Kinderen, Moederschap, Persoonlijk

10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste maand op de basisschool

Luuk en ik lopen nu ruim een maand rond op de basisschool en hij heeft de eerste vakantie erop zitten. Het is tijd om terug te kijken op de afgelopen maand. Ik schreef al eerder over 10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool. Hier 10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste maand op de basisschool…

Luuk gaat steeds met veel zin naar school, maar kan het op momenten wel erg spannend vinden. Logisch! Dat mag ook, want bijna alles maakt hij voor het eerst mee en is dus nieuw voor hem. Carnaval was daar een voorbeeld van. Ik moet toegeven dat ik het best wel moeilijk vond om hem los te laten op dat moment. 27 kleuters in een klas is als een behoorlijke groep druktemakers bij elkaar. En dat tijdens een schoolfeest. Werd Luuk wel gezien met zijn angst voor het onbekende?

Had de juf wel genoeg tijd om hem te zien? Om hem te troosten en te helpen?

Ik weet dat ik hem los moet laten en dat hij het moet leren door te ervaren, maar toch. Het valt me soms best wel tegen.

Als ik hem op kom halen, dan heeft hij bijna altijd wel iets wat hij heeft gemaakt en wil laten zien. Hij is enthousiast en vertelt over wat hij heeft gedaan en meegemaakt. Dat doet me goed! Dan gaat het dus goed.

Moe is hij ook. Dat zie ik aan zijn ogen. Het kost hem veel energie om alle indrukken te verwerken. ’s Avonds slaapt hij snel in, soms hoor ik hem ’s nachts dromen en ’s morgens komt hij niet altijd makkelijk uit bed.

Hij is met zijn indrukken bezig, ik met de mijne. Hier 10 x van een moeder;

Gedachten tijdens de eerste maand op de basisschool:

#1  ‘Hoe laat mochten we het plein ook al weer op?’

#2  ‘Wat heb ik toch een slim kind!’

#3  ‘Hoe heette dat kindje ook al weer?’

#4 ‘Alweer een vrije dag?!’

#5  ‘Kijk nou! Hij kan zijn naam zelf schrijven!’

#6  ‘Krijg ik nog een kus, voordat je de klas in gaat?!’

#7  ‘Gossie, zijn derde werkje…’

#8  ‘Ahh, zijn negende werkje…’

#9  ‘Opschieten!!’

#10 ‘Van welk kindje was zij ook al weer de moeder?’

Ben ik de enige met dit soort gedachten? Herken je de gedachten? Welke gedachten schieten er bij jou weleens door je hoofd?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge