Lifehacks - Sleutels
DIY, Kinderen, Lifestyle, Moederschap

5 x Lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen

Ik heb er weer vijf voor je; lifehacks! Weet je nog?! Volgens Wikipedia ‘een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen’.

Een Sleutel in de Tuin is als een speld in een hooiberg. Maar zoek niet verder naar die speld, naar die sleutel. Ik heb hier vijf nieuwe sleutels voor je om op een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen. Of gewoon, om het leven een stukje makkelijker te maken. Je hebt het immers al druk genoeg met je jonge kinderen.

Het begon bij mij tijdens mijn studententijd, heel, heel lang geleden… Midden in de nacht werd ik dan wakker met een soort drukkende pijn op mijn borst. Een branderig gevoel achter in mijn keel. Het gevoel alsof ik moest overgeven, maar toch ook niet. Ik zie je denken: te veel gedronken?! Jaren later kwam ik er tijdens een gesprek met een vriendin achter dat ik ‘gewoon’ brandend maagzuur had. Vanaf dat moment had ik altijd Rennies in huis, maar tot die tijd had ik deze lifehack:

#1 Neem een slok cola om de pijn van brandend maagzuur te verlichten.

Ik heb er meer dan tien favoriete kleuren nagellak. Ik heb ze niet allemaal tegelijkertijd in gebruik, logisch. Sommigen staan een tijdje stil en als ik er dan weer eens eentje wil gebruiken, dan kan hij dik en stroperig zijn. Als schudden niet helpt doe ik het volgende:

#2 Zet nagellak een uurtje voordat je gaat lakken in de koelkast.

Nog niet zo lang geleden kwam ik erachter dat ik het altijd verkeerd heb gedaan… Ik heb er nooit bij stil gestaan en het verweten aan mijn fijne en dunne haar, maar eigenlijk is het heel logisch en daarom deel ik deze lifehack graag met jullie:

#3 Schuif haarschuifjes (bobby pins) met de karteltjes naar beneden in je haar voor meer grip.

Nooit meer in de shit

Voor alle drukke moeders met (hele) jonge kinderen; deze is voor jullie:

#4 Schuif de bevuilde rompertjes over de schouders naar beneden!!

Oké, dit herken je vast wel… Zit je net mooi in de nagellak, want hack #2 was een succes en moet er een rits omhoog worden getrokken, of een sleutel aan een bos worden gedaan. Je denkt, daar gaan mijn mooie nagels. Nee! Niet met deze lifehack:

#5 Gebruik een ontnieter om de ring van een sleutelbos te openen.

Lifehacks #3 - Sleutels11-15 …De cola heb je vast wel in de koelkast staan en ga maar eens schoon oefenen met een romper; je zult versteld staan…

Dit waren de 5 x lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen die ik dagelijks of die ik regelmatig gebruik of zelfs nodig heb. Al eerder gaf ik je deze Sleutels. Ze maken mijn leven van alle dag een stuk makkelijker.

Welke lifehacks maken jouw leven een stuk makkelijker?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge