5 x van een moeder; als je kinderen er niet zijn
Kinderen, Moederschap, Persoonlijk

5 x van een moeder; als je kinderen er niet zijn

Nog niet zo lang geleden gingen Luuk en Sofie een nachtje logeren. Jeroen en ik konden daardoor een dag samen klussen en ik kon een dag op stap met een vriendin. Het was heerlijk om zo even zonder kinderen te zijn. Naast dat het heerlijk was vielen me ook een paar dingen op en die zette ik op papier (lees: ik schreef er deze blogpost over). Hier 5 x van een moeder; als je kinderen er niet zijn…

#1. Hete koffie

Waar ik normaliter vaak lauwe koffiedrink, als ik mijn koffie al kan vinden, verbrandde ik nu tot 2 keer toe mijn mond aan hete koffie. Ik dronk het veel te vlug en te snel. Ik kon genieten en de tijd nemen voor een lekker bakkie.

2. Veel te vroeg

Ik doe echt altijd mijn best om op tijd te komen, maar je kunt er eigenlijk altijd vanuit gaan dat ik te laat ben. Behalve als mijn kinderen er niet bij zijn. Ik kreeg het voor elkaar om 20 minuten te vroeg te verschijnen op een vriendinnendag. Ik verbaasde me er zelf over. Alle ingecalculeerde extra kwartiertjes voor driftbuien en aanverwanten vlogen nu razendsnel en zonder invulling voorbij, dus ik was er zo. Dat gebeurt me echt anders nooit.

3. Met 5 minuten buiten

Owh en deze is zo heerlijk… Dat je gewoon je jas, tas, sleutels en telefoon kunt pakken en met 5 minuten buiten kan staan. Zonder te mopperen over schoenen die niet aangetrokken worden. Mijn geduld te verliezen over treinbanen die nog afgebouwd moeten worden, poepende kinderen of, nou ja, vul een variant in en hij vertraagd de gang naar buiten.

4. Uitslapen

Dat je denkt dat je zonder kinderen in huis de volgende ochtend uit kan slapen… Vergeet het maar! Ik was gewoon om 06:45u wakker. Iets met een biologische klok. Beetje jammer! Wat dan vervolgens wel weer heerlijk is, is dat je, zolang als je zelf wilt, in bed kan blijven liggen. En dat je pas wat hoeft te gaan doen als jij dat zelf wilt.

5. Stil

Oefening: zeg hard op het woord ‘mama’ in zoveel mogelijk variaties. Zeg het hard, zacht, snel, langzaam, aardig, zeurderig, vriendelijk, dwingend, huilend en schreeuwend. Houd dit minstens 5 minuten vol. Echt! Houd het vol! Zelfs mijn kinderen kunnen het en zij houden het wel 10 minuten vol. In een kwartier tijd! En wees dan ineens stil. Heel stil! Wat een rust als je kinderen er niet zijn.

En toen was het kwartier voorbij en miste ik het geluid en de roering om me heen…

Ik kreeg een warm gevoel toen ik ’s avonds zag hoe heerlijk ontspannen mijn kinderen in hun eigen bedjes lagen te slapen. Morgen zou mijn koffie weer lauw zijn, zou ik weer te laat komen en zou het weer veel te lang duren, voordat ik buiten zou staan. En tja, uitslapen, dat doe ik al een paar jaar niet meer.

En jij? Wat vind jij ervan als je kinderen er niet zijn? Heerlijk of vreselijk?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot een volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge