Lifehacks - Sleutels
DIY, Huishoudelijke zaken, Kinderen, Lifestyle, Moederschap

5 lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen

Lifehacks… Ik hoor er steeds vaker over. Wat is dat nou, een lifehack? Volgens Wikipedia is een lifehack ‘een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen’.

Een Sleutel in de Tuin is als een speld in een hooiberg. Zoek niet verder naar die speld, naar die sleutel. Ik heb hier vijf sleutels voor je om op een slimme onconventionele manier een probleem op te lossen. Of gewoon, om het leven van alle dag een beetje makkelijker te maken. Je hebt het immers al druk genoeg met je jonge kinderen.

Wc-rol

Cadeautjes en kinderen gaan goed samen. Cadeautjes en moeders trouwens ook! Hoe leuk is het om het meest leuke en passende cadeaupapier voor elke gelegenheid te vinden. Voor een geboorte, voor jonge kinderen, voor jongens en voor meisjes, in thema van licentie, zoals Cars of Frozen, in thema’s als Sinterklaas of Kerstmis. Kortom, genoeg keuze en zo ook genoeg (lees: te veel) open rollen cadeaupapier. Hoe frustrerend is het dat deze steeds uitrollen. Daarvoor heb ik de volgende lifehack en gebruik die al een paar jaar:

#1 Knip een wc-rol of keukenrol in de lengte door en schuif deze om een aangebroken rol cadeaupapier.

Banaan

Een banaan pellen… Over het algemeen gaat het goed. Maar soms zijn er momenten dat het niet lukt of dat er zelfs bananenprut uit een scheurtje dreigt te komen. Yuk! De experts, de apen, schijnen het ook op deze manier te doen en voor kindervingers is het een eitje:

#2 Draai de banaan om en maak hem als het ware aan de onderkant open, door zacht in zijn kontje te knijpen. De schil splijt dan makkelijk open en laat de banaan zich pellen, zoals je gewend bent. Het steeltje kan je gebruiken als handvat.

Oude sportsok

Ik vind ze zo sfeervol en handig bovendien, horizontale jaloezieën. Wij hebben ze bijna overal in huis voor de ramen. Van die brede witte van hout. Leuk! Nog geen moment spijt van gehad. Tenminste, als ik me niet laat storen door het stof dat ze aantrekken en hoe goed je dat ziet. Het is een hele klus om ze schoon te krijgen en de houten variant leg je niet even in het bad om ze af te spoelen (nog een lifehack!). Het blijft een klus, dat wel, maar ik ben er na verschillende probeersels achter gekomen dat dit de meest makkelijke manier is om ze af te stoffen:

#3 Steek je hand in een vochtige oude sportsok en pak iedere lamel vast en stof ze zo stuk voor stuk af.

Deurdemper

Wij hebben onze vuilcontainers in de voortuin staan. Regelmatig schiet ik even de voordeur uit om iets in één van de containers te gooien. Risicootje! Want, tocht kan de deur achter me dichtgooien. Want, kinderen leren dat ze de deur achter zich moeten sluiten. Zie je het voor je? Dus! Zal je net zien dat die schoen die ik in de deuropening zet, door een peuter of kleuter wordt opgeruimd. Doen ze anders nooit! Bovendien voorkomt deze lifehack dat er vingers tussen de deur kunnen komen als de deur onverhoopt dicht zou gaan. Wij hebben hem standaard en dus voor het grijpen om de deurknop van de meterkast zitten:

#4 Plaats buiten bereik van de kinderen een deurdemper om de rand van de buitendeur.

Suiker

Ik houd van gekruid en pittig eten. Nu dat ik twee jonge kinderen heb die met de pot mee eten en ook graag eten wat papa en mama eten, heb ik het menu aan moeten passen. Wij eten over het algemeen aardappels, groente en vlees en regelmatig iets van een pastagerecht of rijstgerecht. Meestal gaat dat met de smaakbeleving wel goed. Soms heb ik ook trek in wat sterkers. Indische boontjes, Mexicaanse loaded nachos of iets in die trant. Heerlijk! Voor Luuk en Sofie een pittige smaak explosie die ik blus met deze lifehack:

# 5 Roer een schep suiker door het gerecht als het te pittig blijkt. Om het branden van het pittige eten in de mond te blussen, neem een theelepeltje suiker.

… en dat schepje of lepeltje suiker, daar kan jij je vast wel wat bij voorstellen.

Dit waren de eerste vijf lifehacks die ik dagelijks of die ik regelmatig gebruik of zelfs nodig heb. Het maakt mijn leven van alle dag een stuk makkelijker.

Welke lifehacks maken jouw leven een stuk makkelijker?

Laat het me weten bij de reacties!

Deel deze post als je hem leuk vond. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge