Kinderen, Moederschap, Persoonlijk

10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool

Luuk en ik lopen nu ruim een week rond op de basisschool. Al meer dan zeven dagen wordt mijn kleuter overweldigd met eerste indrukken en gedachten. Hij laat ze stoer over zich heenkomen. Niet alleen Luuk heeft het druk met zijn gedachten. Ik heb het er ook druk mee! Hier 10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool.

Klaar voor het avontuur

Dat hij alles stoer over zich heen laat komen vind ik zo knap van hem. Een enkele keer staat de spanning in zijn ogen af te lezen, maar dan gaat hij het onbekende toch aan. Luuk was en is klaar voor het avontuur dat de basisschool heet. Op school laat hij trots zien wat hij heeft gedaan en thuis vertelt hij vol enthousiasme over wat hij heeft meegemaakt. Hij vertelt gelukkig ook over de dingen die hij ‘een beetje spannend’ vond en daar denk ik vervolgens weer over na.

Aan het einde van de week is hij kapot

Ik ben zo trots op hem! Aan het einde van de dag is hij moe, aan het einde van de week is hij kapot. Hij pikt een enkele keer uit school een powernap op de bank, ’s avonds slaapt hij snel in en over het algemeen slaapt hij goed door. Soms hoor ik hem in zijn slaap wat mompelen en denk dan dat hij in gedachten op school is. Hij zal het er druk mee hebben.

10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool

Niet alleen Luuk heeft het druk met zijn gedachten. Poeh! Ik heb het ook maar druk met mijn gedachten. Hier 10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool:

#1  ‘Gelukkig, Luuk is niet het laatste kind dat de klas binnenkomt.’

#2  ‘Is hij zijn fruitbakje nou al kwijt?’

#3  ‘Pfieuw, Luuk heeft niet hoeven huilen.’

#4 ‘Gossie, zijn eerste werkje…’

#5  ‘Hé bijdehand jongetje, laat Luuk er eens langs!’

#6  ‘Schiet nou eens op!’ -of zei ik dat hardop?!

#7  ‘Heb je je handschoenen niet aangedaan?’

#8  ‘Ahh, zijn tweede werkje…’

#9 ‘Shit, ik voel tranen opkomen!’

#10 ‘Zitten je schoenen nou aan de verkeerde voet?’

Ben ik de enige met dit soort gedachten? Herken je de gedachten? Welke gedachten schieten er bij jou wel eens door je hoofd?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge