7 x de leukste activiteiten voor het paasweekend
Kinderen, Lifestyle

7 x de leukste activiteiten voor het paasweekend

Heb jij al plannen voor het paasweekend? Wij gaan knutselen voor Pasen, paaseieren zoeken en bij de lammetjes kijken. Natuurlijk gaan we ook nog heel veel chocolade eitjes eten, gourmetten en dan is het weekend alweer bijna gevuld. Als jij nog geen plannen hebt, heb ik hier wat inspiratie voor je met 7 x de leukste activiteiten voor het paasweekend.

7 x de leukste activiteiten voor het paasweekend

Het belooft een koud en wisselvallig weekend te worden. Daarom heb ik 7 x de leukste activiteiten voor het paasweekend voor zowel binnen als buiten. Activiteiten die kortdurend zijn en die je wat langer kunt laten duren.

Paasspeurtocht

Tijdens het paasweekend organiseren diverse bezoekerscentra van bos- en duingebied een paasspeurtocht. Vaak kun je tegen een klein bedrag, meestal als een donatie voor de verenigingskas, de natuur in.

Lees ook: Pasen; hoe zat het ook alweer?

Lammetjesdagen

Pasen; hoe zat het ook alweer
Het is lente en dat betekent dat er jonge dieren worden geboren. Lammetjes zijn onlosmakelijk verbonden aan Pasen en hoe leuk is het dan om tijdens het paasweekend bij de lammetjes te gaan kijken. Op diverse locaties in Nederland worden er lammetjesdagen georganiseerd. Op de (kinder)boerderij wordt tijdens deze dagen vaak nog meer georganiseerd. Via Google vind je vast wel een (kinder)boerderij bij je in de buurt.

Paasbrunch

In diverse restaurants kun je terecht voor een heerlijke paasbrunch, mits je er natuurlijk op tijd bij bent met reserveren. Ideaal als je kunt wil uitslapen en je kinderen elkaar de tent niet uitvechten als ze niet op tijd gevoederd worden. Heb je zin om lekker thuis te blijven en uitgebreid te brunchen (met vrienden of familie) dan heb ik hier als voorbeeld nog 10 x lekker voor op je matse.

Paasmarkt

Tegenwoordig worden er steeds vaker paasmarkten georganiseerd. Vaak zijn deze er al tijdens de dagen voor Pasen. Google op ‘paasmarkt’ en je komt een heel eind om een gezellige paasmarkt bij jou in de buurt te vinden.

Maak ook: [Recept] 3 x Chocolade Bark voor Pasen

Paasvuren

Paasvuren zijn vooral een traditie in het oosten van het land. Een soort nieuwjaarsvuren, maar dan anders. Het schijnt een hele happening te zijn en iedereen is welkom om het een keer mee te maken. Als je vanuit het westen van het land komt, moet je er alleen en helaas een flink stuk voor rijden. Vind je het te ver en wil je er toch de fik in steken, steek dan eens een Zweedse fakkel aan.

Dansende koeien

Zo in het voorjaar is het voor de boer het uitgelezen moment om zijn koeien de wei in te laten. De dagen zijn dan minder nat en het gras is groener dan groen. Zo rond Pasen gaan de koeien voor het eerst naar buiten en dat moet je een keer hebben meegemaakt. Je weet niet wat je ziet -instant happiness, met die dansende koeien.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 12; over lekker eten en de lente

Thuisblijven

Je hoeft er natuurlijk niet op uit te gaan. Zeker als het weer niet mee zit is de kans groot dat je thuisblijft. Thuis kun je met je kinderen een leuke kinderserie op Netflix bingen. Er zijn echter geen echte series in het thema van Pasen als je dat zou willen. Je zou kunnen gaan knutselen in het thema van Pasen. Ik heb hier dan 5 makkelijke knutsels voor Pasen. Ook kun je wat lekkers bakken, zomaar of voor bij de Paasbrunch. Ken je deze Chocolade Bark voor Pasen al?

Heb jij al plannen voor het paasweekend?

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeeldingen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge