10 x van een moeder; gedachten als je wakker ligt in bed
Moederschap, Persoonlijk, Wat ter tafel komt

10 x van een moeder; gedachten als je wakker ligt in bed

Een enkele keer wil het nog weleens zo zijn dat ik de slaap niet kan vatten. Dat ik wakker lig in bed. Terwijl iedereen slaapt. Of dat ik ’s nachts wakker word en het een tijd duurt, voordat ik weer in slaap val. Er gaat dan van alles door mijn hoofd. Zo vermoeiend! Hier 10 x van een moeder; gedachten als je wakker ligt in bed. Herkenbaar?

Ik val ’s avonds vaak als een blok in slaap. Oké, ik ga dan ook standaard veel te laat naar bed. Dat moet ik niet doen, dat weet ik. Iets met eigenwijs zijn… Mijn kinderen hebben echt echt niet van een vreemde. Ik begin, vooral om 06:30u als mijn wekker gaat, met het voornemen om die avond voor 22:00u op bed te liggen. Als me dat een keer in de maand lukt is dat een unicum.

Het gebeurt dus weleens dat ik de slaap niet kan vatten. Dan lig ik te draaien en mezelf vooral te frustreren. Ook gebeurt het weleens, of eigenlijk en helaas regelmatig, dat ik ’s nachts wakker lig. Vaak als ik door Luuk of Sofie wakker ben geworden. Het duurt dan weer even, voordat ik weer in de slaapmodus ben, terwijl Luuk en Sofie allang weer slapen. Als ik de slaap niet kan vatten gaat er van alles door mijn hoofd.

Hoor ik nou een kind roepen?

Of het nou daadwerkelijk Luuk of Sofie is die ik ’s nachts hoor roepen of dat het ‘mama’ roepen van overdag door dreunt in mijn hoofd. Ik kan weleens wakker liggen en denken dat ik een kind hoor roepen…

Check, check, dubbelcheck

Heb ik het licht nou uit gedaan? De deur op slot gedaan? Staat het alarm erop? Staat de vaatwasser aan? Zijn de tassen gepakt voor morgen? Kortom: ik check, check, dubbelcheck…

Boodschappenlijstje maken

Was de kaas nou op? Hebben we nog genoeg melk? Morgen niet vergeten om fruit bij te halen? Oeh! Ik heb nieuwe shampoo nodig. Of wel: ik maak een boodschappenlijstje…

Logistieke planning maken

Als ik nou op tijd opsta kan ik nog twee wassen draaien en kunnen we om 10:00u een boswandeling maken. Dan eten we thuis snel een boterham eten en zijn we voor 14:00u op die verjaardag. Hopelijk slaapt Sofie nog even in de auto en dan kunnen we daarna door om nog een paar boodschappen te halen. Dan zijn we om 18:00u thuis en kunnen we gelijk eten. Dan kan ik om 20:00u de deur weer uit. Voorbereiding: ik maak een logistieke planning…

Blog-inspiratie

Waar had ik het nou vanmiddag met die vriendin over? Wat zei Luuk nou vanmiddag waar ik zo om moest lachen? Wat was dat nou wat zo leuk was? Oeh! Dat is een goed idee! Zal ik daar eens over bloggen? Hoe kan ik daar een blog over schrijven? Pop-up: blog-inspiratie…

Stil staan bij bijzondere momenten

Niet vergeten een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. Waren zij nou binnenkort vijf jaar getrouwd? Das een lustrum; kaartje! Haar zal ik wel een ‘kaart’ onder de riem sturen. Dat verdient een kaartje. Ik sta (lees: lig) stil bij speciale momenten…

Garderobe doorlopen

Luuk heeft nog nieuwe sokken nodig. Had Sofie nou genoeg onderbroeken? Ik wil eigenlijk nog een paar T-shirts erbij. Waar had ik nou die leuke jas gezien? Kortom: ik loop de garderobe van iedereen door…

Zorgen om zieke kinderen

Ach! Luuk ligt maar te hoesten. Zal ik hem een slokje water geven? Sofie ligt wat te kreunen, zal ze pijn hebben? Hebben ze het niet te koud? Te warm? Zal ik even kijken of het goed gaat? Zal ik hem maar bij me in bed nemen? Of wel: ik maak me zorgen als ze ziek zijn…

Cadeautjes bedenken

Wat moet ik dan nou weer voor Vaderdag kopen? Wat is een leuk cadeau voor een jongen van 6 jaar? Zal ze dat cadeautje leuk vinden? Met welke cadeautjes kan ik Sofies verlanglijstje aanvullen? Ik bedenk passende cadeautjes…

Hoeveel uur nog?

Draai, draai, niet op de wekker kijken… Tjonge jonge, ga nou slapen… Ga kijken, schrijf het op en laat het los… Hoeveel uur kan ik nog slapen? Zoals altijd… Veul te weinig!

Is het herkenbaar? Lig je ook weleens wakker?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge