6 x Hoe je weet dat de herfst is begonnen
Lifestyle, Persoonlijk

6 x Hoe je weet dat de herfst is begonnen

De meteorologische herfst is op 1 september al begonnen. Dan schijnen de meeste loofbomen en ook andere planten hun bladeren te verliezen. Ik heb op school altijd geleerd dat de herfst op 21 september begint. Dat is dus sinds gisteren. Het kan ook anders. Hier lees je 6 x hoe je weet dat de herfst is begonnen…

#1 Kachel in de badkamer slaat weer aan

Het koelt ’s nachts buiten flink af en daardoor in huis ook. Die kou heeft een prettige bijkomstigheid. Niet meer vanuit je bed de koude badkamer inlopen. Maar genieten van een voorverwarmde ruimte. En om het nog lekkerder te maken, kun je je handdoek over de kachel leggen. Heerlijk als de kachel in de badkamer weer aan slaat.

Lees ook: een ei hoort er weer bij… Of niet?

#2 Gang ligt vol met blaadjes

Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar ik heb het idee dat mijn tuin in de verkeerde hoek staat. Onze voortuin ligt altijd vol met blaadjes die van de bomen uit de straat zijn gewaaid. Met een beetje goede wind, waaien die blaadjes naar binnen. Resultaat; de gang ligt vol met blaadjes. Ik kan genieten van de herfst, maar er zijn grenzen.

#3 Stormt in huis

In de herfst is er meer wind en regen buiten. Het stormt zelfs regelmatig. Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar mijn kinderen gaan in de herfst minder graag naar buiten. Ik ook! Ze worden minder gelucht. Er blijft dus altijd iets te veel aan energie in dat kleuter- en peuterlichaam zitten. Gevolg: het stormt in huis.

Lees ook: shoplog: producten van de Action

#4 Ademwolkjes in de lucht

Het wordt kouder buiten. Als je ’s morgens de deur uit gaat is de kans groot dat je van die ademwolkjes in de lucht kan blazen. Leuk voor de kinderen om net alsof te doen dat er rook uit hun mond komt. Voor mij altijd een teken dat ik de winterjassen van zolder moet halen.

#5 Spinnenwebben in your face

Met deze vieze variant weet je ook dat de herfst is begonnen. Spinnenwebben in de tuin die je als een soort mission impossible moet zien te ontwijken op weg naar de schuur als je de fietsen ’s morgens wil pakken. Oeh! En bedenk dat je misschien de eerst bent die de poort uit fietst. Je weet nooit zeker of je de eerste ‘Sjaak’ bent die de spinnenwebben in zijn/haar gezicht vangt. In your face! Getver-de-getver…

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 37; regenboog, vrije dagen en appelkruimeltaart

#6 Buienradar is je beste vriend

Als de herfst is begonnen trek je de band met Buienrader nog eens sterk aan. Het is je beste vriend. Het is echter wel een vriend die je niet blindelings kan vertrouwen -ik spreek uit ervaring- dus wees op je hoede en kijk niet alleen naar je schermpje als je je kinderen van school moet halen of de deur uit moet voor een boodschap. Kijk ook gewoon naar buiten en schat zelf in of je misschien toch de auto moet pakken.

Hoe weet jij dat de herfst is begonnen? Ik ben benieuwd of jij je aan de kalender houdt of dat je het op een andere manier weet. Ik lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Groetjes van Cindy

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge