7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie
Kinderen, Lifestyle

7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie

De vakantie is begonnen en daarmee ook het vakantieprogramma. Deze vakantie is er, bij ons in elk geval, een die twee weken duurt. Twee weken kunnen heel lang duren, zeker als de weersvoorspelling niet al te best is. Wij gaan niet op vakantie en daarom ben ik van tevoren al bezig geweest met het samenstellen van het programma en vandaag deel ik hier mijn tips. Hier lees je 7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie.

7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie

Vooralsnog heb ik het geluk dat ik me voor een vakantie niet druk hoef te maken met BSO of andersoortige opvang voor mijn kinderen. Ik maak me meer druk over hoe ik de dagen, de weken doorkom. Een vakantie kan best lang duren met een kleuter en bijna kleuter. Daarom struin ik altijd van tevoren het internet en de activiteiten hier in de buurt af of ik een leuk vakantieprogramma kan samenstellen. Zo ook deze keer en, omdat ik het altijd heel makkelijk vind als een ander voor mij het werk doet, heb ik het in dit geval voor jou gedaan. Hier lees je 7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie.

1. Geitjes kijken

7 x leuke activiteiten met kleuters in de meivakantie
Het is (bijna) mei en in mei leggen alle vogels een ei. Zo flauw, maar wel waar. Wat ook waar is dat er in deze periode veel geitjes worden geboren. Ga naar de kinderboerderij om geitjes te kijken. Of ga naar een geitenboerderij, waar de kinderen een flesje melk aan de geitjes mogen geven. Vinden ze leuk!

2. Natuurspeeltuin

Ze poppen op als paddenstoelen uit de grond, natuurspeeltuinen. Een natuurspeeltuin is helemaal hip, hot en happening volgens de laatste pedagogische opvoedtrend. Kinderen kunnen er klimmen, klauteren, met zand en water spelen (lees: vies worden) en op zoek naar beestjes en meer klein krioelend spul. Je vindt er vast wel een bij jou in de buurt.

Lees ook: Moederdag Giveaway: €50 shoptegoed + gratis verzending van Albelli

3. Logeren bij opa en oma

Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is. Logeren bij opa en oma is gewoon erg leuk. Laat je kinderen zelf hun koffertje inpakken met hun pyjama, tandenborstel en knuffels. Check nog wel even of ze genoeg kleding hebben ingepakt -Luuk bleek laatst geen broek gepakt te hebben. Breng ze weg, drink nog een bak koffie en laat ze onderdompelen in volledige aandacht van opa en oma.

4. Speeltuintjes-tocht

Bij ons blijft het favoriet, de speeltuintjes-tocht. Niet te ver weg, dus als de verwachte regen daadwerkelijk valt dan ben je snel thuis. Je kan er heen wandelen en je kinderen kunnen op de fiets, driewieler of step om zo nog wat extra energie kwijt te kunnen. Struin je eigen wijk af of bezoek die van de buren.

Lees ook: Echte Post Is Cool; wat heb ik gegeven?

5. Roadtrip

Zet je kinderen achterop de fiets en maak een roadtrip. Fiets naar het bos om te gaan picknicken of naar het strand om met zand en water te kunnen spelen. Fiets naar de ijsboer om een ijsje te eten of in ons geval, langs de plaatselijke fruitteler om vers fruit te kopen.

6. Vliegtuigen spotten

Wij gaan deze meivakantie niet zelf op vakantie met het vliegtuig. Sterker nog, we zijn nog nooit met de kinderen op vliegvakantie geweest. Dat neemt niet weg dat het leuk is om vliegtuigen te spotten. Dat kan in je eigen achtertuin, bij voorkeur op een dag met een strakblauwe lucht. Het kan ook op een officiële spottersplek en natuurlijk op Schiphol. Kun jij zien van welke maatschappij het vliegtuig is?

Lees ook: Echte Post Is Cool; wat heb ik gekregen?

7. Krijspaleis

Tja, hij staat gewoon op het wensenlijstje van onze kleuter en peuter. Ze willen deze vakantie graag een keer naar een binnenspeeltuin, beter bekend als het krijspaleis. Of we daadwerkelijk gaan is nog de vraag, maar het is in elk geval een prima joker om in te zetten op een regenachtige dag.

Fijne vakantie!

Blijven jullie thuis of gaan jullie op vakantie?

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeeldingen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge