Benodigdheden peuter van ledikant naar groot bed
Kinderen, Lifestyle

Benodigdheden peuter van ledikant naar groot bed

Kleine meisjes worden groot en afgelopen week was het zover. Sofie, mijn peuter, werd 3 jaar. Tot die tijd sliep ze heerlijk in haar ledikant. Het was en is een momentje, maar sinds een paar dagen slaapt ze niet meer in haar ledikant, maar in een groot bed. Een halfhoogslaper of haar grote meidenbed, zoals ze het steevast en trots noemt. Als je denkt dat je met de aanschaf van een groot bed klaar bent, kun je het wel vergeten. Er komt veel meer kijken bij de aanschaf van een groot bed. De benodigdheden peuter van ledikant naar groot bed; wat wij aanschaften en mijn tips lees je hier.

Matras

Wij wilden graag een foammatras met een hoes die afritsbaar zou zijn. Onze keuze viel op de Malvik 90×200 cm middelhard van IKEA. Deze heeft een royale laag zachte vulling voor extra ondersteuning en comfort. Wij vonden het matras heel betaalbaar. We gebruiken deze nu ook bijna anderhalf jaar voor Luuk en hij bevalt prima.

Dekbed

Na een hoop vooronderzoek wilden we graag een katoenen dekbed. Een katoenen dekbed heeft een uitstekende vochtregulatie. Een ander voordeel is dat het anti-allergisch is en, niet geheel onbelangrijk, makkelijk wasbaar. Zelf hebben we een 4-seizoenen dekbed en daar zijn we al jaren heel tevreden mee. We vonden een 4-seizoenen dekbed 100% katoen 140×200 cm bij LION Beddenshop. De prijs voor dit dekbed vonden wij heel erg meevallen. Ook deze gebruikt Luuk deze al bijna anderhalf jaar. We hebben zowel het dekbed van het zowel het voorjaar als het najaar al meerdere keren gewassen en het dekbed blijft goed.

Waterdichte matrasbeschermers

Om de zoveel tijd zijn ze voor weinig in de aanbieding bij bijvoorbeeld Kruidvat, waterdichte matrasbeschermers. Je hebt dan meestal een gewone en een luxe variant. Wij hebben 2 luxe waterdichte matrasbeschermers. Deze toplaag voelt net iets comfortabeler. Waterdichte matrasbeschermers heb je gewoon nodig met jonge kinderen en kinderen die in de fase zitten van zindelijkheidstraining. Bovendien beschermen ze het matras ook tegen de invloeden van buikgriep of iets in die trant. Alles wat boven de beschermer ligt kan net als de beschermer de was in, maar het matras zelf blijft droog. Heel belangrijk dus!

Lees ook: onze peuter is zindelijk

Stretch moltons

Zo’n waterdichte matrasbeschermer heeft een plastic laagje met als gevolg dat het wat kan ‘kraken’ en kan zweten. Om dat te voorkomen gebruiken wij ook stretch moltons. Tenminste, voorkomen… Het vangt een hoop op. Bovendien, als Sofie over een tijd echt, maar dan ook echt overtuigd nachtzindelijk is, een ongelukje zit immers in een klein hoekje, dan hoeven deze moltons niet meer te worden aangeschaft. Wij hebben er twee.

Jersey hoeslakens

Deze gebruiken wij zelf ook en liggen gewoon lekker zacht. De jersey hoeslakens zijn te koop in allerlei kleuren, maar wij gebruiken alleen witte hoeslakens. Net als bij Luuk. Al het witte spul kan dan in een keer bij elkaar in de was op 60°C. We hebben er drie.

Hoofdkussen

Om te zien of kinderen toe zijn aan een hoofdkussen, kun je hun slaaphouding observeren. Gaan ze op hun arm liggen of op een knuffel, dan willen ze wat hoger gaan liggen met hun hoofd. Sofie had daar minder behoefte aan en daarom paste Mijn eerste kussen goed bij haar. Dit is een kussen speciaal voor peuters. Het heeft een goede dikte voor een anatomisch juiste slaaphouding. Natuurlijk is het wasbaar in de wasmachine. En, misschien wel het allerbelangrijkste: het kind kan dwars door het kussen heen ademen. En dat is wel zo’n gerust gevoel. Wij dachten dat Sofie het kussen nog uit bed zou gooien, maar ze gaat er juist heerlijk met haar hoofd op liggen.

Molton kussensloop

Om het kussen te beschermen tegen zweet en vuil gebruiken wij een molton kussensloop. Mits er geen ongelukjes gebeuren was ik, net als bij Luuk, de moltons (dus ook die van het matras) een keer in de maand. Wij hebben er twee.

Dekbedovertrekken

En met de dekbedovertrekken kun je natuurlijk helemaal losgaan. Het terugkerende thema in Sofie’s kamer is roze, dus dat zie je ook terug in haar dekbedovertrek. Op de foto ligt ze onder een dekbed van Lief! Lifestyle. Een andere variant hiervan is momenteel nog te koop bij Kruidvat. Wij hebben drie sets van overtrekken. Een voor op bed, een in de was en een in de kast. Je weet immers nooit… Ik verzamelde de drie sets in de afgelopen maanden en scoorde ze met een leuke aanbieding.

Slaapt jouw kind al in een groot bed? Wat heb jij daarvoor aangeschaft? Heb je misschien hetzelfde in de kast liggen? Ik lees graag je reactie bij de comments hieronder!

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot een volgende keer!
Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge