Kinderen, Lifestyle, Recepten, Wat ter tafel komt

[Recept] 10 x verbazend lekkere combinaties voor op brood

Ken je hem nog, de slogan ‘Brood, daar zit wat in’. Ik hoorde hem laatst nog. Hij is zó 1986! Na even zoeken op YouTube vond ik de bijbehorende reclamespot van toentertijd. Van dat meisje dat steeds een hap van dat ‘slimme pakketje’ wil nemen, terwijl de voice-over opsomt wat er allemaal op haar boterhammen zit. Eiwitten, zetmeel, vitamines, mineralen en voedingsvezel. Nou klinkt een combinatie van deze vijf voedingsstoffen niet echt lekker. Daarom heb ik hier 10 x verbazend lekkere combinaties voor op brood.

Ontbijten is belangrijk. Ons lichaam heeft na een nacht zonder eten, brandstof nodig om weer aan de slag te gaan. Om te kunnen functioneren, te leren en te presteren. Zoals ik vaak tegen Luuk en Sofie zeg:

‘je motortje moet weer worden aangezet, anders doet ‘ie het niet goed’

Je hebt ontbijt nodig om je te kunnen concentreren op je werk of op school. Bovendien, als dat motortje met een ontbijt is aangezet, neemt hij de rest van de dag andere voedingsstoffen beter op.

Op doordeweekse dagen is het bij ons tegenwoordig ’s morgens spitsuur. Uitgebreid de tijd nemen om brood te maken is er dan niet. Meestal neem ik een bestelling op en smeer ik wat Luuk en Sofie op hun boterham willen. Let wel: op hun boterham, cracotte, cracker, knäckebröd, rijstwafel, maiswafel, beschuitje of ontbijtkoek. Bij ons is de keuze reuze en sta ik ook niet snel te kijken van de bijzondere combinaties die Luuk en Sofie op hun brood willen. Smaken verschillen, zal ik maar zeggen. Als ze het maar met smaak opeten, want dat vind ik belangrijk.

Voor de lunch dek ik de tafel en neem ik ter plaatse hun bestelling op en smeer het waar ze bij zijn. Op de één of andere manier eten ze dan sneller en meer. Vooral sneller is erg prettig, omdat er in een uur tijd een hoop moet gebeuren.

Op woensdagmiddag of in het weekend vind ik het leuk om wat uitgebreider te lunchen. Simpelweg, omdat er dan meer tijd voor is. Luuk en Sofie mogen dan ook zelf hun brood smeren. Er kan dan worden gekozen uit een gekookt of een gebakken eitje, een tosti, geroosterd brood of knakworstjes op brood. Eieren, kaas en een blikje worstjes heb ik eigenlijk altijd wel in huis.

Soms is het feest. Je moet immers zelf de slingers ophangen. Dan pak ik uit met de lunch. Eigenlijk vooral voor mezelf, want hoewel Luuk en Sofie nieuwsgierig van aard zijn en graag nieuwe dingen proeven, kan mama het volgens hen soms ook wel te gek maken. Ik vind het heerlijk.

Donker ongesneden meergranen brood halen, lekkere zadenbroodjes bij de bakker halen of zelf speciale broodjes afbakken. Het ruikt altijd zo lekker. Ik hou ervan!

Met deze verbazend lekkere combinaties voor op brood maak ik het feestje helemaal af:

  1. Geitenkaasspread met rucola, plakjes peer, een beetje honing en gehakte walnoten
  2. Pindakaas met stukjes pinda met komkommer en een beetje sambal
  3. Oude kaas met rucola en plakjes gember
  4. Flinterdunne achterham met rucola, plakjes avocado en een beetje zwarte peper
  5. Gerookte kipfilet met rucola en abrikozenjam
  6. Oude kaas met rucola, appelstroop en gehakte walnoten
  7. Jong belegen kaas met aardbeienjam
  8. Pindakaas met plakjes banaan
  9. Hazelnootpasta met pindakaas met stukjes pinda
  10. Jong belegen kaas met een beetje paprika- en kerriepoeder (30 sec op 700W in de magnetron)

De eerste zes combinaties, hebben vooral mijn voorkeur. Met de laatste vier kan ik Luuk en Sofie ook een plezier doen.

Wat eet jij tijdens het ontbijt? En de lunch? Eet jij iets anders dan dat je kinderen eten?

Heb jij nog tips voor andere verbazend lekkere combinaties voor op brood?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge