Lifehacks - Sleutels
DIY, Huishoudelijke zaken, Kinderen, Lifestyle

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen

Een Sleutel in de Tuin is als een speld in een hooiberg. Zoek niet verder naar die speld, naar die sleutel. Ik heb hier vijf sleutels voor je om op een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen. Of gewoon, om het leven van alle dag een beetje makkelijker te maken. 5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen; ik heb weer nieuwe voor je…

Snelsluitclips

Je hebt er vast ook één in huis of misschien wel meerderen… Zo’n grote stekker slof waar heul veel stekkers in gestoken zitten. Wij hebben er één onder het bureau op ons kantoortje zitten. Op de foto zie je drie stekkers, maar de slof is nog groter en er zitten dus nog meer stekkers in gestoken. Ik heb de oplader er van mijn laptop ook in gestoken. Het snoer daarvan is heel netjes via een gat in het bureau weggewerkt. Af en toe wil ik met mijn laptop naar beneden verhuizen en dan moet ik de boel dus loskoppelen. Ik kan dan niet zien welke stekker er bij mijn laptop hoort. Maar dus wel met deze lifehack:

#1 Schrijf met een permanent marker op een snelsluitclip van welk apparaat het snoer is en maak hem vast aan de stekker.

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen

Oude sportsok

Gisteren schreef ik er al over; wij hebben een stoffig huis. Zelfs op onze planten zit stof. Met een flinke regenbui wil ik de planten nog weleens buiten zetten om ze als het ware af te spoelen. Helpt dat niet of is het toevallig een tijdje droog -zou zomaar kunnen- dan is dit een handige lifehack om stof van planten met een steviger blad te verwijderen:

#2 Doe een oude sportsok over je hand en wrijf het stof met de sok weg.

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen

Lees ook: 15 klusjes om te helpen in het huishouden

Heupwasmand

Toen Luuk een dreumes was, hadden wij alleen een douche. Tegen de tijd dat Sofie een dreumes was, waren we verhuisd en ging ze samen met Luuk in bad. Stel nou dat we al wel een bad zouden hebben gehad en maar een dreumes, dan hadden we zeker gebruik gemaakt van de volgende lifehack:

#3 Zet een heupwasmand in bad om het bad wat te verkleinen. Je dreumes houdt zo alle speeltjes bij de hand.

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen  bron foto: Bright Horizons via Pinterest

Paperclip

Hoeveel handen heb jij? Ik heb er maar twee en kom er dus altijd een tekort als ik zo’n superleuk armbandje om wil doen. Met deze lifehack is dat niet meer nodig:

#4 Buig een paperclip open en haak hem in het sluitoogje van je armband. Houdt de andere kant tussen je vingers geklemd en dan heb je dus nog een hand vrij om het armbandje vast te haken.

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen

Bliklipjes

Heb jij ook altijd aan het einde van je kledingroede nog kleding over? Met deze lifehack verdubbel je de lengte van de roede en is dit dus een uitkomst voor je:

#5 Hang een bliklipje aan een kledinghanger die je aan de kledingroede hebt hangen en hang er een nieuwe kledinghanger aan, taatadaa…

5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen

Dit waren de 5 lifehacks voor een moeder met jonge kinderen die ik dagelijks of die ik regelmatig gebruik of zelfs nodig heb. Ze maken mijn leven van alle dag een stuk makkelijker.

Lees ook: 5 x lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen

Welke lifehacks maken jouw leven een stuk makkelijker?
Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge