees ook: de Koningsdag tag

Vakantie

En als je dan toch bezig bent, controleer de vakantie ná de Koningsspelen. Luuk heeft na de Koningsspelen nog een week school en daarna twee weken meivakantie. Bij jullie gaat het vakantieprogramma misschien al in. Zet je wekker uit -zo zonde- schakel over naar standje relax of regel opvang of oppas als dat in jouw situatie nodig is. Oeh! En om pijnlijke momenten te voorkomen als het toch vakantie blijkt te zijn, doe maandag net alsof je een vroege wandeling/fietstocht/autorit doet met je kind(eren) als je er op weg naar school achter komt dat je toch vergeten was om je wekker uit te zetten.

Fitlala

Het officiële lied van de Koningsspelen 2018 heet ‘Fitlala’ en vind je hier. Het wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen -jeugdsentiment! en ze hebben er een leuk dansje bij bedacht. Je kan het liedje en het dansje hiermee van tevoren oefenen. Mijn jonge kleuter vertelt geregeld over zijn belevenissen op school, maar over Fitlala had hij nog niets losgelaten. Toen we van de week een beetje laat op school aankwamen, stonden kinderen het toevallig te oefenen in de klas. Van mijn voorstel om het liedje of het dansje te oefenen wil hij niets weten. Iets met spannend… Na één keer het lied te hebben gehoord -ik ben dan wel nieuwsgierig- zat het al in mijn hoofd. “We swingen ons Fitlala, yes, daarom – parompompom”…
Heel veel plezier tijdens de Koningsspelen!

Check check dubbelcheck en zo niet, dan toch?! Gelukkig zijn we allemaal maar mensen en doen we ons best. Uiteindelijk gaat het om het plezier van de kinderen, toch?
Groetjes van Cindy

Affiliate links

Bron uitgelichte afbeelding
Bron afbeelding 2
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge