[DIY] Bloemen voor de Koningin
DIY, Knutselen

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Bijna alle vrouwen houden van bloemen, dat is een feit. Ik houd van vrolijk gekleurde tulpen en van grote rozen in zachte kleuren. In het bijzonder houd ik van zelf gemaakte bloemen. Van die geknutselde door mijn kinderen.

Koningin Maxima is een vrouw en houdt ook van bloemen. Dat kan niet anders. Houdt ze, net als ik, van tulpen en van rozen? Zullen de prinsessen weleens bloemen voor haar hebben geknutseld?

Omdat de ze er tijdens Koningsdag vast geen genoeg van kan krijgen knutselen wij vandaag bloemen voor de Koningin.

Wat heb je nodig om bloemen voor de Koningin te maken?

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Aan de slag:

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Knip vierkanten uit het crêpepapier van ongeveer 20x20cm. Voor deze bloemen heb ik ongeveer 6 velletjes per bloem gebruikt. Tip: hoe groter het vierkant, hoe groter de bloem en mogelijk moet je dan dus meer velletjes gebruiken om een ‘volle’ bloem te krijgen.

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Leg de velletjes op elkaar en vouw ze als een old-school muizentrappetje van ongeveer 2 centimeter op.

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Vervolgens bind je het chenille om het midden heen. Draai hem strak om zijn eigen steeltje, zodat hij stevig blijft zitten.

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Knip de uiteinden van het crêpepapier af in een punt om een soort anjer-look te krijgen; een kleine knipoog naar een eerdere generatie. Je kunt de uiteinden natuurlijk naar wens knippen voor een ander effect.
[DIY] Bloemen voor de Koningin

Vouw de waaier voorzichtig open en haal de blaadjes nog voorzichtiger uit elkaar. Knip de bloemblaadjes op de vouwlijn 2 cm in voor een voller effect.

[DIY] Bloemen voor de Koningin

Herhaal deze stappen met de andere twee bloemen en geef het bosje aan de Koningin als je haar toevallig tegenkomt tijdens Koningsdag. Of zet het gewoon gezellig in een glazen karaf of vaasje in huis.

Let op: crêpepapier kan afgeven!

Veel plezier tijdens Koningsdag!

Knutselen jouw kinderen ook zo graag? Maak jij bloemen voor de Koningin -misschien wel voor jezelf? Of knutselt jouw peuter of kleuter misschien wat anders?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!


Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge