10 x leuke budgetactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie
Kinderen, Lifestyle

10 x budgetvriendelijke activiteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie

Bij ons is de voorjaarsvakantie al begonnen en het animatieteam (lees: mama -ik dus) heeft er alweer de nodige uurtjes op zitten om te bedenken wat we allemaal zouden kunnen gaan doen. Het is voor mij een sport om voor weinig geld leuke dingen te kunnen doen. Heb je toevallig inspiratie nodig om de komende week door te komen? Dan lees je hier 10 x budgetvriendelijke activiteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie.

1. Bellenblazen

Volgende week belooft het overdag te gaan vriezen. Het wordt waarschijnlijk vreselijk koud en je moet je heel goed inpakken, maar er is niets zo bijzonder om bellen te blazen als het vriest. De bellen blijken dan ware kunstwerkjes te worden.

2. Vetbollen maken

10 x leuke budgetactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie
Men spreekt over een Siberische kou die komen gaat. De vogels in de tuin kunnen dan wel wat hulp gebruiken om makkelijk voer te vinden. Nu hebben wij al het een en ander in de tuin aan vogelvoer dat we in de winkel hebben gekocht, maar niets is zo leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van vetbollen of iets wat erop lijkt. Heads up: maandag staat er een [DIY] voor vetbollen op Sleutel in de Tuin

3. Activiteiten bij de kinderboerderij

Bij ons worden er tijdens de voorjaarsvakantie speciale activiteiten bij de kinderboerderij georganiseerd. Misschien bij jou ook wel. Kijk op de site en misschien is er wel meer te doen dan met een warm konijntje knuffelen.

Lees ook: [Tip] Geef een boek cadeau

4. Vogels spotten

Wij hebben al het een en ander aan vogelvoer in de tuin. Net als de buren overigens. Dat trekt hopelijk natuurlijk vogels aan. Het liefst van die kleine gezellige zangvogeltjes. In de praktijk blijkt dat helaas niet altijd zo. Daar komen we regelmatig achter als we vogels spotten in de tuin. “Kijk mam, een meneren-merel!” of “Mama, daar zit zo’n vogeltje uit het liedje” -ken je klassiekers- zijn dan bekende geluiden hierin huis.

5. Voorjaarsbloemen zoeken

10 x leuke budgetactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie
Zoek op internet plaatjes van sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, hyacinten, tulpen, blauwe druifjes en witte druifjes en print deze uit. Ga de wijk of het bos in en zoek de voorjaarsbloemen.

6. Zelf ijs maken

Dit is er wederom een uit de categorie, als het dan toch gaat vriezen… Ga dan zelf buiten ijs maken. Zoek een bakje, een emmer of zet als je er echt zin in hebt het kinderzwembadje op en vul het met een laagje water. ’s Nachts gaat de vrieskou erover heen en elke ochtend kun je kijken of je zelf ijs hebt gemaakt. Giet er weer een laagje water overheen en kijk of deze de volgende ochtend ook weer is bevroren.

Lees ook: een brief aan alle hondenbezitters

7. Thuisbioscoop

Je bent vast wel bekend met Z@ppelin en/of Z@ppelin Xtra. Wist je ook dat er Z@pp bios is? Speciaal voor in de vakantie worden er dan voor (de wat oudere) kinderen, films uitgezonden. Je kunt op de site zien welke films er wanneer worden uitgezonden. Als de films van Z@pp bios ‘te groot’ zijn voor jouw kind(eren), dan kun je natuurlijk ook een leuke film op Netflix opzoeken. Popcorn erbij en je hebt een heerlijke thuisbioscoop om bij te komen van de kou buiten.

8. Schaatsen, sleeën of glijden op het ijs

10 x leuke budgetactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie
Het schijnt er toch echt van te gaan komen, in de laatste dagen van de winter blijkt het door de Siberische kou zodanig te gaan vriezen dat er geschaatst kan gaan worden. Geschaatst op opgespoten ijsbanen of misschien zelf wel op bevroren sloten. Naast schaatsen kun je dan natuurlijk ook sleeën of gewoon glijden. Dat is wel zo makkelijk.

9. Koek en zopie

Bak zelf koekjes en warm chocomelk op in de magnetron -waarom moeilijk doen als het makkelijk kan *pling*. Noem het koek en zopie 2.0 als je na een dag op het ijs of misschien zelfs wel in de sneeuw je binnen komt opwarmen met dit lekkers.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 7; feestjes en Valentijn

10. Pannenkoekenfeest

10 x leuke budgetactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie
Bij ons is het ondertussen traditie aan het worden. Nodig -bij toebeurt- een paar vriendjes, familie, buren, wie dan ook uit en geef een pannenkoekenfeest. Lekker en gezellig!

Wat gaan jullie doen tijdens de voorjaarsvakantie?

Lieve groetjes van CindyBron afbeelding 1, 4 en 5
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge