Kinderen

Bliksem!

Tegen de tijd dat je kleine meisje wat langer tv kan kijken. Zich langer dan een kwartier kan concentreren op het bewegende beeld. De rust heeft om even te zitten. Denk je dat het omslagmoment daar is. Niet dus!

Nou moet je weten dat ik Disney dvd’s spaar. Films van Disney-Classics en Disney-Pixar. Ik vind ze fantastisch! Ik heb ze bijna allemaal. Hoewel, ik moet mijn ‘stash’ aanvullen, want de laatste Disney-Classic is Rapunzel (maart 2011) en de laatste Disney-Pixar is Cars 2 (juli 2011). Ze staan op mijn verlanglijstje.

Toen Luuk voor het eerst een ‘film’ wilde ‘kijken’ heb ik hem heel veilig en vertrouwd ‘Het Grote Verhaal van Winnie de Pooh’ aangeboden. Vond hij geweldig en heeft de eerste iets langer dan een kwartier zitten kijken. Toen de opbouw er van wat langer kijken eenmaal een beetje inzat en hij zolang kon kijken tot Teigetje het huisje van Winnie de Pooh rolde en stuiterde had hij een favoriet. Teigetje! Ik ben ook Teigetje-fan! Er ontstond een soort spanningsboog tot de komst van Teigetje. Elke keer weer. Maar die liefde ging voorbij.

Ineens waren daar Bliksem en Takel. Luuk ontwikkelde een voorliefde voor auto’s en als onderdeel van die liefde keek een enkele keer naar ‘Cars’. Een heel ander genre met een andere manier van kijken. Veel sneller, veel meer gevat. Hij moest even inkomen, maar je zag het gebeuren. Zeker toen hij een metalen-autootje van Bliksem en Takel kreeg. Hij was fan! Heel groot fan! Sinds die tijd is het bijna dagelijks dat een gedeelte of de hele film Cars wordt gekeken.

Na een hele tijd werd dit afgewisseld met ‘Cars 2’. Deze film is met Finn McMissile en och, wat heeft hij deze film spannend gevonden. Vooral het eerste deel van de film. Met grote ogen, op het puntje van de bank en zonder zich te verroeren in onze aanwezigheid, wilde hij persé kijken. We mochten dan ook steevast weer weggaan (lees: koken, de was doen, ramen zemen, de vaatwasser uitruimen, etc) als het spannende gedeelte voorbij was. Maanden heeft hij aan iedereen die het wilde horen vertelt dat het begin van de film een beetje spannend was. Hij kan het nog steeds wel spannend vinden, ondanks dat hij de film al honderdzevenenzestig keer heeft gezien, of zoiets. Zo veel keer heb ik de film dus ook al gezien.

Ik heb verwoede pogingen gedaan om er een andere film in te krijgen. Ik bedoel, op een keer ben je het wel zat. Dat je op een gegeven moment kinderliedjes uit je hoofd kent of dat je karakters uit tv-series bij naam kent, oké. Maar dat je hele scripts op de achtergrond kan meepraten gaat best ver.

Goed, er is nog geen liefde ontstaan voor ‘Finding Nemo’, ‘Toy Story’ of enkele andere film. Hij maakt weleens een uitstapje en kiest dan voor ‘Wall-E’, ‘Tinkerbell’ of ‘101 Dalmatiërs’, maar alle Disney-prinsessen bijvoorbeeld blijven links in de kast staan.

Nou dacht ik dus dat er een omslagmoment zou komen tegen de tijd dat Sofie zich langer dan een kwartier kon concentreren het bewegende beeld. Dat er eindelijk iets anders dan Bliksem, Takel en Finn McMissile gekeken zou worden. Dat er eindelijk Disney-prinsessen in huis kwamen.

Vandaag was het zover en mocht Sofie kiezen welke film ze wilde ‘kijken’. Ik stond al met een paar titels in mijn handen waarvan ik hoopte dat haar voorkeur uit zou gaan, maar je vermoed misschien al wel wat er gebeurde toen ze antwoord gaf… ‘Bliksem!’. En ik hoorde Luuk haar toefluisteren dat het begin van Cars 2 wel een beetje spannend is…

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

2 Reacties

 • Reply Diana Kuijt 8 januari 2017 at 22:02

  Cars, Takel, Bliksem….. geen idee wie dat zijn. Of wacht, zijn dat die autootjes waar de speelgoedmand mee vol ligt? 🤣

  • Reply Cindy 8 januari 2017 at 22:50

   Katsjing! Jij hebt ook een fan in huis. Leuk!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge