Lifehacks - Sleutels
DIY, Huishoudelijke zaken, Kinderen, Lifestyle, Moederschap

5 nieuwe lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen

Lifehacks… Ik hoor er steeds vaker over. Wat is dat nou, een lifehack? Volgens Wikipedia is een lifehack ‘een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen’.

Een Sleutel in de Tuin is als een speld in een hooiberg. Maar zoek niet verder naar die speld, naar die sleutel. Ik heb hier vijf nieuwe sleutels voor je om op een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen. Of gewoon, om het leven een stukje makkelijker te maken. Je hebt het immers al druk genoeg met je jonge kinderen.

Oude smartphone

Voordat ik kinderen mocht krijgen was ik van plan om mijn kinderen pas vanaf vier jaar met een tweede scherm in aanraking te laten komen. De werkelijkheid blijkt anders en geef ik, om het vooral mezelf makkelijker te maken *steekt hand op* -ik geef het toe- de kinderen weleens een smartphone of tablet ter afleiding of om bezig gehouden te worden. Een halfjaar geleden verliep het abonnement en kon ik bij mijn nieuwe abonnement een andere smartphone kopen. Ik heb mijn oude smartphone bewaard voor de volgende lifehack:

#1 Haal je oude smartphone leeg en zet er apps voor kinderen op die offline gespeeld kunnen worden. Zet er thuis filmpjes op die je offline kunt kijken. Gooi deze smartphone in je tas en geef hem aan je kind als het even nodig is.

Kledinghangers

Die berg vuile was waar maar geen einde aan lijkt te komen… Ik maak er weleens een sport van en probeer hem weg te wassen. Heel soms lukt het, maar eigenlijk heb ik de berg chronisch liggen. Jij vast ook. Er zijn veel leukere dingen dan je bezighouden met de was. Om tijd en ruimte te besparen doe ik al jaren het volgende:

#2 Hang gewassen bovenkleding gelijk aan kledinghangers te drogen. Als de kleding droog is, hang je het zo in de kledingkast.

Geparfumeerde luierzakjes

In je luiertas en later in het kleine rugzakje van je kind. Een extra setje kleding heb je als moeder eigenlijk altijd wel bij je. Een extra setje kleding voor als deze met de eerst melk wordt onder gespuugd. Voor als de tandjes doorkomen en de spuitluiers door lekken. Voor als de zindelijkheidtraining begint en er een ongelukje is. Een extra setje kleding is altijd handig. De vuile kleding is onder deze omstandigheden altijd wel voorzien van een niet zo’n prettige geur, zeker als je niet in de mogelijkheid bent om het gelijk uit te spoelen of te wassen. Mijn ervaring hiermee leert dat het voor de neus erg prettig is om deze lifehack toe te passen:

#3 Zorg dat je altijd een geparfumeerd luierzakje bij je hebt en stop daarin de vuile kleding.

Nagellakremover

Ik heb twee baggeraars als het om spelen aan gaat. Heerlijk! Luuk en Sofie doen ook niet aan schoenen voor zon- en feestdagen. Oké, behalve voor naar de peuterspeelzaal of voor naar school. Dan mogen ze niet altijd de schoenen aan die ze willen. Op andere momenten gaan ze los. Zo ook met hun sneakers of gympen. De frisse witte rand van deze schoenen is dus ook binnen no-time smoezelig geworden. Op zich geen probleem, maar soms wil je ze weleens opleuken (lees: schoonmaken). Je kan er met een borstel overheen gaan als ze droog zijn, of met een vochtige doek om ze te poetsen. Wat bij mij goed werkt voor de finishing touch is dit:

#4 Doe een beetje nagellakremover op een watje en maak de witte rand van sneakers of gympen schoon.

Plastic hobbykoffer

Mini klik klak knipjes, grotere klik klak knipjes, baby elastiekjes, transparante rubberen elastiekjes, roze rubberen elastiekjes, grote elastieken, haarklemmetjes, verdeelklemmen, een kam, een borstel, water in een sprayfles, anti-klit prinsessenspray, topsy tail en parfumvrije gel. In de afgelopen twee jaar heb ik steeds meer haaraccessoires verzameld in een poging om van Sofies groeiende haar een leuk coupsel te maken. Ik begon met een klein Tupperware bakje dat ik kon afsluiten voor die paar klik klak knipjes en baby elastiekjes. Ondertussen ben ik een ervaren coupsel-amateur. Nou ja, ervaren… Ik heb in de keukenlade in elk geval een speciale plek voor al deze ‘zooi’:

#5 Gebruik een plastic hobbykoffer met veel vakjes om alle haaraccessoires te bewaren.

… Ik ging ervan uit dat ik mijn oude smartphone, de kledinghangers en het geparfumeerde luierzakje niet op de foto hoefde te zetten.

Dit waren de vijf nieuwe lifehacks die ik dagelijks of die ik regelmatig gebruik of zelfs nodig heb. Al eerder gaf ik je deze Sleutels. Ze maken mijn leven van alle dag een stuk makkelijker.

Welke lifehacks maken jouw leven een stuk makkelijker?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Diana Kuijt 1 maart 2017 at 17:44

  Ha!
  4 en 5 ga ik gebruiken!
  Tnxx voor de tips Cin
  Gr Diaan

  • Reply Cindy 1 maart 2017 at 22:16

   Super en graag gedaan! Op naar de volgende lifehacks…

  Leave a Reply

  CommentLuv badge