Lifestyle, Wat ter tafel komt, Weegschaal

10 x tijdens de ‘Doe Eens Vriendelijk Week’

Wist je dat er een ‘Doe Eens Vriendelijk Week’ bestaat? Van 12 tot en met 18 februari wordt deze week, helaas (nog) niet in Nederland georganiseerd. Wat mij betreft zou deze week per direct mogen worden ingevoerd!

Tijdens de ‘Doe Eens Vriendelijk Week’ worden mensen uitgenodigd om eens (extra) vriendelijk te doen tegen de postbode, de bakker, de tramconducteur; eigenlijk tegen iedereen.

Ik vind dat we dit altijd zouden moeten doen. Door drukte, stress of wat voor excuus dan ook vergeten we dit nog wel eens.

Om je te inspireren hoe je heel makkelijk vriendelijk kan doen tegen een ander geef ik je hier de 10 x tijdens de ‘Doe eens vriendelijk week’:

#1   Bak een cake voor iemand

#2   Klaag wat minder

#3   Zeg ‘goedemorgen’ tegen iemand

#4   Moedig iemand aan

#5   Geef iemand een compliment

#6   Doneer gebruikte (kinder)boeken aan de bibliotheek

#7   Schrijf een positieve reactie op een website of een blog

#8   Maak oogcontact met de persoon die je koffie schenkt

#9   Wees beleefd in het verkeer

#10 Glimlach naar iemand of lach samen met iemand

Lachen moet worden gezien als een superfood. Ik weet het, het is geen echt eten, maar het heeft dezelfde voordelen als alle superfoods samen. Het is zo gezond voor je lichaam!

Bekijk hier de lijst van voordelen als je vaak lacht:

  • Lachen ontspant je hele lichaam -nou ja, als je eenmaal klaar bent met lachen… je hebt ook vast wel eens zo hard gelachen dat het pijn deed.
  • Lachen verlicht lichamelijke spanning en stress.
  • Als je moet schuddebuiken van het lachen geeft dat je immuunsysteem een boost. Het vermindert stresshormonen en verhoogt de immuun cellen en de infectie bestrijdende antilichamen. Echt?! Ja! Echt waar!
  • Als we lachen komt er endorfine vrij. Je weet wel wat dat is, toch? Dat zijn de ‘feel good’ stofjes die we produceren als we… nou ja… als we ons goed voelen.
  • Lachen verbetert de doorbloeding, waardoor je hart wordt beschermd tegen een hartaanval of andere cardiovasculaire problemen.
  • Je verbrandt calorieën terwijl je lacht! Als je 10-15 minuten per dag lacht, kun je ongeveer 40 calorieën verbranden. Dat is genoeg om in de loop van een jaar een paar pond te verliezen. Blijven lachen dus!
  • Lachen helpt ons om langer te leven. Serieus, een studie in Noorwegen toonde aan dat mensen met een sterk gevoel voor humor langer leefden dan mensen die dit minder of niet hadden.

Dus, begin vandaag nog met het vertellen van moppen, het kijken van grappige kattenvideo’s op YouTube elkaar te kietelen, of wat jou dan ook aan het lachen maakt!

Wist jij van de “Doe Eens Vriendelijk Week’? Ben jij een vriendelijk persoon? Heb jij een tip om vriendelijk te doen?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge