5 x de leukste kerstmarkten in Zuid-Holland
Lifestyle

5 x de leukste kerstmarkten in Zuid-Holland

Het staat nog op mijn lijstje om ooit eens te doen: een traditionele kerstmarkt in Duitsland bezoeken. Omdat dat er ook dit jaar weer niet in zit, ben ik op zoek gegaan naar kerstmarkten in Zuid-Holland. Die zijn immers een stuk dichterbij en daardoor meer haalbaar. Dit zijn 5 x de leukste kerstmarkten in Zuid-Holland die dit weekend geopend zijn.

1. Kerstmarkt ‘s-Gravenzande

Zowel zaterdag als zondag zijn er ruim 60 kramen opgesteld in het Centrum van ‘s-Gravenzande. De kerstman loopt rond met zijn lieftallige assistente en delen een gezonde versnapering uit, je kunt een ritje maken in de arrenslee en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen zoals de sleetjesbaan, de zweefmolen en -niet meer weg te denken- de ijsbaan. Schaatsen zijn gratis beschikbaar. Meer informatie vind je hier.

2. Kerstmarkt Leiden

De Leidse kerstmarkt is de enige en grootste drijvende kerstmarkt van Nederland. Vanwege dit unieke karakter is dit ook de enige kerstmarkt waar vandaan je gezellige winterse rondvaart kunt maken met glühwein of warme chocomel. Direct grenzend aan de kerstmarkt ligt de tevens drijvende ijsbaan. Op de kade staat een nostalgische kermis om het dagje uit compleet te maken. Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs?

3. Kerstmarkt Delft

De historische binnenstad wordt sfeervol versierd met fonkelende lichtjes en op de markt komt een gigantische kerstboom. Op vrijdag, wanneer de middag overgaat in de avond, wordt de Kerstmarkt feestelijk geopend met een verrassend lichtspektakel. Tijdens deze Shopping Night zijn ook veel winkels geopend tot 23:00 uur. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Kerstliedjes

4. Royal Christmas Fair Den Haag

In het historisch centrum van Den Haag vindt van tot en met 24 december Neerlands mooiste kerstmarkt plaats. Aan het Lange Voorhout wordt de vierde editie van de Royal Christmas Fair nog feestelijker, sfeervoller en kleurrijker dan de voorgaande jaren. Hier vind je meer informatie.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin: Sinterklaas, de kerstman en een sneeuwpop

5. Kerstmarkt Dordrecht

De Kerstmarkt Dordrecht is met bijna 300 kramen en pagodetenten de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long. Verspreid over de binnenstad staan sfeervolle podia waar kerstliederen in allerlei stijlen ten gehore gebracht worden. Dit alles maakt de Kerstmarkt Dordrecht ook de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland! Meer informatie vind je hier.

Vind jij het leuk om (traditionele) kerstmarkten te bezoeken? Heb je nog een tip voor een sfeervolle kerstmarkt? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge