5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen
Lifestyle

5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen

Weet je nog dat mijn hubster en ik in oktober een weekendje naar Zwolle gingen? Ik plaatste daar in november al een plog over. Uitgeschreven was ik nog niet, want het was een ‘beetje’ anders dan verwacht. 5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen…

Weekendje weg

Mijn hubster en ik geven elkaar sinds een paar jaar voor onze verjaardag een weekendje weg. Om dat een beetje budgetair aan te pakken -je bent er met zo’n weekendje immers nog niet met alleen de kosten voor een hotel- maken we daarbij gebruik van de Kruidvat hotelbonnen. Deze actie is twee keer in het jaar, dus komt dat goed uit met onze verjaardagen. So far, so good.

Kijk ook: plog; weekendje in Zwolle

5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen

We zijn ons ervan bewust dat we niet de beste kamers uit de beste vleugels van een hotel krijgen als we met die hotelbonnen boeken. Als we er optijd bij zijn, zijn er over het algemeen in de meeste beschikbare vier sterren hotels -ja, ****! nog kamers vrij. So far, so good. Nou weet ik niet precies aan welke voorwaarden een hotel moet voldoen om vier sterren te krijgen, maar het lijkt me toch echt dat je deze niet bij een pakje boter krijgt. Of misschien toch wel: 5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen.

1. Bakstenen onder de poten van het bed

5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen
Misschien was je oog er bij de uitgelichte afbeelding al op gevallen… Ja, je zag het goed. Toen wij, na een toch wel lange reis -iets met aan de andere kant van het land en files onderweg- de hotelkamer binnenstapten was dit het eerste wat ons opviel. Er lagen bakstenen onder de poten van het bed. Hoe bizar! Men had zelfs nog geprobeerd om de stenen een soort van op de leuken met Duck tape.

Lees ook: mijn kinderen hebben populaire kindernamen

2. Haren in het doucheputje

Oké, de bakstenen onder het bed hadden we na een hoop hoofdschudden geaccepteerd. De kamer stelde ook verder niet zoveel voor -hoefde ook niet, want we kwamen er immers alleen om te slapen, dus toen we enigszins opgefrist waren gingen we de stad in. We namen het er nog even van dat de winkels open waren en schoven aan bij het restaurant waar we hadden gereserveerd. Bij terugkomst in het hotel leek er me na een lange en gezellige dag niets lekkerder dan na een warme douche in bed te stappen.

De douche had een goede harde straal -kan soms zo tegenvallen- en werd snel warm. Heerlijk! Tot ik vrij snel het water zag stijgen en dat richting de overloop van het doucherandje ging. Ik stond tot mijn enkels in mijn eigen douchewater. Toen ik me omdraaide ging ik bijna over mijn nek. De reden waarom ik tot mijn enkels in het water stond was, omdat er een hele grote klont met haren in het doucheputje zat. Echt te ranzig voor woorden!

 3. Gordijnen die niet helemaal dicht kunnen

Goed, nadat ik mezelf weer een beetje herpakt had en mezelf weer fris en fruitig voelde, wilde ik maar een ding, naar bed. Gordijnen dicht, duimen dat we moe genoeg zouden zijn en daardoor geen last zouden hebben van de geluiden van de snelweg en dat het bed onze ruggen enigszins gunstig gestemd was -daar zouden de bakstenen vast bij helpen. Je zou denken dat die gordijnen de meeste kans van slagen zouden hebben. NOT! Die bleken dus niet helemaal dicht te kunnen. En als ik ergens een hekel aan heb zijn het wel gordijnen die niet helemaal dicht kunnen. Zeker op een onbekende kamer. Zeker, omdat achter dat raam de parkeerplaats was en we niet wisten welk volk er ’s nachts over die parkeerplaats -en dus langs ons raam- zouden struinen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 2; de kerstvakantie is voorbij

4. Verkalking in de waterkoker

5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen
Naar omstandigheden hadden we behoorlijk geslapen. Gelukkig! Ik wilde de douche nog een kans geven -noem het eigenwijs of toch iets met het gevoel niet in een fris bed te hebben geslapen- en besloot dit keer mezelf heel snel te wassen, zodat ik optijd weg zou zijn, voordat het water weer omhoog zou komen. Na mij schoot mijn hubster onder de douche en besloot ik een kop thee te nemen, terwijl ik mezelf ging opleuken. Ik hoor je denken dat ik dat natuuuurlijk niet had moeten doen. Duh! Kom je nou mee! Ik trok de klep open en zag deze gigantische verkalking in de waterkoker. Daar ging mijn trek in een kop thee. Zo de wasbak in. Dat kon toch niet?!

5. Smurrie op de geleende föhn

5 x wat je niet op je hotelkamer hoopt aan te treffen
Misschien had ik beter moeten lezen, maar in de badkamer van een vier sterren hotel verwacht ik eigenlijk wel een föhn. Daarom had ik die van mij niet meegenomen. Ik weet dat hotelföhns niet de meest hygiënische onder de hygiënische föhns zijn, maar het scheelt toch weer inpakruimte in mijn koffertje als ik de mijne thuislaat. Ik besloot er een bij de receptie -die overigens in het wegrestaurant zat, maar dat terzijde, te lenen. Door de bovenstaande -niet zo prettige ervaringen- had ik natuurlijk beter moeten weten… Natuurlijk kon ik een föhn lenen. Het meisje achter de receptie gaf me zonder blikken of blozen deze föhn. Ik zou me doodschamen! Wat een ranzige smurrie op de geleende föhn! Je begrijpt dat ik mijn haar aan de lucht liet drogen en er een knot in draaide.

Lees ook: [Tip] Gratis: Mijn Schooltas; wees er snel bij!

Weer een weekendje weg

Volgende maand gaan we weer een weekendje weg. Weer met de Kruidvat hotelbonnen. Wel een andere stad -want dat vinden we juist zo leuk- en een ander hotel, maar ik vrees grote vrezen…

Heb jij wel eens iets op een hotelkamer aangetroffen wat je liever niet had willen zien? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nathalie - Volgmama.nl 23 januari 2018 at 11:46

  Ah bah. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig over welk hotel dit gaat.

  • Reply Cindy 23 januari 2018 at 13:57

   Dat snap ik! Ik weet alleen niet of ik dat zomaar online mag/kan zetten. Wat denk jij?

  Leave a Reply

  CommentLuv badge